Humpoláci v Toruni

Mezinárodní výměna v Polsku očima Jany Krajíčkové, studentky třídy 3.O SŠ SČMSD s.r.o. Humpolec

Dne 11. června 2010 jsme se v pěti vypravili vlakem na 13 hodinovou cestu do polského města Toruň na mezinárodní výměnu. Našim lídrem byl italský dobrovolník Nino, který neuměl česky, takže domluva s ním byla občas velmi zábavná. Celkově se této výměny zúčastnili mladí lidi ze čtyř zemí: Polsko, Česko, Kypr a Holandsko. Tématem našeho projektu bylo Equal – non equal čili téma, které se zabývalo životem postižených lidí. Náš program tvořily převážně diskuze na toto téma. Naplnili jsme i praktické hledisko našeho workshopu a to tím, že jsme navštívili centra, kde se starali o postižené lidi. Viděli jsme, jak obtížná je práce s dětmi s autistickým syndromem a jejich začlenění do společnosti. Velkým přínosem bylo vidět některé metody určené pro tělesně postižené. Jednou z nich byla jízda na koni, díky níž si lidé zlepšovali svou pohyblivost. Pro ně byla také určena další centra, která se soustředila na jejich zájmovou činnost (malbu na sklo, výroba svíček). Že je to velmi zábavné a tvůrčí, o tom jsme se přesvědčili sami. V průběhu pobytu jsme si našli i čas, abychom spolu s organizátory navštívili místní muzea a pobesedovali se starostkou města Brodnice.


 


Program byl vskutku pestrý, tím pádem byly pestré i naše zážitky. Získali jsme spoustu nových informací, vzpomínek a známostí.


 


Rozhodně to stálo za to!

Čtěte dále:   Tip na výlet: Zatopený lom v Horní Cerekvi

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Znáte své město?

Čt Říj 14 , 2010
Předvolebním heslem jednoho z kandidátů na post humpoleckého starosty je mimo jiné vrácení ztracené hrdosti ke svému městu. Ale znají vůbec humpolečtí občané své město? Znají jeho historii a původní podobu? Klub Za starý Humpolec přináší čtenářům Humpoláka zajímavý kvíz. Dokážete určit části města anebo konkretizovat objekty, které jsou zachyceny […]

You May Like

Témata