Z deníku policie

Pelhřimovští kriminalisté vypátrali pachatele srpnových vloupání do humpoleckého baru Tropico.

Pelhřimovští kriminalisté objasnili srpnová vloupání do baru Tropico v Humpolci. Neznámý pachatel tehdy vnikl do baru a z automatu na cigarety, kde odcizil 184 krabiček cigaret různých značek a finanční hotovost v kovových mincích v hodnotě 1.200 korun. Celková škoda zde dosáhla částky 18.000 korun. Pachatel nalezl i klíče, pomocí nichž se pokusil vniknout do videoterminálů a rulety. To se mu však nepodařilo.


Tento pachatel ještě téhož dne odcizil ze dvora u baru společně se dvěma dalšími muži elektrocentrálu, čímž způsobili škodu ve výši 52.000 korun.


Tropico bar byl počátkem srpna „navštíven“ ještě jednou dalšími dvěma pachateli, kteří z prostoru baru odcizili počítačový monitor LCD od kamerového systému. Poškozené firmě způsobili škodu za více jak 5.000 korun.     


Kriminalisté dopadli tento týden čtveřici mladíků ve věku 22 až 25 let a zahájili jejich trestní stíhání. Pachatelé se ke svým činům doznali, všichni byli obviněni z přečinu krádeže. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody ve výši 1 až 5 let nebo peněžitý trest.



Laskavost a ochota se nevyplatila – senior přišel o úspory


Další případ okradeného seniora řeší humpolečtí policisté. Vše se odehrálo ve čtvrtek 4. listopadu krátce po po půl druhé odpoledne v obci Staré Bříště. K domu pětasedmdesátiletého seniora přijelo osobní vozidlo, ze kterého vystoupily čtyři osoby. Jeden muž a tři ženy snědé tváře vešly na zahradu u domu a po seniorovi, který vyšel z domu, žádaly vodu do chladiče. Ten jim přinesl studenou vodu, oni však chtěli vlažnou. Proto se senior vrátil do domu. To mu ovšem již v patách byla povedená skupinka osob. Přes seniorův odpor začaly osoby prohledávat dům. Když nalezli finanční hotovost, okamžitě dům opustili. Pětasedmdesátiletý senior přišel o své úspory ve výši dvacet tisíc korun.

Čtěte dále:   Pozor na podvodníky


Kamion v příkopu


Policisté ze skupiny dopravních nehod vyjížděli ve čtvrtek 4. listopadu před sedmou hodinou ranní k nehodě, která se stala u obce Rozkoš. Řidič nákladní soupravy DAF s přívěsem na přímém úseku při údajném vyhýbání se protijedoucímu nezjištěnému vozidlu vjel na pravou krajnici a následně do pravého silničního příkopu, kde se převrátil na pravý bok. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Ke zranění osob nedošlo, hmotná škoda byla odhadnuta na 65.000 korun.


 


Kolize při otáčení


 


Rovněž ve čtvrtek 4. listopadu v odpoledních hodinách jel řidič nákladní soupravy Iveco ulicí Žižkova ve směru od pivovaru do centra Humpolce. Zde se chtěl před budovou Obvodního oddělení policie otočit, nezvládl řízení vozidla a přejel přes travnatý pás. Na parkovišti narazil do zaparkovaného vozidla Škoda Favorit. Provedenou dechovou zkouškou přístrojem Dräger bylo u řidiče nákladního vozidla zjištěno 0,33 promile alkoholu v dechu. Ke zranění osob nedošlo, hmotná škoda byla vyčíslena na 20.000 korun. 


 


Zdroj: www.policie.cz


 


 

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Hledá se inventář pro expozici v Nápravníkově stavení na Zichpili

So Lis 6 , 2010
Společnost Castrum se obrací na všechny příznivce památek s žádostí o poskytnutí starých movitých věcí pro plánovanou expozici v čp.338 na Zichpili. Čtěte dále:   Předčasné oslavy konce roku. Pil sedl za volant, chytili ho v Humpolci

You May Like

Témata