Pivovar Bernard se letos nepropadl. Navzdory krizi.

16

Zatímco pivovarnický trh zažívá propad, humpolecký pivovar Bernard se ani v období krize nijak nehroutí. Spíše naopak. Sbírá úspěchy. Řada pivovarů musela letos zdražovat. To se na prodeji jejich piva negativně odrazilo.

„Letos zažil český pivní trh první ránu, kterou mu stát zasadil zvýšením spotřební daně. To se promítlo do ceny piva, aby se nakonec zjistilo, že stát na vyšší spotřební dani nevydělá tolik, jak si sliboval. Řada podniků totiž zkrachovala, lidé kupují pivo méně a vzrostla nezaměstnanost,“ nastínil mluvčí Rodinného pivovaru Bernard Zdeněk Mikulášek. Právě humpolecký pivovar se však potýká s krizí pivovarnického trhu nebývale dobře. Podle Mikuláška je síla podniku hlavně v tom, že s krizí bojoval deset let od privatizace, takže současná situace není nikterak nová. Plus je ale i v tom, že jde o pivovar malý. „Dokážeme pružněji reagovat. Máme velké úspěchy na poli nealkoholických a ovocných nápojů. Přišli jsme jako první s několika novinkami. Neříkám ale, že se nás stávající situace nijak nedotkla,“ upozornil Mikulášek.


Meziroční ekonomický růst nebude podle Mikuláška tak velký jako v předchozích letech. Zatímco v letech 2008 a 2009 zaznamenal Bernard nárůst o devět procent, teď to zřejmě bude procento jedno. I to však mluvčí považuje za úspěch. „V době, kdy se pivovarnický trh propadl o 12 až 14 procent, je pro nás to jedno procento velký úspěch,“ dodal Mikulášek. Pivo Bernard v brzké době zdražovat nebude. Není však vyloučené, že si v budoucnu pivaři připlatí.


Ani krize nezabrání napřesrok investicím. V Bernardu jich plánují hned několik v řádech milionů korun. Jednou z nich jsou i potřebné úpravy, aby měl podnik vlastní vodu. Další se dotkne sladovny v Rajhradě, kde plánuje vedení další skladovací prostory.

Čtěte dále:   Kuchařky z Vysočiny o titul BernardChef
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?r=mfvrchovina&v=275&idc=1489900

myska

16 thoughts on “Pivovar Bernard se letos nepropadl. Navzdory krizi.

  1. Proč by měl zase zdražovat !! Bernard a ostatní piva už jsou dávno předražená,ať raději zveřejní kolik je výrobní cena piva a lidi se budou hodně divit !!

    1. Zase jeden socialista a tribun lidu! Co je komu do toho, jaké jsou výrobní náklady. Cenu tady už naštěstí 21 let určuje svobodný trh se svobodně se rozhodujícími spotřebiteli. Když mi něco nechutná a nemám na to, tak to nekoupím, ale když ano, tak si to koupím a je jen na mě, kde mám svoji hranici.
      Pivovaru fandím. Je to zdravý a špičkový podnik v regionu, který rozhodně v celorepublikovém měřítku nedělá ostudu.

      1. Opravdu by mě zajímalo, co tady vybudovali a čím přispěli k prosperitě města ti, co tady neustále vše a všechny kritizují. Myslím, že vybudovali pouze svoji obrovskou závist a s tou se užírají a užírají a pak mají potřebu se realizovat tady na „humpoláku“ a připadají si jako kingové, jak to těm opravdu úspěšným nandali. Vemte si úvěry vy chytráci a běžte podnikat a vytvořte prosperující firmu, dejte dobrou práci několika nebo i více lidem a můžete si po mnoha letech tvrdé práce užívat vydělané peníze………

  2. Je potřeba také říci, že pivovar není zcela v českých rukou. Druhý vlastník asi velí vymýšlet nealko s ovocnou příchutí, jak je v té zemi zvaná Belgie velkou módou.
    Nápad je to možná dobrý, v Čechách moc tradic nemá, ale když si pak někde v restauraci dáte lahvové švestkové za 30 korun ,tak se jen protočí panenky.
    Takže zbývá jediné řešení, nekupovat.

    1. Ale no tak znám spostu lidí,kterým ovocné nealko chutná,takže slovy klasika“proti gustu žádný dišputát“ ať si každý dá co mu chutná a na co má v kešeni..
      Stando děláš to dobře.. F

        1. Tvoje ?
          Bernard je oproti jiným – EUROPIVŮM z Plzně a Budějic pivo, které když pijete, tak cítíte chuť piva, která je specifická a nezaměnitelná. Když pijete G nebo Strp tak jsou to ty Tvoje chcanky. Bernard je moc dobroučký pivo a Humpolecká 11° je TOP pivko !!!!
          Stando a Vavříku, dobře to vaříte 🙂

          1. Ke kvalirě Budvaru z Bějovického Budvaru N.P. se bude muset Bernard ještě dopracovat, ale ta specifická chuť značky Bernard je dána pouze svíravou hořkostí, ničím jiným.
            Specifický je třeba Chotěboř 12 tmavá

          2. Bernard je jednička a kdo na něj nemáte, tak si zajděte koupit pivo do Penny marketu za 3kč!!!!!

    1. Co nového od p. Bernarda můžeme slyšet??
      Určitě o tom, že pivovaru se daří, že škrtání a tzv.reformy jsou nutné, že lidé jsou líní a že odbory u něj ve firmě nejsou potřeba.
      Takže nic nového pod sluncem

    1. Jojo koukal jsem na to. Tolik hovadin po hromadě jsem ještě neslyšel. Pan Bernad si asi neuvědomil, že když jemu se zvedenou náklady na výrobu piva, může si konečný zisk dorovnat zvýšením jeho ceny. Ale těžko, když se nějakému resortu seškrtají provozní náklady o 60 procent může vykonávat stejnou činnost. Proto stále říkám, že plošné škrty jsou hovadina nejvyššího kalibru. Systémová reforma, na základě pečlivé analýzy – proč né. Ale nikdo přeci nemůže srovnávat soukromý pivovar a jeho hospodaření například s policií, která nemá možnost razantně ušetřit na výdajích a když ano, zcela určitě se to dotkne bezpečnosti obyvatel. Tendence růstu kriminality a narušování veřejného pořádku je patrná již v posledních měsících, kdy policie začíná šetřit na pohonných hmotách a to ještě nemáme nový rok.

      Petr T.

      1. Já bych řekl, že třeba policie je dobrý příklad – podle počtu příslušníků jsme na tom lépe než třeba sousední Německo, ale úrovně jejich bezpečnosti jsme nedosáhli. To může mít několik příčin, napadá mě třeba příliš mnoho administrativy, špatné rozdělení kompetencí a tak dále. Jenže na změnu systému se kašlalo mnoho let a to byla doba ke změnám příhodnější, takže teď je možná na čase sebrat peníze a zjistit, že takhle to vážně dál nejde a je potřeba změnit víc věcí, než jen přídělový systém na benzín. Jestli se toho dna nedosáhne, pořád se to bude jen flikovat a „ono se to nějak udělá, ono to nějak půjde“. Takže nedělá mi to radost, také si myslím že plošné snížení výdajů bez dalších úprav je na nic, ale uvidíme, první krok byl učiněn. Pokud nebudou následovat další vpřed, začneme brzo couvat vzad a na plošné snížení budeme vzpomínat jako na takovou drobnou lapálii.

        Murlo

Napsat komentář: Anonym Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Vše, co jste kdy chtěli vědět o Orlíku, ale báli jste se zeptat

Ne Lis 28 , 2010
O hradu Orlík vychází nová publikace s názvem „Hrad Orlík nad Humpolcem“. Aneb dobrý tip na vánoční dárek. Čtěte dále:   Pivovar Bernard v Humpolci loni vystavil rekordních 410 000 hektolitrů piva

You May Like

Témata