Z deníku Policie

Krádeže a karamboly na silnicích

16.12

Plačkov – Neznámý pachatel se vloupal počátkem prosince letošního roku do stavební buňky. Buňka byla postavena v katastrálním území Plačkov u Humpolce. Pachatel se do buňky vloupal a odcizil z ní plastový kanystr s 20 kg medu. Poškozením buňky a odcizením medu vznikla majiteli škoda ve výši nejméně 2.600 korun. Na místě činu šetřili humpolečtí policisté..

Humpolec – Humpolečtí policisté šetří případ, který se stal z úterý na středu na Humpolecku. Neznámý pachatel se vloupal do odstaveného vozidla umístěného u silnice mezi Humpolcem a Krasoňovem. Pachatel rozbil skleněnou výplň dveří a ze zadní sedačky odcizil nákupní tašku s fotoaparátem, dalekohledem a účetnictvím firmy. Dále odcizil i okružní pilu, kufřík s nářadím a povinnou výbavu. Celková škoda byla vyčíslena téměř na 5.000 korun.

17.12

Krátce po 9,00 hodině ranní jela řidička nákladního vozidla Renault Master v Humpolci ve směru z výjezdu autobusového nádraží směrem vlevo ke kruhovému objezdu. Oproti značce Dej přednost v jízdě přehlédla zleva jedoucí vozidlo Škoda 120 L. Nedala mu přednost v jízdě a došlo ke střetu v prostoru křižovatky. Při nehodě byla lehce zraněna spolujezdkyně na přední sedačce z vozidla Škoda 120 L. Škoda byla odhadnuta na 25.000 korun.

22.12

Humpolec – Včera po půl deváté ráno vyjížděli policisté k dopravní nehodě do Humpolce. Zde v ulici Masarykova řidič osobního automobilu Škoda Octavia nedal přednost v jízdě po hlavní pozemní komunikaci jedoucímu osobnímu automobilu Ford Galaxy. Došlo ke střetu vozidel v prostoru křižovatky, kdy po střetu jedno z vozidel narazilo do sloupu veřejného osvětlení. Ke zranění osob nedošlo, alkohol byl u řidičů vyloučen přístrojem DRÄGER. Škoda byla vyčíslena na 110 tisíc korun.

Rozkoš – Neznámý pachatel ve středu 22. prosince v době od 13,30 do 14,25 hodin v obci Rozkoš prořízl zadní kolo u zaparkovaného vozidla Mercedes. Vandal poté rozbil skleněnou výplň u dveří vozidla a vnikl dovnitř. Z vozidla odcizil notebook s bezdrátovou myší, tašku na notebook, flash disk, příruční tašku s loveckým nožem a průkazy od střelných zbraní. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 32.000 korun. Humpolečtí policisté šetří případ jako krádež a poškození cizí věci.

Čtěte dále:   Nohu z plynu! Policie měří rychlost na téměř tisíci místech, víme kde

23.12

Humpolecko – Policejní komisař zahájil trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže z Humpolecka ze spáchání trestného činu podvod.

V září loňského roku muž uzavřel s obcí na Humpolecku kupní smlouvu o koupi dřevní hmoty. Dřevo skutečně odebral, ovšem do současné doby obci neuhradil vystavenou fakturu. Dokonce předstíral částečné zaplacení faktur příkazy k úhradě podanými u bankovního ústavu. Příkazy  předložil zastupitelstvu obce, poté co jej starosta o zaplacení faktur několikrát marně upomínal. Svým jednáním muž způsobil škodu ve výši téměř 210.000 korun.

25.12

Po druhé hodině odpolední řešili policisté dopravní přestupek, ke kterému došlo mezi Humpolcem a Pelhřimovem. Řidič osobního automobilu Škoda Felicia předjížděl v místech označených podélnou čárou souvislou neznámý automobil. Nestihl se však bezpečně zařadit před předjížděné vozidlo a došlo k čelnímu střetu s protijedoucím vozidlem Peugeot 405. Osobní automobil Peugeot byl nárazem odmrštěn vpravo mimo komunikaci. Nehoda se obešla bez vážnějších zranění osob. Celková škoda byla vyčíslena na 35 tisíc korun.

Jak prožít silvestr v klidu a pohodě

Oslava silvestra bývá spojena s bujarým veselím, které někdy může skončit tragédií. Při manipulaci se zábavnou pyrotechnikou je na místě zvýšená opatrnost. Statistiky a dokumentované případy zranění, někdy i smrti, pravidelně varují a vybízejí k opatrnosti zejména při manipulaci se světlicemi, různými výbušnými zařízeními a ohňostroji.

Na silvestra většinou využíváme prostředky, které se aktivují – odpalují na otevřeném prostranství. Proto nezapomeňme na své okolí. Při koupi zábavné pyrotechniky je třeba dbát na to, aby používané výrobky byly průmyslově vyráběné. Používejte je vždy v souladu s návodem, který by měl být jejich součástí. Vyvarovat bychom se měli používání neschválených, podomácku vyrobených pyrotechnických efektů. Nikdy bychom s pyrotechnickými předměty neměli manipulovat pod vlivem alkoholu nebo látek ovlivňujících naši pozornost. V žádném případě by s těmito výrobky neměly manipulovat děti ani pod dohledem dospělých osob!

zdroj: www.policie.cz

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Novoroční prohlídka kláštera v Želivě

St Pro 29 , 2010
Novoroční prohlídka kláštera v Želivě 1.1.2011 + rozpis bohuslužeb na leden 2011 Čtěte dále:   Srážka s gaučem na dálnici u Humpolce: do spadené sedací soupravy narazil kamion

You May Like

Copyright All right reserved Theme: Default Mag by ThemeInWP

Témata