Silnice na Vysočině kloužou, provoz blokují kamiony

2

Dopravu na Vysočině ve středu v dopoledních hodinách komplikuje ledovka. V kraji došlo k několika drobným nehodám, některé tahy blokují kamiony, upozorňují policisté a správci silnic.

zzzledovka.jpg

Policisté v kraji od rána řeší hned několik drobnějších dopravních nehod. Osobní automobil s nákladním se havaroval například v Jihlavě na kruhovém objezdu na Pacovské ulici. „Srazil se osobní automobil s nákladním. Nehoda se obešla bez zranění,“ potvrdila mluvčí policistů na Vysočině Dana Čírtková.

Dvě osobní vozidla se srazila také mezi obcemi Kamenice a Řehořov na Jihlavsku. První auto narazilo do svodidel a do něj pak najela další řidička. I tady se nehoda obešla bez zranění. Havárii nákladního automobilu vyšetřují i policisté u obce Rousměrov na Žďársku, kamiony komplikují dopravu i u České Bělé a u Chotěboře na Havlíčkobrodsku. „Osobní automobil havaroval také na dálnici D1 na kilometru 109 ve směru na Prahu,“ doplnila Čírtková.

Některé silnice v kraji navíc pokrývá ledovka a policisté proto doporučují opatrnou jízdu. Ledovku server dopravniinfo.cz hlásí například ze Žďárska u obce Bobrová, u Přibyslavi na Havlíčkobrodsku nebo u Dešova na Třebíčsku.

z 18.1.2011:

Po druhé hodině odpolední se vrátil provoz na uzavřenou dálnici D1, kde v úterý ráno havaroval maďarský kamion s prasaty. Agentuře Mediafax sdělil informace důstojník dálničního oddělení Bernartice.

"Poté, co byla zvířata přeložena do náhradního kamionu, začali pracovníci s vyprošťováním převráceného vozu," uvedl policista. Podle jeho slov vrácení nákladního auta na kola trvalo asi hodinu. "Teď už se jen odklízí přenosné značení," dodal operační důstojník. Dálnice ve směru na Brno byla zcela uzavřena bezmála osm hodin. Doprava byla odkloněna ve směru na Brno pro osobní auta v Souticích, nákladní doprava objížděla místo nehody přes Trhový Štěpánov, ale kolony se netvořily. Maďarský kamion, převážející živá prasata, se převrátil na 61. kilometru. Jeden člen posádky z převráceného nákladního vozu se lehce zranil, ale zůstal na místě nehody. Z dostupných informací ale¨vyplynulo, že maďarský řidič kamionu byl v pořádku. Z více jak 200 převážených prasat nehodu nepřežilo asi sedmdesát zvířat, po nehodě se některá prasata rozutekla po okolí. "Mrtvá nebo zraněná zvířata musela být utracena, skončí v kafilérii," uvedla pro Mediafax mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Vystoupí cvičená koza, trhy budou v Pelhřimově

Přesnou příčinu nehody vyšetřuje policie.

zzzprasata.jpg

zdroj: MEDIAFAX

zdroj: i-vysocina.cz

Petr

2 thoughts on “Silnice na Vysočině kloužou, provoz blokují kamiony

  1. Páni cestáři, vstávat, vždyť je leden a vás není vidět. Nebo mi někdo vysvětlí, že se jsem na omylu???

    1. Není sůl. A prý se dřív tak nesypalo a taky se jezdilo. Stačí sundat nohu z plynu a dát si do kufru lopatu a řetězy. Kamiony můžou jezdit po vlakem aspoň nám zůstanou na jaro nějaké silnice

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

V pelhřimovské nemocnici podalo výpověď 34 lékařů

So Led 22 , 2011
Čtyřiatřicet výpovědí lékařů v Nemocnici Pelhřimov stále leží na stole ředitele Jana Mlčáka. Ani jedna z nich nebyla vzata zpět. Představitelé kraje i ministr označují Nemocnici Pelhřimov jako jedinou schopnou poskytnutí intenzivní péče a ARO v kraji. Samotní lékaři jsou v tomto ohledu daleko skeptičtější. Čtěte dále:   Pocitová mapa […]

You May Like

Témata