Sníh znovu pokryl silnice Vysočiny

Námraza a sníh působily komplikace řidičům po celé Vysočině. Od pátku museli policisté v našem kraji řešit velkou řádku dopravních nehod.

Jen na Pelhřimovsku evidují tři dopravní nehody. Ty se naštěstí obešly bez zranění osob. Celková škoda nehod byla vyčíslena na téměř sto tisíc korun.

zznehoda1.jpg

zznehoda2.jpg

V pátek 21. ledna v dopoledních hodinách se stala dopravní nehoda na Humpolecku. Řidička vozidla Renault Megane jel ve směru od obce Světlá nad Sázavou směrem na obec Koberovice. Při průjezdu levotočivé zatáčky na zledovatělé vozovce  dostala smyk, který nezvládla  a vyjela mimo vozovku, kde narazila do sloupu. Nehoda se obešla bez zranění. Škoda byla vyčíslena na 37 tisíc korun.

zznehoda3.jpg

Téhož dne vyjížděli policisté ze skupiny dopravních nehod k dalšímu dopravnímu přestupku. Řidič vozidla Trabant 601 jel ve směru od obce Zdešov na Žirovnici. Nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, po spatření protijedoucího kolového bagru, který dával znamení o změně směru jízdy vlevo, začal s trabantem brzdit. Na namrzlé vozovce dostal s vozidlem smyk, vjel do středu vozovky, kde narazil přední části vozidla do boku stojícího bagru, jehož řidič mu dával přednost v jízdě před odbočením vlevo. Ke zranění osob nedošlo. Škoda na poškozeném trabantu činí pět tisíc korun.

zznehoda4.jpg

V neděli 23. ledna v 00,01 hodin se stala nehoda na Košeticku. Řidiči vozidla Peugeot, který jel ve směru od Košetic na Křelovice, údajně vběhla do jízdní dráhy srna. Řidič se snažil srně vyhnout, vybočil vlevo a vyjel do protisměru, kde narazil přední částí svého vozidla do boku projíždějícího automobilu BMW s přívěsem. Na přívěsu byla naložena čtyřkolka a motocykl Honda. Po střetu byl peugeot odmrštěn vpravo mimo vozovku, kde se převrátil na bok. Vozidlo BMW vyjelo vlevo mimo vozovku, došlo k utržení zajišťovacích popruhů čtyřkolky a motocyklu a vozidla byla následně  odmrštěna vlevo do lesního porostu. Při nehodě nedošlo ke zranění osob. Alkohol u řidičů byl vyloučen dechovou zkouškou. Hmotná škoda na vozidlech byla vyčíslena na 30 tisíc korun, na čtyřkolce a motocyklu vznikla škoda dalších 50 tisíc korun. 

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. V Jiřicích se prolétnou modely, bude i autosalon

převzato z i-vysocina.cz

http://www.i-vysocina.cz/zpravodajstvi-pelhrimovsko/snih-znovu-pokryl-silnice-vysociny

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Program kina Humpolec - Únor 2011

Út Led 25 , 2011
Program kina – únor 2011 Čtěte dále:   Zveme vás na jaro do Jihlavy

You May Like

Témata