Z deníku policie

11

Vloupání do autosalonu v Humpolci, prodej drog a další trestné činnosti na humpolecku.

31.1

Humpolecko – Policejní komisař zahájil trestní stíhání třiadvacetileté ženy z Humpolecka ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Žena v loňském roce prodala za celkovou částku 400 korun ve dvou případech marihuanu a v dalších pěti případech za celkovou částku 5.000 korun pervitin. Distribuce drog se odehrála na různých místech v Humpolci.

Ženě hrozí trest odnětí svobody ve výši jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

Staré Bříště – Neznámý pachatel se vloupal minulý týden do rodinného domu na samotě u obce Staré Bříště. Dům prohledal a odcizil prádelní plastový koš, zimní kabát, několik láhví vína a další láhve s tvrdým alkoholem. Pachatel vnikl i do volně přístupné hospodářské budovy, kde se za pomoci štaflí dostal na půdu. Tuto prohledal, ale nic neodcizil. Ze zápraží domu si ještě přibral dva proutěné košíky. Svým jednáním způsobil pachatel škodu do výše pěti tisíc korun. Humpolečtí policisté zahájili úkony trestního řízení ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody.

1.2

Humpolec – Poslední lednový den v odpoledních hodinách se stala dopravní nehoda v Humpolci. Řidič vozidla Renault Megane Scenic jel od ulice Nerudova k rodinným domkům. Při průjezdu křižovatkou nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, na zledovatělé vozovce dostal smyk a vyjel vlevo mimo vozovku. Zde narazil do sloupu veřejného osvětlení. Způsobená škoda byla vyčíslena na pět tisíc korun.

2.2

Humpolec –  Humpolečtí policisté v těchto dnech objasnili krádež z října loňského roku. Tehdy neznámý pachatel vnikl na oplocený pozemek překladiště tuhých komunálních odpadů a sběrného dvora u obce Brunka u Humpolce. Z neuzamčené garáže odcizil hydraulický válec k zemnímu stroji Bělorus a poloosu zadního kola k tomuto zemnímu stroji. Celková škoda byla vyčíslena na 8500 korun.

Čtěte dále:   Podvody s nabídkou zhodnocení peněz

   
    Po několikaměsíčním šetření policisté zjistili, že válec i poloosa skončily ve sběrně druhotných surovin. Poté následoval již jen krůček k odhalení pachatele. Pachatel se ke krádeži přiznal a odcizené věci byly vráceny poškozené firmě.

    Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení šestapadesátiletému muži z Humpolce. 

Humpolec – Neznámý pachatel vnikl z pondělí na úterý na pozemek autosalonu v Humpolci. Zde pak poškodil na několika místech karoserii vozidla Renault Megane Grandtour. Poškozením vozidla vznikla firmě škoda ve výši nejméně 35 tisíc korun.

Humpolečtí policisté šetří případ jako trestný čin poškození cizí věci.

3.2

Humpolec – Zákaz řízení všech motorových vozidel porušil ve středu 2. února třiačtyřicetiletý muž z Humpolecka. Včera byl krátce po poledni v Humpolci kontrolován hlídkou obvodního oddělení v Humpolci. Policisté zjistili, že řidič není držitelem žádného řidičského oprávnění a byl mu soudem vysloven dvouletý zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech druhů motorových vozidel.

    Policisté muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až do výše tří let.

zdroj: www.policie.cz

Petr

11 thoughts on “Z deníku policie

  1. Co mě chybí je jednoznačně městská policie,kdy už se konečně starosta nechá přesvědčit,že je to dobrá investice.

    1. Prosím o info, ve kterém městě se zřízením Městské policie podařilo potlačit výše popsaná negativa. Já o žádném takovém městě nevím. Městské policisty vidím kontrolovat parkování, nasazovat botičky, měřit rychlost – a mimoto se projíždějí v autech, popíjejí kafíčko na benzince a nebo korzují ve dvojicích v ístech a v čase, kdy zaručeně na nic nenatrefí. DĚKUJI, tihle mi opravdu v Humpolci nechybí …..

      1. Dobrý den. Jsem policista a na Váš dotaz rád odpovím. V každém městě, kde byla zřízena městská policie byla samozřejmě částečně potlačena kriminalita, která je mimo jiné popsaná v článku. Je to dáno jednak tím, že činnost, o které jste mluvil, tzn. parkování, měření rychlosti apod. provádí mimo jiné také Policie České republiky, které logicky zbývá méně času na odhalování závažné kriminality. Dalším důvodem je fakt, že i městká policie ve městech, kde je zřízena provádí zákroky proti narušitelům veřejného pořádku, pachatelům různých útoků proti životu a zdraví lidí, sbírá opilce, provádí hlídkovou činnost a zadržuje pachatele přistižené při páchání trestné činnosti. Takto postupuje samostatně nebo i v součinnosti se státní policií. Mohu Vám říci, že kdyby mi šlo o život, bylo by mi jedno, jestli člověk, který mi pomůže nosí uniformu státní nebo městské policie. Vím, že někteří lidé se s policisty, ať už městskými či státními setkávají pouze při řešení přestupků a při jiné kontrole. Může se to zdát jako zbytečná činnost, ale věřte mi, že práce, kterou provádějí a kterou nevidíte je nesmírně obtížné a velice psychicky náročná. Já osobně bych v Humpolci obecní policii uvítal s otevřenou náručí. Dvoučlenná hlídka, byť státní policie, toho sama moc nezmůže a pachatelé trestných činů budou vždy o krok před nimi. Nevím sice pane, čím se živíte, ale snad nechcete nikomu vyčítat, že když tráví pracovní dobu venku, že si tam dá také kávu. Schválně, kolikrát si kdo v práci za směnu uvaříte kávu? Utkvělá představa o tom, že policajt je stroj, který nejí, nepije, nekouří a nedělá ostatní potřeby mě někdy opravdu překvapí. Navíc i káva policisty na benzínové stanici působí preventivně. Máte jistotu, že jí v ten čas nikdo nepřepadne. Znovu říkám městskou policii v Humpolci ANO.

        1. Více či méně souhlas. Avšak třeba má káva rozhodně netrvá hodinu/y a rozhodně jsem při ní alespoň částečně schopný pracovat. Úvaha o nevykradení benzínové pumpy je spíše usměvná.
          Kafe to gou, pěkně sedět někde v autě a při srkání preventivně koukat okolo. Pak si myslím může policie pít kávy kolik chce a nikdo proti tomu nebude mít ani popel.
          Jsem pro více státních policistů, ale to je bohužel trochu utopie.

          frrrr

          1. Od března mohou k policii nastoupit podhodnocení lékaři. Kam by také všichni šli ?

          2. Já jsem ale úvahu o nevykradení pumpy myslel naprosto vážně a neřekl bych, že je úsměvná. Běžte se zeptat nějaké pani na čerpací stanici, zda je ráda, že jí tam alespoň jednou za noc přijede policie a chvilku zde setrvá. Sice nemám v lásce statistiku, protože je to přesný součet nepřesných čísel ale v drtivé většině pachatel nepřepadne čerpací stanici, kam pravidelně jezdí policie na kávu. Nepřepadne jí ani v jiném čase, protože je zde pořád psychologická překážka v podobě možnosti jeho dopadení. A myslím, že v našem městě, které se nachází u dálnice, není vůbec na škodu, že tam policisté zajíždí. To samé, když si hlídka sedne na půl hodiny do nějakého nonstopu, zamozřejmě, že né v pátek večer, když je plno. Nevidím na to nic špatného, ba naopak. Je to lepší, než kroužit autem po prázdném městě a doufat, že se zrovna nachází na tom parkovišti, kde slepý a hluchý zloděj vykrádá auto a nevidí přijíždět vozidlo policie ženoucí si to 15 km/hod. Čerpací stanice je jeden z kriminogenních faktorů, kde je předpoklad páchání trestné činnosti a i vedení policie sdílí názor, že by sem měli policisté zajíždět při své hlídkové činnosti. To že si tam dají kávu, ještě neznamená, že to byl hlavní cíl jejich cesty. To by si mohli dát lepší kávu na oddělení. Ona ta z automatu nestojí za nic.

          3. Děkuji p. policistovi za odpověď. Je přesně v duchu, který jsem očekával. KONKRÉTNÍ čísla o poklesu kriminality po zavedení Městské policie nikde. Jen kýbl řečí o prospěšnosti, dokolečka omílaná klišé …..
            Dovolím si tvrdit, že když mi půjde o život (zdraví, majetek …), bude PČR i MP v tom čase a místě nedostupná.
            Jsem jen obyčejný pracující člověk, ale po městě se pohybuji a znám místa, kde bych se večer vyskytovat nechtěl. Dám ruku do ohně za to, že strážci pořádku (MP a PČR souhrnně) je znají také. A stejně jako já, i oni si dávají pozor, aby se tam v nevhodnou dobu nevyskytli. O „dělání pořádku“ v dopravě to platí dvojnásob.
            MP je placena z městského rozpočtu a příjmy z pokut jsou příjmem města. Dokud to takhle bude, platí výše napsané. Jde o nepotřebnou a život obtěžující organizaci.

  2. Současné vedení města není měst.policii nakloněno.Protože lidé volí stále učitele a známé podnikatele nemůže se nikdo divit,že strážníci nebudou.
    Státní policie je za nynějších poměrů takřka bez pravomocí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Veřejné bruslení v Humpolci tento týden

Po Úno 7 , 2011
Úterý 8.2. 15.45 – 16.45 Pátek 11.2. 14.30 – 15.30 Sobota 12.2. 14.00 – 15.00 Neděle 13.2. 15.00 – 16.00 Čtěte dále:   Policie po dvoutýdenním pátrání našla třináctiletou dívku. Byla v Humpolci a je v pořádku

You May Like

Témata