Z deníku Policie

Objasnění série loupežných přepadení. Vloupání do vozidel. Tragický velikonoční víkend. Mladiství požívali alkohol. Smrtelná nehoda na Pelhřimovsku i na D1. Krádež kola. Vandalismus. Odcizení motocyklu.

28.4.

KRAJ VYSOČINA – Kriminalisté objasnili sérii osmi loupežných přepadení 

Osm loupežných přepadení herny, benzínových čerpacích stanic a pobočky bankovního ústavu spáchaných na území kraje Vysočina objasnili kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.

 

Sedmadvacetiletého slovenského státního příslušníka, který dlouhodobě žil v České republice v Brtnici na Jihlavsku, kriminalisté obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. V sedmi případech se loupeží dopustil sám a v jednom případě loupil společně s dosud blíže neustanoveným spolupachatelem. Obviněný je svobodný a v době loupeží byl bez pracovního poměru. V minulosti byl již jednou pravomocně odsouzen pro majetkovou trestnou činnost. V současné době je ve výkonu trestu odnětí svobody ve věznici v Pardubicích.

A tento zločinec nás navštívil i v Humpolci:

Dne 25. května 2009 kolem 23.00 hodin přepadl benzínovou čerpací stanici v Humpolci. „Společným jmenovatelem všech loupeží bylo pachatelovo maskování tmavým oblečením, na hlavě černá kukla a v ruce plynová pistole. I v tomto případě své požadavky předložil napsané na listu papíru,“ doplnil vyšetřovatel.

28.4

Humpolec, Jiřice Humpolečtí policisté zaevidovali během jedné noci tři vloupání do vozidel.

První vloupání se odehrálo ve středu 27. dubna třicet minut po 17,00 hodině v Humpolci. Neznámý pachatel se vloupal do vozidla Mercedes Benz Sprinter, který byl zaparkovaný v ulici Lnářská před obchodem. Z vozidla odcizil finanční hotovost v celkové výši 21.500 korun, osobní doklady a dvě platební karty.

       Další tři vloupání do vozidel se stala v obci Jiřice. Policisté přijali oznámení dnešního dne tj. 28. dubna v ranních hodinách.

Vozidlo Honda CRV bylo zaparkované v Jiřicích přes noc. Bohužel ráno majitel zjistil, že pachatel rozbil okno u vozidla a z interiéru odcizil aktovku s účetními doklady. Škoda na poškozeném vozidle a odcizených věcech byla vyčíslena na 6.000 korun.

U druhého vozidla zn. Peugeot 106, které bylo přes noc zaparkované před domem v Jiřicích, byla opět rozbitá skleněná výplň okna a z vozidla zmizel plastový kufr s vrtacím kladivem a náhradními vrtáky. Škoda zde byla odhadnuta na 4.000 korun.

Třetí vozidlo zn. Renault Master bylo zaparkované rovněž před obytným domem, pachatel do něho vnikl zatím nezjištěným způsobem a z vozidla odcizil batoh s oděvními svršky, dále z předního sedadla fotoaparát, z přihrádky doklady k vozidlu a GPS navigaci, která byla připevněna na čelním skle vozidla. Majiteli byla způsobena škoda ve výši nejméně 12.500 korun.

 

        V těchto případech se majitelé přesvědčili, že příležitost dělá zloděje. Ve všech vozidlech byly věci, které pachatel viděl a proto je odcizil.

Policisté proto znovu upozorňují. Ve vozidlech, která parkujete ať už přes noc, nebo na kratší dobu během dne, nikdy nenechávejte na viditelných místech kabelky, fotoaparáty nebo i nářadí. Tyto drahé věci jsou pro zloděje velkým lákadlem a tak věci odcizí a na vozidle Vám vznikne ještě škoda jeho poškozením.

Pokud je to možné, parkujte vozidla přes noc raději v garáži. Vozidla, která zaparkujete na parkovištích, vždy řádně uzamkněte a nenechávejte věci na viditelných místech.

V případě vloupání do vozidel volejte linku 158.

26.4

Velikonoční víkend byl na silnicích Vysočiny tragický 

I když se v průběhu celého uplynulého týdne uskutečnila na území kraje Vysočina série dopravně bezpečnostních akcí, které pokračovaly i přes velikonoční svátky, bilance dopravní nehodovosti za prodloužený víkend je tragická.

 

Během pouhých čtyř dnů – od pátečního rána do pondělního rána – policisté na Vysočině vyšetřovali 32 dopravních nehod, při kterých dva lidé zemřeli, čtyři byli těžce zraněni a 13 osob utrpělo lehké zranění. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech se vyšplhala na 1 800 000 korun. Ve dvou případech policisté při vyšetřování nehod zjistili, že řidič byl pod vlivem alkoholu.

Čtěte dále:   Cizinci ukradli dvě stě tisíc korun posádce auta na odpočívadle u Humpolce

A jaké jsou výsledky série dopravně bezpečnostních akcí, které proběhly uplynulý týden na silnicích v kraji Vysočina? Do akcí bylo nasazeno celkem 151 policistů, kteří zkontrolovali 1786 vozidel. Při kontrolách zjistili celkem 398 dopravních přestupků, za které policisté uložili v blokovém řízení pokuty v celkové výši 256 000 korun. Osmnáct přestupků bylo oznámeno do správního řízení. Nejvíce přestupků – 120 – se týkalo nedodržení nejvyšší povolené rychlosti. Za tyto přestupky řidiči zaplatili 143 000 korun. Šest řidičů bude k projednání přestupků předvoláno ke správnímu řízení.

Jednadvacet dětí pilo alkohol.

Z pátku 22. dubna na sobotu 23. dubna probíhala na Pelhřimovsku celokrajská akce Toxi, zaměřená na kontrolu podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18ti let.

Kontroly probíhaly v barech a restauračních zařízeních v Pelhřimově, Humpolci, Pacově, Kamenici nad Lipou, Černovicích a Počátkách. Bylo zkontrolováno několik desítek osob mladších 18ti let. Policisté zjistili, že 21 osob ve věku 15-18 let požilo alkoholické nápoje. V Humpolci nadýchal 17letý mladík 1,59 promile a v Pelhřimově 16leté děvče 1,54 promile.

Smrtelné nehody:

V neděli  24. dubna  krátce po 02,00 hodině se stala tragická dopravní nehoda mezi Červenou Řečicí a Křelovicemi.

Třiatřicetiletý řidič vozidla Renault Megane jel od Červené Řečice směrem na Křelovice. Po projetí pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a dopravně technickému stavu vozovky. S vozidlem přejel do protisměru a vlevo mimo vozovku, kde havaroval. Řidič utrpěl při nehodě těžké zranění, kterému na místě podlehl. Hmotná škoda vyčíslena na 30.000 korun.

ZZZKrelov.JPG

ZZZKrelov2.JPG

Koberovice – V pátek po 16,00 hodině se stala vážná nehoda na dálnici D1 u Koberovic. Řidička vozidla Citroen Xsara jela ve směru Brno – Praha. V katastru obce Koberovice při jízdě v levém jízdním pruhu dálnice nepřizpůsobila rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povětrnostním podmínkám. Během jízdy plně nesledovala situaci v silničním provozu, lekla se vozidla přijíždějícího k jejímu vozidlu ve stejném jízdním pruhu a strhla řízení. S vozidlem dostala smyk, který nezvládla a narazila do krajových ocelových svodidel. Po střetu vozidlo vyletělo mimo dálnici, narazilo do stromu a dopadlo na střechu. Při nehodě utrpěl zranění devětačtyřicetiletý spolujezdec, který po převozu do nemocnice zraněním podlehl. Jednadvacetiletá řidička vyvázla s lehkým zraněním.

Hmotná škoda byla vyčíslena na 110.000 korun.

Zmizelo ze sklepní kóje:

Hněvkovice – Humpolečtí policisté přijali trestní oznámení na neznámého pachatele, který odcizil jízdní kolo.

Kolo odcizil pachatel během 14 dnů v dubnu ze suterénu bytového domu v obci Hněvkovice. Majitel vyčíslil škodu ve výši nejméně 7.200 korun.

Zeď u firmy postříkal:

Humpolec – Neznámý pachatel z pátku na sobotu poškodil zeď u jedné firmy v ulici Hradská v Humpolci. Volnou plochu postříkal modrou barvou, čím majiteli objektu způsobil škodu ve výši 10.000 korun.

Humpolečtí policisté šetří případ jako přečin poškození cizí věci.

Motocykl se ztratil:

Krasoňov – Policisté z Humpolce přijali v sobotu trestní oznámení na neznámého pachatele, který odcizil motocykl.

Majitel měl v nočních hodinách motocykl zaparkovaný a uzamčený ve veřejně přístupné autobusové zastávce v obci Krasoňov. Po motocyklu Honda rz 4J3480, černé barvy bylo vyhlášeno pátrání.

Majiteli byla způsobena škoda ve výši nejméně 35.000 korun.

Zdroj: www.policie.cz

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Farmáři od května obsadí humpolecké náměstí

Pá Dub 29 , 2011
Od května bude v Humpolci vždy jeden pátek v měsíci vyhrazen farmářským trhům. Prodejci si budou moci rozložit své stánky na Horním náměstí vždy od jedenácti do osmnácti hodin. Poprvé se akce uskuteční dvacátého května. Čtěte dále:   Hazard se životy na silnici. Muž se třemi promile sedl v Humpolci […]

You May Like

Témata