Hasiči na Vysočině lovili po bouři auto z vody, vítr urval i střechu

2

Silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Vysočinu, nejvíce potrápily Pelhřimovsko.

Hasiči tam například vyprošťovali auto utopené v přívalovém dešti. Na mnoha místech kraje museli také likvidovat popadané stromy. Ve Žďáře vítr poškodil střechu rodinného domu.  

          AVODAAUTO.jpg

Bouře a silný přívalový déšť uvěznil osobní auto v Pelhřimově (ilustrační snímek) | foto: Hasiči Olomouckého kraje

Hasiči zasahovali u více než třiceti událostí. "Nejčastěji odstraňovali popadané stromy ze silnic. Nejvíce postiženou oblastí bylo Pelhřimovsko, kde hasiči odstraňovali stromy například ve Zhořci, Lukavci nebo Hořepníku," uvedla mluvčí hasičů Kraje Vysočina Petra Musilová.

"V Pelhřimově v Nádražní ulici vyprošťovali hasiči osobní auto z vody po přívalovém dešti. V obci Rozkoš spadl strom na zaparkovaný vůz značky Škoda Octavia a celý jej poničil," doplnila mluvčí.

Bouřka přinesla komplikace i do dalších míst kraje. "U Dolní Cerekve na Jihlavsku narazil ve 21:17 osobní vůz do stromu, který spadl na silnici. Nehoda se obešla bez zranění," popsala Musilová.

Stromy padaly také na Havlíčkobrodsku, kde je hasiči řezali například v Ledči nad Sázavou, Vilémovicích nebo Ovesné Lhotě. "Na Třebíčsku zůstala po pádu dubu neprůjezdná silnice spojující Kralice nad Oslavou a Jinošov. V Náměšti nad Oslavou na ulici Podhradí poškodil padající strom sloup elektrického vedení," vyjmenovala mluvčí.

Ve Žďáře nad Sázavou na ulici Na Úvoze zase silný vítr poškodil plechovou střechu rodinného domu. Hasiči také odstraňovali několik popadaných stromů v Nyklovicích.

Zdroj: http://jihlava.idnes.cz/hasici-na-vysocine-lovili-po-bouri-auto-z-vody-vitr-urval-i-strechu-1ft-/jihlava-zpravy.aspx?c=A110623_093029_jihlava-zpravy_dmk

Čtěte dále:   Tipy na Den dětí. V Humpolci se svezou super auty, u Máje bude pestrý program

Petr

2 thoughts on “Hasiči na Vysočině lovili po bouři auto z vody, vítr urval i střechu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

OSLAVY 60 LET TRVÁNÍ KAMENICKÉHO ŠKOLSTVÍ V LIPNICI NAD SÁZAVOU

Čt Čvn 23 , 2011
Kamenosochaři připravují setkání absolventů školy a příznivců kamenického řemesla. Čtěte dále:   Novinky z Jihlavy

You May Like

Témata