Humpolečtí peníze na pokutu vyčlenili, bránit se ale hodlají

16

Platit jako mourovatí, nebo se bránit do posledního dechu? Humpolečtí zastupitelé se v otázce vrácení bezmála půl milionu korun z dotace na modernizaci sídlištní ulice Smetanova nakonec rozhodli pro kompromis.

Peníze na takzvanou korekci neboli pokutu ve výši pěti procent z
přijatých devíti milionů nechali v rozpočtu vyčlenit. V zápise dvacátého
bodu středečního zasedání nicméně nechybí ani větička o použití
veškerých opravných prostředků.

To znamená hájit se, případně požadovat spoluzodpovědnost na firmě, která zpracovávala projekt. „Stejně je to zvláštní. Tenkrát nás
dávali za vzor, náš zpracovatel se navíc radil s úředníky z
regionálního operačního programu o každé maličkosti. A teď máme platit.
Prostě potřebují zpátky peníze,“ zahájil rozpravu zastupitel Tomáš
Křišťan, jinak také bývalý místostarosta, který se v oblasti dotací
pohyboval.

Celý článek si můžete přečíst v Deníku Pelhřimovska zde: http://pelhrimovsky.denik.cz/zpravy_region/20110924pe-humpolec.html

Čtěte dále:   Někdo se i ztratí. Kukuřičné bludiště v Humpolci je spletité

Axl

16 thoughts on “Humpolečtí peníze na pokutu vyčlenili, bránit se ale hodlají

  1. Humpolec není úplně malé město, a přesto má výmluvy jak desetileté dítě: nevěděli jsme, oni nám poradili, jsme v tom nevinně…

    1. Je vidět, že o vyřizování evropských a i jiných veřejných dotací nemáte ani ponětí. Jinak by jste to nemohl ani napsat. Jak je to správně, to totiž bohužel při vyřizování neví nikdo, ani slavný „Brusel“. Za čas ale někdo udělá školení jak si představovali a dohodli se, že by to mělo být a kontroloři vyrazí do terénu. No a protože většina dotací je nesmyslně velkorysá, tak potom všichni sklapnou a radši něco vrátí, ale pořád jim hodně zůstane. Naopak Humpolec je jediná obec, která nechce nic zaplatit a hodlá se s úředníky „prát“ za svoji pravdu a aprávný postup a tak by se měli chovat všichni. A za to by radnice měla sklidit potlesk a ne pohrdání.

      1. Souhlasím s Vámi. Předchozí přispěvatel zjevně nikdy o žádnou dotaci EU nežádal. Je to bordel, chaos a hlavně nepředstavitelné papírování a byrokracie. Sám jsem se účastnil teď nekolika žádosti o dotace (i když v business sféře) a řeknu vám jedno – již nikdy více. Kdybych věděl co to bude znamenat, nikdy bych do toho nešel. A koukněte se taky co se na tom živí poradců a poradenských firem. Souhlasím, že naší radnici patří potlesk, že se rozhodla „postavit“ a bojovat za svá práva.

      2. Tenhle krok radnice je jediné správné řešení, nekecat o korupci a potom se klepat před nějakým úředníkem, který se snaží získat provizi, ale aktivně se bránit. Čím více bude tento případ získávat publicitu, tím má větší šanci město uspět a navíc může zafungovat jako precedens pro ostatní, kteří se bojí úředníků. A těch pár chytrolínů od piva (viz první příspěvek)si může dál protestovat proti všemu.

      3. Nikdo asi nepochybuje, že Evropská unie je šílený úřad. Úvodní komentář ale byl o tom, že město Humpolec by se nemělo vymlouvat na to, že použilo nějaké agentury, zprostředkovatele, poradce, atp, protože to je jeho problém. Pokud se domnívá, že vrácení dotace je žádáno neoprávněně, má říct, že podmínky splnilo a bude se bránit! Nemá se vymlouvat na to, že mu radil a podklady zpracovával někdo jiný – v tom je jako to desetileté dítě.

  2. A proč prosím tu pokutu nezaplatí zpracovatel spolu s úředníky z regionálního operačního programu? Já pokud udělám v práci chybu, jsem za ní zodpovědný a veškeré sankce přecházi na má bedra. Tomuto se říká odpovědnost a pokud si někdo za zpracování čehosi nechá zaplatit, pak je za výsledek zodpovědný!!! Stejně tak jsme dostali na zadek, když nám spadl zimní stadion, město to zase zatáhlo ze svého, viník zůstal nepotrestán.
    V našem státě bohužel u státních zaměstnanců tato zodpovědnost nefunguje a za jejich minely platí daňový poplatník.

    1. Bohužel, za pád stadionu nemůže stát, ale soukromá firma. A to, že město přišlo o peníze zavinila JISKRA a její představitel pan Walisch, když porušil nařízení města a špatně stadion pojistil a také stavební dozor – humpolák, který se na to vys..al! Jinak by to zatáhla Česká pojišťovna a protože se naštěstí nikomu nic nestalo, tak mohlo být všem jedno zda to Česká dostane od firmy zpátky.

      1. Tak to chce koule,takto bohorovně hodit na někoho vinu (Vališ nikoli Walisch). Jasně, přihlížet a následně kydat špínu to je jaksi typický sport maloměsta. Jste kabrňák.

        1. Bohužel to není kydání, ale svatosvatá pravda a na Městě to všichni vědí, ale nikdo se nenamáhal to řešit !

          1. Různých hal je po městě spousta. V době kdy zimák spadnul ty ostatní vydržely, protože jejich majitélé si kalamitní vrstvu sněhu ze střech odklidili. Kdyby tak učinil i správce stadionu, určitě by to nespadlo.

          2. Aha,tak že statiky dokázaná pochybení zhotovitele a posudky dokladované použití nevhodných nebo špatných materiálů na stavbu stadionu,nemělo na jeho pádu pražádnou vinu.Vinu nese správce,který měl vylézt s lopatou na střechu a těch cca 2000 M2 sněhu odházet.Zajímavé ospravedlnění prasárny,kterou na našem městě předvedla realizační firma.

          3. Konstrukce měla dané zatížení vydržet i bez odklízení, chybějící nosníky způsobily deformaci nosné konstrukce (k čemu tam byl placený stavební dozor…). Mimochodem město v té době nabízelo pomoc s odklízením, ale Jiskra (vedení) neměla zájem. A to, že její předseda podnikal v oboru pojišťovnictví a samotnou stavbu nepojistil, to už je jenom třešnička na dortu.

          4. Nerad kydám špínu na lidi,ale s tímto je nutné pouze souhlasit.Ono těch průserů tehdejšího předsedy Jiskry totiž bylo mnohem více a to právě vedlo k tomu,že veškerá sportoviště provozovaná dlouhá léta Jiskrou,byla převedena na město.Ono nám z nich totiž vedlo jakési potrubí a ztrácely se znich korunky.

          5. Jedna prasárna byla třeba poddimenzovaná statika, ale zachránit to šlo zajištěním odklizení sněhu. A to že to pan správce neudělal byla prasárna následná.Na konstrukci jsou prvky, které přetížení sněhem signalizují. I řada dalších hal by jistě spadla, kdyby si z nich majitelé sníh nedali včas odklidit. Míra zodpovědnosti je čitelná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Humpolec doma remizoval s Okříškami

Po Zář 26 , 2011
V devátém kole krajského přeboru fotbalistů doma Humpolec přivítal silného soupeře z Okříšek. Skončilo to dělbou bodů. Již ve středu v 10. kole se doma utkají humpolečtí s Moravskými Budějovicemi. Čtěte dále:   Někdo se i ztratí. Kukuřičné bludiště v Humpolci je spletité

You May Like

Témata