Pozvánka na říjnové farmářské trhy

13

V pátek 21. října vás město Humpolec zve na další farmářský trh s podzimní atmosférou. Uskuteční se tradičně na Horním náměstí od 10:00 do 16:00 hodin. Kromě obvyklého sortimentu si budete moci prohlédnout a koupit kuchařku Hany Michopulu „Recepty z farmářského trhu“, která je výbornou inspirací, jak proměnit podzimní ovoce a zeleninu ve skvělý pokrm. Další novinkou je praktické dřevěné náčiní do kuchyně, keramika a kuchyňské bylinky v květináči.

Dále můžete nakoupit:


– dýně Hokkaido (vynikající na polévku), celer a pórek v biokvalitě z farmy Kojetín
– ořechy, česnek, cibuli, cukrovou kukuřici, žampiony, hlívu oceněné logem Regionální výrobek kraje Vysočina
– čerstvé i dlouhozrající sýry od pana Kolmana z Krasolesí
– slovenské ovčí sýry, bryndzu, korbáčiky
– parmazán, ementál, vážené farmářské máslo
– uzenou slaninku typu pancetta a maďarské klobásy
– tlačenku, jitrnice, jelita, paštiky, škvarky, sádlo, uzené vepřové maso, šunku, špekáčky
– trvanlivé uzeniny
– jogurty a zakysané nápoje a sýry bez konzervantů z mléčné farmy Netín, oceněné logem Regionální výrobek kraje Vysočina
– chlazené a uzené ryby z třeboňského rybářství
– med od pana Kubíčka
– víno a burčák z Moravy
– koření
– košíky a proutěné výrobky
– valašské frgále, muffiny, linecké koláčky
– protialergickou kosmetiku z konopí
– výrobky z kůže
– sušené plody a ořechy, přírodní, solené, v čokoládě, v karamelu či v jogurtu

 


Bližší informace o knize „Recepty z farmářského trhu“ najdete zde: http://www.michopulu.cz/cz/knihy/recepty-z-farmarskeho-trhu/


Na této adrese si můžete prohlédnout i ukázky z knihy.



 

Čtěte dále:   Humpolecké farmářské trhy

myska

13 thoughts on “Pozvánka na říjnové farmářské trhy

  1. Kniha Hanky Michopulu je velmi zajímavě zpracována a mohu ji doporučit všem příznivcům dobrého jídla. Určitě by byla i vhodným vánočním dárkem. Pokud z časových důvodů nezvládnete navštívit páteční farmářské trhy, knihu si můžete zakoupit i v Knihkupectví Jana Zábrany.

  2. Farmářské trhy jsou super, jen když kolem stánků s uzeninou pobíhá pes p. Kotyzy a strká čenich skoro až k výrobkům, tak to člověka přejde chuť.

    1. A octem omyté uzeniny očuchané od myší, které jsou k dostání v libovolném super-mega-hyper marketu nevadí?

      1. Nestěžujte si na markety.Nevoněla vám socialistická Jednota,máme tu dnes přece výběr.O ten všem šlo,ne?

        1. Co jse Jednoty týče, měl jsem tu čest tam cca rok pracovat. Opravdu mi „nevoněla“. Dokonce mi ani nevoněla.
          Věci, které se občas prodávaly si nijak nezadaly s nazelenalým masem a ohnilou zeleninou z dnešních dnů ……

      2. Vadí, proto jsem chtěla nakupovat na farmářských trhách… Ale nakonec to vlastně vyjde na stejno, jen v marketu je to levnější….
        No ale celkově by se už mohlo něco dělat s volně pobíhajícími psy. Je jich po městě dost a dokud někoho nepokoušou, tak se nic neřeší.

          1. Pan Kotyza je vinikající hotelier, ale co se týče jeho psů, tak je to moc špatné. Pan Kotyza si neuvědomuje, že ty jeho psi vadí jak hostům, tak i občanům města a mnoho z nich právě kvůli jeho laxnosti se psi k němu z principu nejde ani na pivo.

          2. Vždycky mě pobaví, když se někdo sám ustanoví mluvčím za občany města. Já jsem také občanem města a psi pana Kotyzy mi nevadí. Nejsou agresivní a ještě nikdy jsem nezaregistrovala, že by někoho obtěžovali. Rozhodně je mi milejší očuchaný vuřt od psa, než karcinogenní kečup z marketu. (Čímž samozřejmě nevylučuju, že i ten vuřt z trhu může být karcinogenní.)

            Ale zaujala mě jiná věc. Na trhu se prodávala sušená rajčata v sympatickém kornoutku. Po přečtení etiketky na obalu se kupující může dočíst, že výrobcem je J.Nečasová z Třebíče, ovšem země původu: Turecko. Takže rajčátka z Turecka se v Třebíči pěkně zabalí a hle – máme tu český farmářský výrobek! 🙂

          3. Jasně, takže pejsky necháme pěkně běhat a až mi pokoušou dítě, tak to bude teprve blbý co? Trochu pozdě né.

          4. Máte samozřejmě pravdu. Měl jsem spíše napsat „dokud někoho neohrožují“.

Napsat komentář: misa Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Ohlédnutí Stanislava Bernarda

St Říj 19 , 2011
Spolumajitel humpoleckého pivovaru Stanislav Bernard v magazínu Vlastní cestou vzpomíná na nelehké začátky svého podnikatelského působení v Humpolci. Myslím, že před dosaženým úspěchem pivovaru si zaslouží pomyslně smeknout klobouk. A k významnému výročí je zapotřebí i poblahopřát… Čtěte dále:   Lepší ochrana před povodní: v Humpolci přibyla čidla, srážkoměr i […]

You May Like

Témata