Z deníku Policie

Nehoda pod vlivem alkoholu. PELHŘIMOVSKO: Stačí okamžik a jste bez finančních prostředků. PELHŘIMOVSKO: Čtyři nehody pod vlivem alkoholu.

V pátek krátce před půlnocí vyjížděli policisté ze Skupiny dopravních nehod k dopravní nehodě mezi obcemi Humpolec a Senožaty. Jednadvacetiletý řidič vozidla Ford Focus zřejmě vlivem opilosti nezvládl řízení vozidla a vyjel s ním mimo vozovku. Zde narazil do zděného transformátoru a do oplocení zahrady rodinného domu. Řidič vozidla utrpěl lehké zranění.
    Policisté u řidiče vozidla provedli dechovou zkoušku, při které mladík nadýchal 2,35 a 2,34 promile alkoholu. Mladý řidič po výzvě policistů odmítl odběr krve. Hmotná škoda na vozidle a poškozeném transformátoru a oplocení byla vyčíslena na 57.000 korun.
    Dopravní nehodu nadále šetří policisté ze Skupiny dopravních nehod.
PELHŘIMOVSKO:
  • Při nakupování mějte své osobní věci vždy pod dohledem.
  • Kabelky nenechávejte volně na nákupních košících.
  • V případě odcizení finanční hotovosti, platební karty a osobních dokladů, vždy krádež nahlaste na policii nebo linku 158.
  • Při krádeži platební karty jednejte rychle. Kartu ihned zablokujte, aby nedošlo k neoprávněnému výběru finanční hotovosti z Vašeho účtu.
  • Stačí chvilka nepozornosti a Vaše příruční zavazadlo rychle změní majitele.
 
Toto je jen několik doporučení a rad pro nadcházející nákupní horečku blížícího se předvánočního shonu.
 
Lidé jsou v této době více uspěchaní a nepozorní a proto někteří naši spoluobčané této situace dokážou využít a neoprávněně se obohatit.
 
Nejčastěji dochází ke krádežím v místech, kde je velké srocení lidí a anonymita. Zloději využívají nepozornosti nakupujících lidí v obchodních domech, nevšímavosti v rušných ulicích a shluku lidí v hromadných prostředcích.
 
   Včerejšího dne tj. 3. listopadu v odpoledních hodinách využil neznámý pachatel nepozornosti nakupující ženy. Žena sice neustále držela madlo nákupního košíku a přitom vybírala zboží, ovšem na háčku měla zavěšenou kabelku. Pachatel využil příležitosti a kabelku ženě odcizil. V kabelce měla nakupující žena uložený mobilní telefon, peněženku s finanční hotovostí, platební kartu, klíče a fotografie. Ženě vznikla škoda ve výši nejméně 4.300 korun.
 
   Od počátku letošního roku přijali policisté na Pelhřimovsku celkem pět oznámení o odcizení kabelky nebo finanční hotovosti v obchodním domě. Za celý loňský rok bylo zaevidováno v nákupních střediscích deset krádeží tohoto typu.
   Během roku je však nahlášeno mnohem více krádeží věcí, které mají občané při sobě. Jde hlavně o krádeže osobních věcí v restauracích, na diskotékách, na ubytovnách, v hotelech, ale i přímo na ulicích. V letošním roce policisté zaevidovali 44 případů, v roce 2010 bylo těchto případů nahlášeno 45.
PELHŘIMOVSKO:
Říjen se zařadil s dvaceti šesti nehodami mezi měsíce, u kterých jsme statisticky zaznamenali nižší nehodovost. V porovnání s loňským říjnem evidujeme o sedm nehod méně. V letošním říjnu byly čtyři osoby zraněny těžce, šestnáct osob utrpělo lehká zranění a pozitivum je, že žádná osoba v tomto podzimním měsíci při nehodě nezemřela. Celková hmotná škoda v letošním říjnu dosáhla hodnoty 1,3 miliónu korun, což je v porovnání s loňským říjnem téměř o 1,7 miliónu korun méně.
 
Ovšem statistika viníků, kteří způsobili dopravní nehodu pod vlivem návykové látky,  zaznamenala v říjnu letošního roku nárůst. Celkem evidujeme čtyři nehody, které způsobili řidiči pod vlivem alkoholu. V říjnu 2010 to byly pouze dvě nehody způsobené opilými řidiči.
 
 Mezi nejčastější příčiny nehod stále patří rychlost (osm případů), způsob jízdy (osm případů), nedání přednosti v jízdě (pět případů) a pět nehod nebylo zaviněno řidičem, jednalo se o střet se zvěří.
 

    V letošním roce evidujeme 297 nehod. V roce 2010 jsme za prvních deset měsíců evidovali 242 nehod, což je nárůst o 55 nehod proti loňskému roku.

zdroj: www.policie.cz
Čtěte dále:   Zloděj si odnesl ze zahrady ve Vilémově ratanový nábytek

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

METALCORE NIGHT

St Lis 9 , 2011
METALCORE NIGHT, SKA PUNK MINIFEST Čtěte dále:   Neviděli jste ji? Policie hledá třináctiletou dívku z Humpolce

You May Like

Copyright All right reserved Theme: Default Mag by ThemeInWP