Policie na Vysočině zpřísní kontroly kamionů, chce i další kontrolní stanoviště

Dopravní policisté na Vysočině chtějí i letos pokračovat v přísných kontrolách kamionů, které projíždí krajem, loni sestavený „Tým kamion“ tak bude ve své práci pokračovat i letos. Policisté by navíc chtěli zřídit další kontrolní stanoviště, potvrdil agentuře Mediafax koordinátor týmu Petr Halán.

Policisté se na kamiony zaměřili hlavně proto, že Vysočina je díky dálnici D1 tranzitním krajem kamionové dopravy. Řidiči tu navíc často porušovali předpisy nebo jezdili s přetíženými vozy.¨

Kamii.jpg

Od roku 2011 proto krajské policejní ředitelství sestavilo speciální Tým kamion s 25 policisty. „Sedm skupin našeho týmu za rok zkontrolovalo 7610 kamionů,“ spočítal Petr Halán.

Kontroly se prý osvědčily, řidiči si teď dávají větší pozor. Možná i proto, že policisté na pokutách vybrali přes pět milionů korun. „Byly vybrány 302 kauce a uděleny pokuty v souhrnné výši 5 114 tisíc korun,“ dodal Halán. 

Policisté proto chtějí tým zachovat i v roce 2012. „Naší prioritou teď je nakoupit další mobilní váhy, protože přetížené kamiony jsou aktuálně jedním z největších problémů,“ řekl koordinátor týmů.

Zároveň chtějí policisté v kraji zřídit sedm až deset nových odstavných míst, na kterých by kamiony mohli kontrolovat. „Lokality vytipujeme tak, abychom novými stanovištěm pokryli celý kraj a zajistili kontrolu, zda nám řidiči například záměrně neobjíždějí dálnici nebo že v zimě používají zimní pneumatiky,“ dodal Halán.

Zdroj: MEDIAFAX

Čtěte dále:   Den otevřených dveří v hydrometeorologické observatoři Košetice

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Na Vysočině přibývají potíže s hrázemi bobrů

So Led 14 , 2012
Na Vysočině začínají přibývat chránění bobři evropští a s tím se začínají objevovat potíže s bobřími hrázemi na tocích. Čtěte dále:   Parkování v centru Pelhřimova je dražší. Připlatí si hlavně místní

You May Like

Témata