Hurá! V okolí Humpolce již jsou strojově upravené bežecké trasy

1

Když jsem se v sobotu v půl jedné ráno loučil před restaurací Jirmásek s kamarády po tradičním pátečním floorbálku a pěti plzničkách, zdálo se mi že je venku poněkud zima. Když jsem docházel k baráku, tak už mě vyloženě každé nadechnutí pěkně pálilo v plicích. Brzy jsem pochopil proč. Teploměr u baráku ukazoval pěkných -23 stupňů. To vypadá, že zítra na běžky nevyrazím.

Ráno jsem vstal v 9 hodin. Venku azúro, ale teploměr si trval na pěkných -20 stupních. To se mi teda ven do stopy moc nechtělo. No nic, posnídal jsem a v půj jedenácté již teploměr ukazoval přijatelných -10. To už šlo. Navařil jsem horký čaj do termosky, nazul běžky a vyrazil směř Krasoňov a Mikulášov.

Jaké bylo moje překvaení, když jsem brzy narazil na skútrem projetou stopu. Super svezeníčko. Humpolečtí se vytáhli a projeli skútrem trasu B. A bylo to parádní svezení. Mrázek, slunko svítilo, stopou to svištělo jedna radost. Z kopce to jelo jak po másle (až jsem se párkrát pěkně vyválel ve sněhu). No krásný den na běžkách, kdy jsme zde měli jako na horách. Krásný běžkařský den pan završil pěkný festival outdoorových filmů Expediční kamera v humpoleckém kině.

No a v neděli hurá znovu do stopy. Jak jsem zjistil byla skútrem protáhnuta i trasa A na Lipnici. Což je naproso super. Máme teď tedy v okolí Humpolce strojově upravené trasy a můžeme si užívat pěkné běžkování. Za to patří velký dík všem, kdo se o to zasloužili. Nyní se očekávají nějaké sněhové nadílky, takže by mělo možná být více sněhu a lyžování by mohlo být nadále super.

Pár fotografií z víkendu:

Bílá stopa Humpolec 11/02/2012

Bílá stopa Humpolec 11/02/2012

Bílá stopa Humpolec 11/02/2012

Bílá stopa Humpolec 11/02/2012

Bílá stopa Humpolec 11/02/2012

Bílá stopa Humpolec 11/02/2012

Bílá stopa Humpolec 11/02/2012

Čtěte dále:   A.F.C. Humpolec - MSK Břeclav 4:1 (2:0)

Axl

One thought on “Hurá! V okolí Humpolce již jsou strojově upravené bežecké trasy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Ska Fest v Havlíčkově Brodě - pozvánka

Út Úno 14 , 2012
Zveme Vás na koncert do Havlíčkova Brodu. Čtěte dále:   Nový rybářský kroužek v Humpolci

You May Like

Témata