Policie na Vysočině o Velikonocích na pokutách vybrala 218 tisíc korun

Celkem 433 dopravních přestupků zaznamenali policisté na Vysočině během prodlouženého velikonočního víkendu.

Na pokutách vybrali přes 218 tisíc korun a pětadvacet řidičů poslali ke správní komisi, sdělila v úterý agentuře Mediafax mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

Policisté na Vysočině se během Velikonoc zapojili do celostátní dopravně bezpečnostní akce, během níž zkontrolovali 2060 vozidel a řidičů. "Policistů kontrolovali řidiče nejen na dálnici D1, ale také na silnicích nižších tříd. Zjistili celkem 433 přestupků," řekla Čírtková.

Většinu z nich policisté vyřešili na místě pokutou – za 408 přestupků vyinkasovali 218 300 korun. Pětadvacet dalších přestupků pak půjde k vyřízení do správního řízení.

Nejčastějším přestupkem byla rychlost, nedodrželo ji 168 řidičů, 65 nepoužilo pásy a tři vezli děti bez předepsaných sedaček.

Nejrychlejšího šoféra policisté chytili na Třebíčsku. "Na silnici I/23 v úseku u Zelené Hospody, kde je povolená rychlost 70 kilometrům, jel 124 km/hod,ů uvedla policejní mluvčí. Třináct řidičů se podařilo chytit díky novému Passatu, který si o víkendu na Vysočině odbyl premiéru.

Jednaosmdesát vozů mělo nevyhovující technický stav a deset řidičů nemělo doklad o zaplacení povinného ručení. Tři řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholu, jeden z nich nadýchal přes dvě promile. "V sobotu kolem 16.30 na okraji Dlouhé Brtnice kontrolovali policisté čtyřicetiletého řidiče osobního vozidla Renault Scenic. Při první dechové zkoušce hladina alkoholu dosahovala 2,08 promile a při opakované dechové zkoušce 2,09 promile,“ uvedla Dana Čírtková.

Během čtyř dnů policisté na Vysočině vyšetřovali 23 dopravních nehod, které se obešly bez úmrtí i těžkých zranění. Celkem 12 lidí se zranilo lehce. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech se vyšplhala na 1 400 000 korun.

Zdroj: MEDIAFAX, i-vysocina.cz

Čtěte dále:   Policie po dvoutýdenním pátrání našla třináctiletou dívku. Byla v Humpolci a je v pořádku

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Zebra se za Tebe nerozhlédne !

Čt Dub 12 , 2012
„Zebra“ roku 2012 bude probíhat ve čtvrtek 12. dubna v době od 7,00 – 8,00 hodin a v 13,30 – 14-30 hodin na ulici Třída Legií v Pelhřimově. Čtěte dále:   Cizinci ukradli dvě stě tisíc korun posádce auta na odpočívadle u Humpolce

You May Like

Témata