Z deníku Policie

Uvolnění nákladu v Humpolci. Poškodil radar v Humpolci a ujel. Pachatel způsobil škodu 125 tisíc korun. Podvody s prodejem dřeva. Mírný pokles nehodovosti za I. čtvrtletí.

V úterý 10. dubna krátce před jedenáctou hodinou se stala dopravní nehoda v Humpolci. Řidič nákladního vozidla Scania s návěsem jel po silnici I/34 směrem na obec Rozkoš. Při průjezdu křižovatkou došlo k uvolnění přepravovaného nákladu směrem vpravo mimo ložnou plochu návěsu. Náklad vozidla následně zachytil o sloup veřejného osvětlení a o dopravní značku a poškodil je. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Způsobená škoda byla vyčíslena na 7.000 korun

Nehodatirhu.jpg

Policisté ze Skupiny dopravních nehod zadokumentovali poškození orientačního radaru v Humpolci. Nezjištěný řidič vozidla v době od 26.3. do 10.4.2012 jel po místní komunikaci ulice 5. května v Humpolci ve směru od silnice I/34 do centra Humpolce. Při parkování při pravém okraji vozovky zachytil pravou částí kabiny svého nákladního automobilu zachytil o orientační radar určený k měření rychlosti projíždějících vozidel. Radar je nainstalován na sloupu veřejného osvětlení. Nezjištěný řidič z místa nehody ujel, aniž by jí nahlásil. Poškozením zařízení vznikla škoda

Humpolecradar.jpg

Krádež nosníků k regálovým konstrukcím

Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v období od 20.3. do 5.4. letošního roku odcizil z areálu firmy na ulici Lnářská v Humpolci oranžové nosníky k regálovým konstrukcím. Pachatel nejdříve rozpletl drátěné oplocení ohraničující areál firmy, vnikl na pozemek firmy a odtud odcizil 250 kovových lisovaných nosníků k regálovým konstrukcím (jeden nosník o rozměrech 70 mm x 120 mm x 2700 mm a váhy 20 kg). Svým jednáním způsobil pachatel majiteli škodu ve výši 125 tisíc korun. Policisté pachatele podezřívají z přečinu krádeže.

Nestali jste se obětí podvodníka?

PELHŘIMOVSKO: Vybral zálohy a dřevo nedodal  

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Pelhřimově prověřují podvody v souvislosti s prodejem dřeva. Pachatel vyláká předem od občanů zálohu na obstarání zejména palivového dřeva, ovšem dřevo již nedodá a zálohy nevrátí. Žádáme proto občany, kteří se stali obětí podvodníka v takto popisovaném případu, aby kontaktovali policisty na linku 974 274 340 nebo policisty na jakémkoli obvodním oddělení na Pelhřimovsku. 
Děkujeme za informace.

Čtěte dále:   Zloděj si odnesl ze zahrady ve Vilémově ratanový nábytek

I. čtvrtletí 2012

V letošním prvním čtvrtletí s porovnáním stejného období loňského roku poklesl počet dopravních nehod. Zatímco v roce 2011 jsme zadokumentovali 84 nehod, během prvních tří měsíců roku 2012 jsme zaevidovali 79 nehod. Při nehodách bylo zraněno těžce 10 účastníků a 26 osob utrpělo lehké zranění. V roce 2011 utrpělo těžké zranění 8 osob a lehké 27 osob. Během prvních třech měsíců letošního ani loňského roku na silnicích Pelhřimovska nepřišli o život žádní účastníci silničního provozu. Celková hmotná škoda byla za první čtvrtletí roku 2011 a 2012 téměř stejná. V roce 2011 byla vyčíslena částka 6,3 miliony korun a v letošním roce 6,7 milionu korun. Za první čtvrtletí letošního i loňského roku zavinilo nehodu pět řidičů pod vlivem alkoholu.
 
Policisté vyhodnotili jako nejčastější příčinu dopravních nehod rychlost (30), následuje špatný způsob jízdy (29) a nehody nezaviněné řidičem (14). Celkem 48 dopravních nehod způsobili řidiči mimo obec. V obci bylo zadokumentováno 31 nehod.
Nehodaplot.jpg

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

V humpolecké Zichpili otevřou skanzen, lidem přiblíží život chudých

Čt Dub 12 , 2012
Zhruba po čtyřech letech oprav bude v červenci zpřístupněno veřejnosti poslední stavení, jež je původní stavbou dříve chudinské zástavby humpolecké lokality Zichpil. Nalézala se v těsném sousedství bývalého Židovského města. Čtěte dále:   Policie po dvoutýdenním pátrání našla třináctiletou dívku. Byla v Humpolci a je v pořádku

You May Like

Témata