Cyklotrasa: Pláž rybníka Pařezáč – Dubí – Boňkov – Dobrohostov – Herálec-Plačkov

Středně náročná trasa, délka 28 km, součástí závodu IRONieMAN Plačkov

Cyklotrasa: Pláž rybníka Pařezáč – Dubí – Boňkov – Dobrohostov – Herálec- Kamenice – Plačkov(Pař.)

Cyklotrasa.jpg

http://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1023970

Trať je vedena mimo hlavní silniční tahy, stranou lidnatějších sídel. Výjimkou nejsou náročné sjezdy, kondici prověří několik téměř vysokohorských stoupání po lesních cestách, přejezdy vodních toků či krkolomné serpentiny, které rafinovaně střídají klidnější pasáže. Trať je minimálně z poloviny vedena lesními a polními cestami a není tedy vhodná pro silniční kola. Až na výjimky je trať vedena mimo značené turistické či cyklo trasy.

Stručný popis cyklistického okruhu: Start cyklistického úseku na pláži v Plačkově. Následně kolem fotbalového hřiště projet Plačkovem. Z Plačkova vyjet vpravo na polní a následně lesní cestu směrem k lesní silnici podél dálnice, po této silnici až k dálničnímu podjezdu poblíž benzínky Agip u Mikulášova (běžkařská trať, později též zelená turistická značka), dále před dálničním mostem odbočka vlevo, lesní cestou k městečku Stonetown, před Stonetownem zahnout vlevo a pokračovat směrem k silnici (železniční přejezd) Kamince – Plačkov. Nad železničním přejezdem je nebezpečný úsek kde se kříží trať právě se zmiňovanou silnicí Kamenice – Plačkov. Po louce dále k dalšímu železničnímu přejezdu Kamenice – Dubí. Odtud po silnicí do Dubí, dále Zdislavice, podél rybníka Kachlička a chat do Boňkova, dále po poli do Koječína, zde se trať napojí na žlutou turistickou značku, po které vede až za obec Dobrohostov, zde se zabočí vpravo o po rozbité asfaltové cestě se sjíždí k trochu náročnějším lesním úsekům. Z lesa se vyjede téměř na silnici Úsobí – Herálec , po silnici k železniční stanici Herálec, dále Slavníč, před dálničním mostem zatočit vpravo a podél dálnice polní cestou do Kamenice a odtud po silnici zpět do Plačkova (viz též mapa).

Čtěte dále:   PŘEDRAŽENÁ BÍDA NA ČESKÝCH HORÁCH. JAK DLOUHO TO JEŠTĚ VYDRŽÍME?

zdroj: http://www.ironieman.cz

Máte někdo tipy na cyklotrasy (i lehčí než výše uvedená) na Humpolecku a okolí, pište do komentářů či na redakci, abychom zveřejnili i ostatním.

Cyk.jpg

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Cyklotrasa:Humpoleckem k Sedlické přehradě

Út Kvě 29 , 2012
Délka trasy: 68,6 km, náročnost: obtížná Čtěte dále:   Kraj Vysočina: tipy na neotřelé výlety s příběhem

You May Like

Témata