O raftovém víkendu se bude závodit i O pohár města Humpolce

Na Trnávku se sjedou raftaři z celé republiky i ze zahraničí.

Ilustrační fotografie.

Ilustrační fotografie. Autor: DENÍK/Jan Jelínek

Po šestnácté se tu totiž koná raftový víkend Loap Cup Trnávka 2012. Na sobotu je naplánován kupříkladu slalom R4.

Začne v půl desáté a potrvá do půl dvanácté, po přestávce pak bude pokračovat od jedné hodiny. „Nejzajímavější bude program kolem patnácté hodiny, kdy chystáme slalom hlídek a závod R2 čili nafukovacích kanoí," navnadil ředitel závodu Stanislav Hájek.

Závodníci se dělí do několika kategorií – R4 muži, ženy, junioři, veteráni, hlídky a R2 muži, ženy. Mezi 68 přihlášenými posádkami jsou některé z Maďarska a Slovenska.

Nedělní poledne bude patřit VIP závodu O pohár města Humpolce. „Mezi závodníky je třeba posádka ze školního statku nebo posádka městského zastupitelstva," doplnil Hájek s tím, že nejsou zatím potvrzené žádné známé osobnosti, ačkoli se dříve účastnili třeba herci z pražských divadel.

VIP závod vznikl podle slov starosty Humpolce Jiřího Kučery na konci devadesátých let. „Město budou reprezentovat dvě družstva, jeden tým v čele s radním Petrem Bendlem, druhý jsmepracovně nazvali Starostovi muži a jede v něm můj syn," řekl starosta.

Sám také závod několikrát absolvoval, ale tentokrát nepojede. „Sjel jsem skoro všechny české řeky, ale tohle je něco úplně jiného. Jde o jednu z nejtěžších tratí ve střední Evropě," upozornil na záludnost závodu Jiří Kučera.

Autor: Dominika Dufková – Pelhřimovský Deník

Čtěte dále:   Humpolečtí fotbalisté zůstávají v divizi

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Neuvěřitelné utkání v Čáslavicích

Pá Čvn 15 , 2012
Neskutečné fotbalové utkání sehrálo naše A mužstvo v Čáslavicích. Obrany vyráběly hrubky, ofenzívy si užívaly… Čtěte dále:   Krajská liga: Humpolec padl v boji o první příčku

You May Like

Témata