Noční bouřky kácely na Vysočině stromy. Déšť komplikoval jízdu po D1

Vydatné noční bouřky se přehnaly i nad Vysočinou. Hasiči nejčastěji uvolňovali silnice a koleje, na které spadaly stromy a větve. V Pelhřimově byla kvůli přívalům vody neprůjezdná Myslotínská ulice, policie odkláněla dopravu. Hasiči tu odčerpávali vodu. Silný déšť komplikoval dopravu i na dálnici.

Hasiči na Vysočině během noci zasahovali kvůli bouřce doprovázené přívalovým deštěm u téměř šedesátky událostí. Řidičům nečas nejvíc komplikoval život podle silničářů a informací Zelené vlny na 86. kilometru D1.
"Teď už je situace klidnější. Nejhorší to bylo mezi půl desátou a půlnocí. To jsme zasahovali u téměř čtyřiceti událostí," popsala iDNES.cz kolem půl osmé ráno mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.
Nejčastěji hasiči odstraňovali popadané větve a stromy ze silnic, které bránily provozu. Strom spadl na hlavní silnici u Velkého Beranova na Jihlavsku. Na Pelhřimovsku komplikovaly popadané stromy dopravu u Pravíkova, Humpolce nebo Jakubína. Na Havlíčkobrodsku odstraňovaly jednotky stromy a větve například u Rušinova, Ždírce nad Doubravou nebo České Bělé. Na Žďársku pak u Věcova, Vepřové, Polničky nebo Budče.
Několikrát hasiči uvolňovali i železniční trať. Krátce před půlnocí vyjeli hasiči odstranit strom z kolejiště u obce Termesivy na Havlíčkobrodsku. O tři minuty později byl ohlášen další padlý strom v kolejišti u Stříteže na Jihlavsku. "Před pátou hodinou ranní odstraňovali profesionální hasiči ze stanice Třešť strom z kolejiště u železniční zastávky v Třešti," doplnila Musilová.
Ve dvě hodiny ráno padl vzrostlý strom i na dráty telefonního vedení na ulici U Boroviny v Jihlavě.
Nejčastěji hasiči podle Musilové vyjížděli na Jihlavsku, a to k 26 případům. Nejklidněji bylo na Třebíčsku, kde zasahovali jen jednou.
Všechny události se podle mluvčí obešly bez zranění.
Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. Hrad Orlík zavírá brány, výlov v Červené Řečici

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Blesky a kroupy odpoledne opět zasypou Čechy, na Moravu dorazí v úterý

Po Čvc 2 , 2012
Meteorologové vydali další výstrahu před velmi silnými bouřkami. Vysoký stupeň nebezpečí vyhlásili na odpoledne ve všech krajích Čech mimo Karlovarského a Ústeckého. V úterý ráno nebezpečí v Čechách pomine a živly se přesunou na Moravu. Čtěte dále:   Starostu Golčova Jeníkova prošetřuje policie, na svou funkci rezignoval

You May Like

Témata