Vloupání na Humpolecku

1

Již podruhé v krátkém sledu v měsíci srpnu dosud neznámí pachatelé podnikli v Humpolci a jeho okolí násilné vniknutí do objektu, kde se zaměřili hlavně na odcizení finanční hotovosti.

V pondělí 13. srpna přijali policisté oznámení o vloupání do objektu základní školy v Humpolci. Neznámý pachatel se během víkendu vloupal do Základní školy Hradská, kde vnikl do ředitelny a poté násilím do trezoru, ze kterého odcizil příruční kovovou pokladnu s finanční hotovostí ve výši nejméně sto tisíc korun. Celková škoda na poškozeném zařízení a odcizením finanční hotovosti byla vyčíslena na více než 110 tisíc korun.


 


V sobotu 18. srpna došlo k dalšímu vloupání do oploceného areálu přepravní společnosti v Jiřicích. Pachatelé prohledali kanceláře a z příruční pokladny odcizili finanční hotovost ve výši 60 tisíc korun. Poškozením areálu a vnitřku budovy vznikla škoda za dalších 36 tisíc korun.


V obou případech vyjela na místo humpolecká policejní hlídka a výjezdová skupina územního odboru. Policejní technik provedl ohledání místa činu a zajistil stopy. Byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež.


 


Zdroj: www.policie.cz

Čtěte dále:   Pozor na podvodné telefonáty

myska

One thought on “Vloupání na Humpolecku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Dnes začíná festival Film a dějiny 2012

Čt Srp 23 , 2012
Dnes začíná na hradě Orlík nad Humpolcem tradiční filmový festival Film a dějiny 2012. Tématem XI. ročníku je Střední Evropa v obrazech dějin. Program festivalu naleznete v článku. Čtěte dále:   Policie po dvoutýdenním pátrání našla třináctiletou dívku. Byla v Humpolci a je v pořádku

You May Like

Témata