Budkování na hradě Orlíku

Kromě zážitků z prohlídky zříceniny středověkého hradu, si můžete v sobotu 15. září odnést z hradu Orlíka nad Humpolcem i vlastnoručně zhotovenou ptačí budku.

Od  10,00 do 16,00 hodin připravuje Občanské sdružení Zelené srdce na  hradě akci nazvanou Budkování. O co půjde?  „Z připravených dílů, které pro nás připravuje chráněná dílna Fokus Vysočina v Pelhřimově, si budete moct  udělat budku pro sýkorky, rehky a nebo krmítko na zimu,“ vysvětluje Pavel Koubek.

Díky podpoře, kterou se  podařilo na tuto akci získat od  Kraje Vysočina prostřednictvím KOUS Vysočina a Jihomoravské plynárenské a.s. prostřednictvím  Sdružení Krajina, si budete moct budku, či krmítko odnést zdarma za podmínky, stlučení jedné další budky, kterou sdružení nabídne školám, domovům důchodců….v Humpolci, nebo použije na podporu pěvců v okolních lesích.

Sykornik.jpg

Pavel Koubek – sdružení Zelené srdce

 

 

———————————————————————-  

 Heslem občanského sdružení Zelené srdce je: „Každý může pomáhat“. I ta nejmenší pomoc může pomoci zachránit kousek přírody, ohroženou památku a nebo lidské štěstí. Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.   Více na našem webu www.zelenesrdce.cz. Informace o přírodě Humpolce naleznete na www.prirodnihumpolec.cz

Čtěte dále:   10. Ročník FOLK-ROCK-COUNTRY hudebního festivalu Ozvěny Prázdnin

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

2.kolo českého poháru: Jiskra Humpolec - Basketball Nymburk B

Út Zář 11 , 2012
Basketbalisté Jiskry Humpolec v letošní sezóně zažijí velmi těžký start do nové sezóny 2012/2013. Čtěte dále:   VIDEO: Hrady Orlík nad Humpolcem

You May Like

Témata