Patrik Bláha poražen!

Páté pokračování Havlíčkobrodského motokárového šampionátu přineslo překvapivý výsledek. Vítězem se tentokrát nestal Patrik Bláha, jak tomu bylo v předchozích čtyřech případech. Nejrychlejším závodníkem na trati byl v neděli 30. září v Havlíčkobrodské KartAréně Petr Doležal.


Do závodu nastoupilo šestnáct závodníků, ve startovním poli se mezi muži objevila i Adriana Buráňová, která se nakonec v těžké konkurenci neztratila. V prvním kole sice narazila na pozdějšího vítěze závodu, dostala ale divokou kartu a vypadla až ve druhém kole.

V čele startovního pole se zatím bojovalo na krev. Do závodu totiž tentokrát nastoupili jezdci, kteří mezi sebou soupeří o rekord dráhy. Turnajový pavouk nakonec vyselektoval čtyři jména: Tomáš Fidler (držitel rekordu trati), David Hanuš, Patrik Bláha (vítěz předchozích čtyř závodů) a Petr Doležal. Ti se spolu utkali o stupně vítězů v závodě na deset kol na stejné motokáře. Rozhodoval čas nejrychlejšího kola a rozdíly byly opravdu minimální.

Z vítězství se nakonec radoval Petr Doležal s časem 17,745 s, který tak Bláhu sesadil z pomyslného trůnu. „Petr byl dneska lepší, mám se nad čím zamýšlet a do příště co zlepšovat,“ říká vedoucí muž Havlíčkobrodského motokárového šampionátu, který se s časem 17,870 s musel spokojit s druhou příčkou. „Určitě bylo těžké Patrika porazit, jsem rád, že se to stalo a uvidíme, jak to bude v dalších závodech,“ dodává Doležal. Třetí místo obsadil Tomáš Fidler (18,037 s) a nepopulární čtvrté místo si vyjel David Hanuš (18,051 s).

Do konce roku budou ještě další dva závody, celkový vítěz Havlíčkobrodského motokárového šampionátu bude znám v prosinci. Partnerem závodů je Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod a Město Havlíčkův Brod. Mediálním partnerem je pak kulturní magazín ZOOM a Radio Pohoda.

Patrik Bláha poražen!

Čtěte dále:   Krajská liga: Humpolec padl v boji o první příčku

Axl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

„POŘÁD SE NĚCO DĚJE“ - V NAŠÍ ŠKOLE BEZ PŘESTÁNÍ

St Říj 10 , 2012
Naši studenti se vydají po stopách historie Vysočiny Studenty se zaměřením na cestovní ruch absolvují v říjnu dvoudenní výlet. Historicky významné objekty navštíví během 17. a 18. října 2012. Mají se na co těšit! Čeká je prohlídka zámku v Náměšti nad Oslavou, jejich pozornosti neunikne ani zámek Jaroměř. Své oko […]

You May Like

Témata