Řidiči pozor na namrzlých silnicích

PELHŘIMOVSKO: Deset nehod za víkend

Sníh, namrzlé silnice a vozidla s letními pneumatikami. Víkendové počasí překvapilo mnohé řidiče a způsobilo jim velké potíže.
Na Pelhřimovsku vyjížděli policisté ze skupiny dopravních nehod k deseti nehodám, při kterých byly dvě osoby zraněny lehce, dvě osoby byly ošetřeny jednorázově a jedna osob utrpěla těžké zranění. Hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta téměř na 760 tisíc korun. V jednom případě nedal řidič přednost v jízdě a jedna nehoda byl střet s lesní zvěří. Dalších osm nehod mělo společného jmenovatele. Sníh, námraza, nepřizpůsobení rychlosti a následný smyk.
 
V neděli před 10,00 hodinou se stala nehoda na Humpolecku. Řidič osobního vozidla Škoda Octavia jel po silnici II. třídy od Petrovic na Humpolec. Při projíždění táhlé pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem a dopravně technickému stavu pozemní komunikace. Na zasněžené a namrzlé vozovce dostal s vozidlem smyk, který nezvládl a vyjel na pravou nezpevněnou krajnici, kde s vozidlem bočně narazil do stromu. Poté se s vozidlem odrazil vpravo mimo komunikaci na louku, kde s vozidlem zůstal stát. Při nehodě utrpěl těžké zranění dvaačtyřicetiletý řidič. Ohledáním bylo zjištěno, že řidič nebyl připoután bezpečnostním pásem. Hmotná škoda byla vyčíslena na 150 tisíc korun.

Silnicefrez.jpg
ilustrační foto
Čtěte dále:   Srážka s gaučem na dálnici u Humpolce: do spadené sedací soupravy narazil kamion

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

PUNK IS PUNK vol.2

Út Říj 30 , 2012
Zveme Vás na koncert do Havlíčkova Brodu. Čtěte dále:   Chlapec do školy nedošel, ráno ho v Humpolci srazilo auto

You May Like

Témata