Bruslení – výstraha !

Vážení milovníci zimních sportů, ČRS MO Humpolec si Vás dovoluje důrazně upozornit na velké nebezpečí spojené s provozováním zimního bruslení (popř. běžkování) na všech rybnících ve vlastnictví ČRS MO Humpolec. V souvislosti s novou vrstvou sněhové pokrývky dochází k izolaci ledu a jeho postupnému samovolnému odtávání. Navíc na některých rybnících jsou vyřezány odvětrávací otvory, jsou zde umístěny rozmrazovače a dokonce zde dochází ke kolísání vodní hladiny, což zeslabení ledu ještě urychluje.

Mezi nejnavštěvovanější patří:


Rybník Dvorák


Na rybníku dochází ke kolísání vodní hladiny v souvislosti s pozvolným napouštěním. Bruslení na obou rybnících je tedy velmi nebezpečné !!!


Rybník Cihelna


Rybník Cihelna je rybník komorový. Na rybníce platí přísný zákaz vstupu na led z důvodu umístění elektrického rozmrazovače, který odebírá teplou vodu ze spodních partií rybníka a následně ji vypouští těsně pod led, čímž se led velmi oslabuje. Bruslení na tomto rybníku je krajně nebezpečné a nezodpovědné !!!


Rybník Hadina


Na rybníce Hadina je v souladu s platným manipulačním řádem snížena vodní hladina. Na nádrži jsou umístěny větrné rozmrazovače, které zabraňují zamrznutí rybníka. Bruslení na tomto rybníku je tedy velmi nebezpečné !!!.


Po obvodu výše uvedených rybníků jsou umístěny výstražné cedule


Nepodceňujte toto nebezpečí a neriskujte život svůj ani svých blízkých.


Obecné zásady bezpečnosti:


Představa příjemného bruslení v přírodě je velmi lákavá. Bohužel, řada malých i velkých bruslařů podceňuje nebezpečí, které nedostatečně pevný led přináší. A tak se v zimních měsících stále častěji objevují zprávy o prolomení ledové plochy s těmi nejhoršími následky. Riziko nelze nikdy zcela vyloučit, ale určitě je možné ho omezit.


* na přírodní ledové plochy se nevydávej bez dohledu dospělých


* sleduj, zda se delší čas teplota zdržuje pod bodem mrazu

Čtěte dále:   Odvalili balvan. Fotbalisté Humpolce se konečně dočkali a vyhlíží vyšší pozice

* nechoď k místům, kde je přítok a odtok vody do rybníka (z rybníka) nebo kde jsou umístěny rozmrazovače


* pohybuj se jen v místech s velmi malou hloubkou


* nechoď na led, pokud budeš písemně (cedulemi) nebo zvukově (např. megafonem či místním rozhlasem) upozorněn, že led není dost bezpečný. Skutečnost, že na něm jsou jiní, až do chvíle prolomení, vůbec nic neznamená.


* nebrusli, pokud se na ploše nacházejí ledové pukliny


Za ČRS MO Humpolec


Jaromír Slavík, v.r. – předseda


Zdeněk Trnka, v.r. – jednatel


 

myska

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ A PRVNÍ GASTRODEN

St Pro 12 , 2012
Navštívit barmanskou show, účastnit se LAN párty, zkusit si založit fiktivní firmu či připravit slavnostní tabule, 3D fotografie, naučit se pracovat na I-PADech, procestovat kus světa, stát se „knédlmajstrem“! To vše za jeden jediný den! Za Den otevřených dveří na Střední škole informatiky a cestovního ruchu v Humpolci. Čtěte dále: […]

You May Like

Témata