Z deníku policie

Vloupání do lékařských ordinací. Mladík se vloupal do rekreační chalupy

Mladík se vloupal do rekreační chalupy

PELHŘIMOV: Policisté ho zadrželi v blízkosti objektu 

Humpolečtí policisté šetří případ vloupání do dvou objektů v katastrálním území obce Mladé Bříště. Osmnáctiletý mladík z Humpolecka je podezřelý z toho, že v pondělí 14. ledna večer rozbil okno rekreační chalupy a vnikl dovnitř. V chalupě pak přebýval až do středy. Po rozbití skleněné výplně vstupních dveří se navíc dostal k rozvodné skříni a zapnul přívod elektřiny, aby mohl topit přímotopy a dívat se na televizi. Majitelům také snědl konzervy a vypil láhev vína a dále si připravil k odnesení oblečení, elektroniku a další drobné věci. Zřejmě jako památku na svoji přítomnost nastříkal stříbrným sprejem nápis na zeď v kuchyni. Majitelé vyčíslili celkovou škodu na částku převyšující 17 tisíc korun. Dále se v úterý 15. ledna v odpoledních hodinách po rozbití okna vloupal do rodinného domu ve stejném místě a odcizil svítilny a různé potraviny. Majiteli tím způsobil škodu přes šest tisíc korun.
Po přijetí oznámení policisté vyjeli na místo. Provedli ohledání obou napadených objektů a společně s psovodem pátrali v okolí po pachateli. Toho také po chvíli nedaleko místa zadrželi. Mladík je nyní podezřelý z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Policisté věc šetří ve zkráceném přípravném řízení.

Vloupání do lékařských ordinací

PELHŘIMOVSKO: Během noci si zloději vyhlédli dvě polikliniky 

Policisté na Pelhřimovsku šetří případy vloupání do lékařských ordinací v Humpolci a v Pacově.
 
Neznámý pachatel od patnácté hodiny ve středu 16. ledna do časných ranních hodin ve čtvrtek 17. ledna vnikl oknem do přízemí budovy polikliniky v Humpolci. Poté vypáčil dveře do dvou lékařských ordinací, které prohledal. Z příručních pokladen pak odcizil finanční hotovost. Odcizením peněz a poškozením zařízení způsobil škodu přes dvacet tisíc korun.
 
V době od středečního večera do čtvrtečního rána se rovněž neznámý pachatel dostal oknem do skladu zdravotnického materiálu polikliniky v Pacově. V objektu poté vypáčil dveře dvou ordinací a po vypáčení skříněk a zásuvek stolu odcizil příruční trezor a finanční hotovost. Celkovou škodu majitelé vyčíslili na sedm tisíc korun.
 
Policisté v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže, v případě humpolecké polikliniky i z přečinu poškození cizí věci. Případná souvislost obou případů je předmětem dalšího prověřování.

Čtěte dále:   Na D1 začal platit zákaz předjíždění kamionů. Policie hned zahájila kontroly

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Česká Miss 2010 Jitka Válková poprvé odkryla svá dokonalá ňadra

Ne Led 20 , 2013
Jitka Válková (* 11. listopadu 1991) je vítězka soutěže Česká Miss 2010.[1] Pochází z vesnice Nárameč ležící v okrese Třebíč a v současné době (květen 2011) studuje čtvrtý ročník Katolického gymnázia Třebíč.(www.wikipedia.cz) Čtěte dále:   Pozor na podvodné telefonáty

You May Like

Témata