Kraj posílá peníze na obnovu turistického značení

1

Celkem 300 tisíc korun uvolní letos Kraj Vysočina na obnovu a údržbu značení pěších turistických tras a cyklistických tras v Kraji Vysočina

Pozornost značkařů se už na jaře zaměří především na přeznačení lesních turistických tras. „Současná intenzivnější těžba dřeva má vliv i na přehlednost značení. Stromy se pochopitelně kácí bez ohledu na umístění značky, a tak nás čeká rozsáhlejší kontrola návaznosti značení, tak aby turisté v našich lesích nebloudili,“ uvedla Marie Vincencová, předsedkyně Klubu českých turistů na Vysočině.

 

 
 „115 kvalifikovaných značkařů Klubu českých turistů v Kraji Vysočina kromě každoroční obnovy značení 1/3 všech pěších tras vymění přibližně dvě stovky kusů směrovek a tabulek, desítky turistických vývěsních map a zkontroluje jejich krycí desky,“ uvádí konkrétní příklady radní Kraje Vysočina pro oblast cestovního ruchu Marie Kružíková s tím, že nejnáročnější bývá právě samotná obnova značení.

 Od roku 2002 poskytl Kraj Vysočina Klubu českých turistů 1,7 miliónů korun na obnovu a údržbu značení pěších turistických tras a 1,1 miliónu korun na údržbu značení cyklistických tras v regionu. U údržby značení pěších tras pokrývají krajské dotace cestovní náklady a náhrady značkařů a dále náklady související se zprůchodněním tras a údržbou jejich informačního systému.

  Krajské peníze každoročně pomáhají v regionu obnovit značení přibližně 1000 km pěších turistických tras a více než 2300 km cyklistických tras. V případě obnovy a údržby značení cyklistických tras, pokrývají krajské dotace náklady související s výrobou a instalací chybějících prvků značení V kraji Vysočina je evidováno 3000 km pěších a lyžařských tras a více než 2300 km cyklistických tras. Jejich pravidelnou každoroční údržbu provádějí za symbolickou odměnu značkaři Klubu českých turistů. Mezi nejnovější turistické trasy zanesené do map patří např. devítikilometrová Naučná stezka Bohuslava Rejnka vedoucí z Havlíčkova Brodu směr Petrkov nebo Naučná stezka Jana Zrzavého, která má délku 22 kilometrů a vede z Okrouhlice přes Vadín, Lipnici, Babice zpět do Okrouhlice.

Čtěte dále:   Skvělé zprávy z pelhřimovské a havlíčkobrodské nemocnice

Mapaledec.JPG

zdroj: http://www.kr-vysocina.cz

Petr

One thought on “Kraj posílá peníze na obnovu turistického značení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Kriminalisté objasnili sérii vloupání do chat

St Led 23 , 2013
Má je na svědomí osmnáctiletý mladík z Humpolecka Čtěte dále:   POZOR NA ZVÝŠENÝ ZÁPACH PLYNU

You May Like

Témata