Kriminalisté objasnili sérii vloupání do chat

Má je na svědomí osmnáctiletý mladík z Humpolecka

Pelhřimovští kriminalisté rozšířili trestní stíhání osmnáctiletého mladíka z Humpolecka, kterého ve čtvrtek 17. ledna policisté zadrželi nedaleko rekreační chalupy u obce Mladé Bříště, do které se vloupal. O případu jsme informovali minulý týden. Muž v pondělí 14. ledna večer rozbil okno rekreační chalupy a vnikl dovnitř. V chalupě pak přebýval až do středy. Po rozbití skleněné výplně vstupních dveří se navíc dostal k rozvodné skříni a zapnul přívod elektřiny, aby mohl topit přímotopy a dívat se na televizi. Majitelům také snědl konzervy a vypil láhev vína a dále si připravil k odnesení oblečení, elektroniku a další drobné věci. Zřejmě jako památku na svoji přítomnost nastříkal stříbrným sprejem nápis na zeď v kuchyni. Majitelé vyčíslili celkovou škodu na částku převyšující 17 tisíc korun. Dále se v úterý 15. ledna v odpoledních hodinách po rozbití okna vloupal do rodinného domu ve stejném místě a odcizil svítilny a různé potraviny. Majiteli tím způsobil škodu přes šest tisíc korun. „Podezřelého muže jsme zadrželi nedaleko místa spáchání uvedeného trestného činu“, řekl plk. Mgr. Jaromír Štěpánek, vedoucí územního odboru v Pelhřimově.
 
Při prověřování případu kriminalisté zjistili, že mladík toho má na svědomí mnohem více. Na přelomu listopadu a prosince loňského roku u dosud neobydlené novostavby rodinného domu v katastrálním území Bystrá nalezenou sekyrou rozbil okno a vnikl dovnitř. V ložnici na posteli přes noc přespal a ráno dům opustil. Majiteli způsobil škodu za 800 korun.
Dále v přesně nezjištěné době od loňských vánoc do 17. ledna po rozbití oken vnikl do čtyř chat v katastrálním území obce Častonín a z chat odcizil různé věci, například dvě vzduchovky, hodinky, batoh a další. Majitelé chat vyčíslili škodu na 8900 korun.
 
Dalších krádeží se muž dopustil společně se svým sedmnáctiletým spolupachatelem. Společně v prosinci loňského roku vnikli do novostavby domu, kde již předtím mladík neoprávněně přespal a odcizili televizor, vařič, kytaru a další věci, vše v hodnotě přes 18 tisíc korun.
Dále na přelomu prosince a ledna společně vnikli do jedenácti rekreačních chat v Humpolci a okolí. V některých kradli, v jiných se pouze pohybovali a nic nevzali. U všech objektů však způsobili hmotnou škodu, kterou majitelé vyčíslili celkem na 57 tisíc korun.
 
Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání muže pro spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
Chatyzlodej.jpg
ilustrační foto
Čtěte dále:   Podvody s nabídkou zhodnocení peněz

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Muž se nechal zamknout v humpoleckém hotelu

Čt Led 24 , 2013
PELHŘIMOVSKO: Policistům dlouho neunikal Čtěte dále:   Na dálnici u Humpolce havarovalo nákladní auto. Zasáhli hasiči

You May Like

Témata