Na cestě s pamětí…

Jedinečnou příležitost otestovat si vlastní paměť a naučit se jednoduchá cvičení k jejímu trénování budou mít zájemci všech věkových kategorií ve čtvrtek 14. března 2013 od 10 do 12 hodin v sídle Kraje Vysočina na Žižkově ulici v Jihlavě.

Pro účastníky bude připraveno šest stanovišť, kde budou plnit zajímavé úkoly zaměřené na posílení paměti, pozornosti a prostorové představivosti. Akci pořádá už posedmé krajský odbor sociálních věcí v rámci Národního týdne trénování paměti.

 

 
 

„Úkoly, které připravila certifikovaná trenérka paměti Jana Vejsadová, prověří aktuální duševní formu každého z návštěvníků akce. Pro úspěšné řešitele pak bude připraven malý dárek ve formě stolního kalendáře, kde nejdou další úkoly na procvičení paměti a celý rok tak budou mít na svém stole připomínku toho, že o svojí paměť je potřeba pečovat,“ uvedla za organizátory Táňa Křížová z odboru sociálních věcí. Kromě úkolů, které se budou řešit na jednotlivých stanovištích je pro zájemce připravena řada cvičení, která si mohou vyzkoušet až v klidu domova a zapojit tak do trénování paměti celou rodinu.

 

Pozn.:

Svou paměť si můžete otestovat pomocí krátkého úkolu. Níže vidíte seznam 15 slov. Pokuste si zapamatovat co nejvíce po sobě jdoucích výrazů, přičemž je třeba dodržet přesné pořadí slov. Připravte si stopky, čas na testování Vaší paměti je 1 min., na vypsání zapamatovaných pojmů pak 2 min.

  1. Hrad
  2. Pes
  3. Motorka
  4. Hokej
  5. Vířivka
  6. Nákyp
  7. Lady Di
  8. Velké nůžky
  9. Víno
  10. Hory
  11. Lampa
  12. Víla
  13. Růže
  14. Ředkvičky
  15. Parník

Následně si zkontrolujte počet správně zapamatovaných slov. Obecně platí, že 12 – 15 slov je výborný výsledek, 7 – 11 je dobrý výsledek, ale zdaleka nevyužíváte možnosti své paměti. Méně než 6 slov – je vidět, že svou paměť pravidelně netrénujete.

Čtěte dále:   Zkuste objevovat krásy naší země s využitím veřejné dopravy

 

www.kr-vysocina.cz

 

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Volné pracovní místo

Út Bře 12 , 2013
Městské kulturní a informační středisko v Humpolci hledá zaměstnance na pozici pracovníka/pracovnice v muzeu. Čtěte dále:   Zapojte se do debat Letní žurnalistické školy v Havlíčkově Brodě

You May Like

Témata