Z deníku Policie

Kriminalisté odhalili pěstírnu konopí. Mladík poskytoval kamarádům marihuanu.Mladý řidič byl pod vlivem drog.

 

PELHŘIMOVSKO: Na místě zajistili bezmála 1400 rostlin 

Pelhřimovským kriminalistům se podařilo odhalit pěstírnu konopí v obci Černovice, na místě zajistili bezmála 1400 rostlin v různých stádiích růstu.
 
„Pěstírnu v Černovicích se podařilo odhalit na základě velmi dobré spolupráce kriminalistů a policistů obvodního oddělení“, řekl npor. Mgr. Václav Slabý, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality v Pelhřimově.
Ve středu večer vnikla do bývalé průmyslové budovy zásahová jednotka. Na místě byli zjištěni dva muži vietnamské národnosti. Jeden z nich při pokusu o útěk před policisty proskočil oknem a přitom se pořezal o sklo. Venku ho však zadrželi policisté. Oba muži ve věku 23 a 27 let byli zadrženi a umístěni do policejní cely. Včerejšího dne zahájil vyšetřovatel jejich trestní stíhání pro trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který jim hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Oba obvinění byli dnešního dne vzati do vazby.
„Na místě jsme zajistili 727 rostlin konopí většího vzrůstu a 664 menších rostlin“, řekl npor. Slabý. „Pachatelé se v místě snažili být co nejméně nápadní. Aby nebyl cítit typický pach konopí, nechali v pěstírně odpařovat různé vonné oleje“, dodal kriminalista.
 
„Jedná se o první letošní odhalenou pěstírnu konopí na Pelhřimovsku“, řekl npor. Mgr. Luboš Jakoubek, vedoucí oddělení obecné kriminality v Pelhřimově. „V loňském roce jsme realizovali celkem tři pěstírny“, uvedl npor. Jakoubek.

PELHŘIMOVSKO: Nyní mu hrozí až pět let vězení 

Pelhřimovští kriminalisté zahájili trestní stíhání devatenáctiletého mladíka z Humpolecka, který měl v uplynulých čtyřech letech poskytovat svým kamarádům marihuanu a tuto látku s nimi měl také společně kouřit. Vyšetřovatel muži sdělil obvinění z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s psychotropními látkami a jedy, za který mu hrozí odnětí svobody až na pět let nebo peněžitý trest.

PELHŘIMOVSKO: Test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní 

Dnes v časných ranních hodinách kontrolovali pacovští policisté v obci Lukavec řidiče osobního automobilu Škoda Fabia. U jedenadvacetiletého řidiče provedli policisté test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na cannabis. Muž se pak dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření v pelhřimovské nemocnici. Policisté mu zakázali další jízdu a nyní čekají na laboratorní výsledky, podle kterých bude protiprávní jednání řidiče kvalifikováno.
Čtěte dále:   Cizinci ukradli dvě stě tisíc korun posádce auta na odpočívadle u Humpolce

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Sníh na Vysočině způsobil řadu dopravních nehod

Út Bře 19 , 2013
Vysočinu od pondělního dopoledne zasypává sníh a hasiči v celém kraji mají plné ruce práce s likvidací následků dopravních nehod. Smrtelná nehoda mezi Humpolcem a Pelhřimovem. Čtěte dále:   Policie hledá třináctiletou dívku z Humpolce, nevrátila se do zařízení pro mládež v Senožatech

You May Like

Témata