Sníh na Vysočině způsobil řadu dopravních nehod

Vysočinu od pondělního dopoledne zasypává sníh a hasiči v celém kraji mají plné ruce práce s likvidací následků dopravních nehod. Smrtelná nehoda mezi Humpolcem a Pelhřimovem.

V pondělí 18. března 2013 zasahovaly jednotky požární ochrany v Kraji Vysočina u 27 dopravních nehod, zranění při nich utrpělo devatenáct lidí.

Plné ruce práce měli hasiči také s vyprošťováním vozidel, která zapadla a bránila tak plynulému provozu na komunikacích. Vyprošťovat vozidla museli hasiči například u obce Petráveč na Žďársku nebo u obce Roučkovice na Pelhřimovsku.

Pod tíhou sněhu padaly také stromy na koleje a komunikace. K odstranění stromů z komunikací byly jednotky povolány například do ulice Urbánkova v Moravských Budějovicích, do Stropešína, Mohelna nebo Dukovan. Stromy z kolejiště nebo ty nebezpečně nakloněné nad tratí museli hasiči odstraňovat například u Pohledu nebo Golčova Jeníkova.

Vážná dopravní nehoda osobního auta a autobusu se v pondělí večer odehrála u Hrotovic na Třebíčsku. Informaci o nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ve 21:33 hod. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Hrotovice společně s jednotkou podnikových hasičů společnosti ČEZ, a.s – Dukovany. Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že v osobním vozidle zůstaly po střetu dvě zaklíněné osoby. Hasiči je z vozu vyprostili za použití hydraulického nářadí. Při nehodě se zranilo pět osob z osobního vozidla. Hasiči zraněným poskytli předlékařskou první pomoc a po příjezdu zdravotníků je předali do jejich péče. Řidič i cestující z autobusu vyvázli z nehody bez zranění. Jednotky provedly zajištění havarovaných vozidel proti požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovaly speciálním sorbentem. Po zadokumentování dopravní nehody policisty byl havarovaný osobní vůz naložen na odtah. V 00:06 hod byl zásah ukončen a jednotky se vrátily zpět na základny. Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

Čtěte dále:   Tipy na víkend na Pelhřimovsku. V Humpolci závodí koně, v Žirovnici zase králíci

www.i-vysocina.cz

Hasiči s policisty a záchranáři vyjížděli k nehodě na dálničním přivaděči půl kilometru od Humpolce před osmou hodinou ráno. "Střetl se kamion a osobní auto, ve kterém byla jedna těžce zraněná osoba, kterou hasiči vyprošťovali s pomocí hydrauliky," sdělila mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

"Bohužel i přes veškerou snahu osoba na místě zemřela," dodala mluvčí hasičů. Obětí nehody měl být podle policie řidič osobního vozu.

Při střetu se prorazila nádrž kamionu, hasiči tak museli řešit únik provozních kapalin.

Silnice byla po nehodě neprůjezdná, policie na místě řídila dopravu kyvadlově přes Komorovice. "Dva jízdní pruhy ve směru na Pelhřimov jsou zablokované, kolona sahá až k obci Vystrkov," zmínila ráno krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Ještě dopoledne se však podařilo silnici první třídy mezi Humpolcem a Pelhřimovem zprůjezdnit.

Autobus se v křižovatce srazil s osobním autem

Vážně vypadající nehoda se v Kraji Vysočina stala v pondělí večer. O půl desáté se na Třebíčsku na křižovatce mezi Hrotovicemi a Slavěticemi srazil linkový autobus s osobním autem. V něm se zranilo pět cestujících.

Hasiči z auta vyprošťovali dva raněné za pomoci hydrauliky. Všech pět cestujících v autě utrpělo lehčí zranění.  "Hasiči zraněným osobám nasadili krční límce," řekla mluvčí hasičů Musilová.

V autobuse cestovalo s řidičem třináct cestujících, ti vyvázli bez zranění a byla jim zajištěná náhradní doprava. Ford Mondeo zřejmě minul dopravní značku Stop na křižovatce a nedal autobusu přednost.

http://jihlava.idnes.cz/clanek.aspx?c=A130319_085458_jihlava-zpravy_mkk

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Jeruzalém v Humpolci - 28. března

Út Bře 19 , 2013
Cestopisné vyprávění a fotografie Čtěte dále:   Zveme vás do Jihlavy - Velikonoce

You May Like

Témata