Z deníku policie

Devatenáctiletý mladík z Humpolce je ve vazbě. Podvody na seniorech.

PELHŘIMOVSKO: Má na svědomí několik trestných činů

Vyšetřovatel v minulém týdnu zahájil trestní stíhání devatenáctiletého mladíka z Humpolce pro spáchání zločinu loupeže a přečinů krádeže a výtržnictví.
Mladý muž je obviněný z toho, že ve středu 27. února na ulici Lnářská v Humpolci přistoupil k jinému devatenáctiletému muži a pod pohrůžkou násilí po něm požadoval, aby mu vydal peníze. Když poškozený odmítl, chytil ho za bundu a stále mu vyhrožoval. Muž mu poté z obavy o svůj život vydal finanční hotovost 400 korun. Ke zranění poškozeného nedošlo. Pachatel pak z místa odešel.
Policisté také zjistili, že v měsíci listopadu loňského roku v šatně sportovní haly ve Fügnerově ulici v Humpolci odcizil z bundy pověšené na věšáku mobilní telefon v hodnotě šest tisíc korun. Dále v únoru letošního roku v humpoleckém supermarketu odcizil láhev vodky v hodnotě 170 korun, kterou schoval pod bundu a přenesl přes pokladnu bez zaplacení.
Dále je mladík obviněný z toho, že únoru letošního roku v Humpolci během dvou dnů na ulici slovně a poté i fyzicky napadl čtyři nezletilé dívky. Do dvou z nich strčil rukama, kdy jedna dívka zavrávorala a přitom vstoupila do vozovky, a dvě další kopl do holeně. Ke zranění dívek naštěstí nedošlo.
Vzhledem k tomu, že u obviněného je dána obava, že by během vyšetřování mohl působit na svědky a také by mohl trestnou činnost opakovat, byl vzat do vazby a policisté ho převezli do vazební věznice v Českých Budějovicích.
Protože se kriminalisté domnívají, že výčet skutků, kterých se obviněný mladík dopustil, nemusí být zdaleka konečný, obracejí se na veřejnost s žádostí o spolupráci. Obviněný je vyšší střední postavy, na sobě nosí bílou bundu a většinou je pod vlivem alkoholu. Kriminalisté vyzývají občany, kteří byli poškozeni obdobným protiprávním jednáním mladého muže, nebo se stali jeho svědky, aby se přihlásili na tísňovou linku 158 nebo přímo pelhřimovským kriminalistům na číslech 974 274 320 nebo 725 292 394.

PELHŘIMOVSKO: Poškozené vydaly podvodníkovi finanční hotovost

Pelhřimovští kriminalisté prověřují několik případů podvodného vylákání finanční hotovosti od seniorů.
Během posledních deseti dnů přijali policisté na Pelhřimovsku celkem čtyři oznámení od seniorů, od kterých dosud neznámý pachatel podvodně vylákal peníze nebo se o to pokusil. Ve všech případech zvolil pachatel stejný způsob – zavolal poškozeným na pevnou telefonní linku a vydával se za jejich vnuka. Při rozhovoru nenápadně zjistil jméno vnuka poškozených a poté pod jeho jménem poprosil seniorky, že potřebuje půjčit větší finanční částku, většinou na zakoupení nového automobilu. Když souhlasily, řekl, že si pro peníze pošle svoji kamarádku. Ve dvou případech poškozené předaly peníze neznámé mladé ženě, jednalo se o částky dvacet a třicet tisíc korun. V obou případech poškozené k popisu dívky uvedly, že se jednalo o mladou ženu ve věku kolem dvaceti let, výšky 160 – 165 cm, štíhlé postavy a světlých vlasů.
Kriminalisté upozorňují občany, aby podobným případům věnovali pozornost a záležitosti týkající se půjčování peněz v žádném případě neřešili po telefonu. Důrazně varují zejména seniory, aby finanční částky nepředávali neznámým lidem a to ani po předchozí telefonické domluvě.
Čtěte dále:   Policisté na Vysočině zadrželi téměř 500 migrantů. Hlavně na D1 a osmatřicítce

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

REGISTR VOZIDEL HUMPOLEC bude 2. a 3. dubna mimo provoz

Út Dub 2 , 2013
Důvodem je vládou schválená změna provozovatele CRV a nutná technologická odstávka registru v rámci celé ČR. Čtěte dále:   D1 na Prahu před Humpolcem stojí

You May Like

Témata