Kraj Vysočina posílá milion na kulturu v obcích

Milión korun rozdělí už v následujících dnech Kraj Vysočina mezi 38 obcí a podpoří tak společenské a kulturní aktivity, oslavy a připomenutí významných výročí.

Poptávka po této krajské podpoře je každoročně několikanásobně vyšší než může kraj uspokojit. „Obce mohou žádat o tuto dotaci každé dva roky v maximální výši 200 tisíc korun,“ uvedla krajská radní pro oblast kultury, cestovního ruchu a památkovou péči Marie Kružíková.

 

 
 

Dotace  budou poskytnuty například obci Bohdalec na oslavu 120 let sboru dobrovolných hasičů, obci Kámen na oslavu udělení znaku a praporu obci, obci Znětínek na setkání rodáků a přátel obce nebo obci Pokojov na oslavy 660. výročí založení obce. O krajskou dotaci na oslavy a připomenutí významných výročí obcí letos požádalo 68 obcí s akcemi za téměř dva milióny korun, přičemž šest z nich bylo vyřazeno z formálních či obsahových důvodů.

 

Dotaci na pořádání obecních oslav nebo připomenutí významných výročí poskytuje Kraj Vysočina místním samosprávám od roku 2008 a v průběhu posledních pěti let bylo mezi 274 žadatelů rozděleno téměř 8,5 milionu korun.

www.kr-vysocina.cz

Čtěte dále:   Milá setkání a dost peněz. Koledníci v Brodě a Humpolci vybrali přes tři miliony

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Téměř půl miliardy korun míří na jižní Moravu a Vysočinu

Čt Dub 4 , 2013
Výbor Regionální rady Jihovýchod včera schválil více než 438 milionů korun dotací pro celkem 19 projektů, z toho šest na Vysočině za téměř 154 milionů korun a třináct v Jihomoravském kraji za více než 284 milionů korun. Čtěte dále:   Na Pelhřimovsku shořel v noci seník

You May Like

Témata