Do Humpolce se stěhuje nejen Hliník

Nejen Hliník z legendárního filmu „Marečku, podejte mi pero,“ ale celá domácí autokrosová špička zamíří do Humpolce. Právě zde se ve dnech 20. – 21. dubna utkají účastníci všech divizí o letošní premiérové mistrovské body. Již před sobotním obědem – v 11 hodin – začínají první měřené tréninky, v 16:45 následují úvodní série rozjížděk. Nedělní program zahájí druhými rozjížďkami již v osm hodin a vyvrcholí finálovými jízdami ve 14.

Autokrosem ožije desetitisícové městečko na Vysočině již v pátek. „Stejně jako loni, i tentokrát se v pátek od devíti do dvaadvaceti hodin uskuteční povinné předsezónní testování závodních speciálů. Otevření sekretariátu nastane čtvrtou hodinou odpolední,“ přidává další důležité informace předseda organizačního výboru AMK Zálesí Josef Špaček, který se těší na početnou diváckou návštěvu. „Diváci si rozhodně přijdou na své. U cílové rovinky pro ně opět bude připravena přírodní tribuna. Ve stánku Besip si budou moci vyzkoušet trenažér nárazu a mnoho dalších věcí, spojených z bezpečnostní silničního provozu. Zájemci o zhlédnutí závodů i hradu Orlík z ptačí perspektivy jistě uvítají možnost svezení vrtulníkem. Velkým lákadlem bude divácká soutěž o víkendové zapůjčení automobilu značky Škoda, věnovaného firmou Auto Racek. Děti určitě potěší atrakce, například skákací hrad. K dispozici samozřejmě bude dostatek stánků s občerstvením a pivem Bernard. Stejně jako loni jsme připravili rovněž třešinku na dortu – soutěž o svezení v dvousedadlové bugině s Martinem Švábenským, reprezentantem v elitní Divizi 3 nedávné minulosti. Letáky se soutěžními čísly budou roznášet a prodávat půvabné hostesky. Losování proběhne před finálovými jízdami. Vedle svezení v bugině jsou dalšími cenami jedna mikina XBUGGY, jedno triko XBUGGY, jeden kanystr oleje Fuchs, dvě trika autokrosar.cz, dvě dárková balení od pivovaru Bernard a dvě balení energetických nápojů Big Shock.“

Čtěte dále:   BERNARD CUP – Setkání mistrů již 14. října

Sedmidílný domácí šampionát letos slibuje mimořádně atraktivní a dramatickou podívanou ve všech kategoriích. „Dle nového nařízení Federace automobilového sportu totiž mají všichni reprezentanti povinnost představit se minimálně na třech kláních MMČR. Zvýšené konkurenci by mohla napomoci také snaha mnohých domácích i evropských pilotů otestovat svoji techniku před začátkem evropského šampionátu, jehož první podnik se odehraje poslední květnový víkend v lotyšské Bausce. Novinkou je též vznik Divize D6 Junior. Jezdci od čtrnácti do pětadvaceti let v cestovních vozech do 1400ccm s minimálními úpravami v ní budou moci změřit síly s mnohem zkušenějšími matadory Divize 6,“ doplňuje Josef Špaček také novinky ohledně sportovní stránky. 

Další informace naleznou závodníci, jejich doprovody, novináři, fotografové a fanoušci na stránkách www.amk-humpolec.cz a www.autokrosar.cz, které mimochodem dostaly zcela nový, revoluční vzhled a za jejichž vznikem stojí právě členové humpoleckého AMK Zálesí.

Kontakt na předsedu organizačního výboru Josefa Špačka je: telefon 777655290

Vlastimil Resl

Autokrosduben2013.jpg

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Nejen z deníku humpolecké policie

Út Dub 9 , 2013
Muž řídil i přes zákaz a pod vlivem drog. Alkohol za volantem. Opakovené krádeže v Humpolci. Čtěte dále:   Chovatelská výstava zvířat

You May Like

Témata