Dealera v Humpolci zatkli po honičce a střelbě. Prodej drog mu nesl miliony

30

Za dramatických okolností zadrželi pelhřimovští policisté největšího drogového dealera v Humpolci. Osmadvacetiletého provozovatele jednoho z barů dopadli po zběsilé automobilové honičce a krátké přestřelce. V autě převážel větší množství marihuany. Nyní mu hrozí desetileté vězení.

Zadržený muž nebyl žádný svatoušek. Prodejem nejrůznějších drog se podle zjištění policistů zabýval už od roku 2003. Za tu dobu si tak vydělal miliony na nový dům. Prodej se odehrával zejména v baru, který provozoval v centru Humpolce.

Policisté ho několik měsíců sledovali a v noci z neděle na pondělí ho na vjezdu do Humpolce od Pelhřimova stavěli najisto. "Věděli jsme, že drogy poveze v autě," uvedl šéf pelhřimovské kriminálky Luboš Jakoubek.

Řidič černého mercedesu s třílitrovým motorem však hlídku objel, vjel do města a začal unikat jeho ulicemi. Řítil se rychlostí až 150 kilometrů v hodině. Policistům se ho podařilo zastavit u železničního přejezdu na výpadovce na Větrný Jeníkov.

"Po vyjetí z obytné zástavby policisté na unikající vůz čtyřikrát vystřelili. Podařilo se jim trefit levou zadní pneumatiku a vůz zastavit," popsal Jakoubek. Řidič se pak ve voze zamkl, ven ho museli dostat policisté násilím.

Dealer těsně před zastavením stihl vyhodit z vozu balíček marihuany o hmotnosti 635 gramů. Ten se brzy našel. Další drogy pak policisté objevili ve voze ukryté v barelu na zelí.

Dealer byl obviněn i z vydírání, unesl údajného zloděje

Osmadvacetiletý muž nebyl jediným, koho policisté během nočního zátahu zatkli. Do pondělního rána zadrželi dalších šest lidí ve věku od 24 do 32 let, kteří jsou do případu namočeni, mezi nimi i jednu ženu.

Při domovní prohlídce u provozovatele baru policisté objevili kilogramy dalších drog včetně několika stovek tablet extáze a vůbec poprvé se tam policisté na Humpolecku setkali i s kokainem. V domě nalezli i několik střelných zbraní a dva barely alkoholu z likérky Drak.

Zadržený muž byl podle vyšetřovatelů jednou z hlavních postav drogové scény na Humpolecku. Prodejem drog se úspěšně živil už deset let. Vydělal mu slušné peníze, za pět milionů si stavěl velký rodinný dům. Vyšetřovatelé ho obstavili.

Dealer je podezřelý například i z vydírání, kdy s kumpánem údajně unesl člověka, který mu prý vzal balíček marihuany. Byl umístěn do vazby. U soudu mu v případě prokázání viny bude hrozit až deset let vězení. Sám obviněný zatím veškeré skutky popírá.

Pro pelhřimovské policisty je to v oblasti drogové kriminality druhý velký úspěch v krátké době. Na konci dubna v Chlovách objevili továrnu na pervitin a kilogramy této drogy, zadrželi tři Vietnamce (více o případu čtěte zde).

schody.jpg

Zdroj: http://jihlava.idnes.cz/clanek.aspx?c=A130524_114828_jihlava-zpravy_mv


Kam zmizly komentáře? Jsou pryč – všem slušným diskutujícím se omlouvám, ale kvůli pár řádkům na internetu nechce mít nikdo z redakce zbytečné problémy.
Frantisek – frantisek@humpolak.cz

Čtěte dále:   Na D1 začal platit zákaz předjíždění kamionů. Policie hned zahájila kontroly

Petr

30 thoughts on “Dealera v Humpolci zatkli po honičce a střelbě. Prodej drog mu nesl miliony

  1. Všechna čest policii i když to trvalo na můj vkus poměrně dlouho nežli takto škodlivého človíčka dopadla. Horší je že tady vzniklo i díky jemu podhoubí pro takovouto zločineckou činnost. Drogy a vandalismus tvrdě potlačovat a trestat,jinak nám bude v Humpolci zle nedobře.

    1. Zase budeme živit jednoho zločince .Při zátýkání měl být zastřelen jako v Americe a byl by pokoj !!

      1. Zastřelit ne. Ale obstavit dům, auta a další nelegálně získané věci. jeho zavřít, poslat ho kopat do dolů dělat na jeho rodinu.
        Vzhledem k jeho bohaté minulosti by takovýmu křivákovi neměla být povolena podnikatelská činnost.
        Měl by někde sedět na vrátnici nebo topit v kotelně.
        tak snad jsou rodiče pyšní, kam to jejich Pavlík dotáhl.

          1. Milý Pavle Eremko, přeji ti, aby se ti ve vězení líbilo a až jednou vylezeš, doufám, že z tebe bude holčička :D!

          2. Jeden debilní komentář vedle druhého. Jasně, jel v tom, prodával, ale kdo ho zná tak ví, že je to v pohodě člověk, který to neměl v životě vůbec snadné a jednoduché. Už jako prcek se musel prosazovat sám a nikdy za ním nestáli rodiče jako za spoustou lidí. To, že šlápl trochu vedle je pravda, ale přát mu podobné věci, které píšete v příspěvcích, je dle mého soudu dost hnusné a vlastně typicky Humpolácké. Tak že si všichni zameťte před vlastním prahem a napište další oduševnělé příspěvky.

          3. jako sorry, ale myslím, že fakt nešlápnul jenom trošku vedle. Prodávat drogy je hnus, v žádném případě ho neomlouvá to, že to neměl v životě snadné. By mě zajímalo, jaký by si měl mázor, kdyby si tvoje dítě kupovalo od něho drogy a pak!!

            markétka

          4. Názor bych nezměnil. Pakliže si některé děti kupují fet a koupit si ho chtějí, pak si ho lehko seženou kdekoli. Vinit pak dealera z toho, že mému dítěti něco prodal je alibismus. Vinit se musí hlavně sám rodič a celá společnost, která podobným nekalostem přeje a umožňuje, že je vše tak sndné. Schválně kdo z Vás kontroluje, co si za kapesné kupuje právě Vaše dítě? Kdo z Vás přečetl byť jedinou knihu na téma drogy? To jsou všechno jen kecy kecy a když je potřeba reagovat, tak stejně víte akorát prd. Dále je třeba si uvědomit, že selhala osvěta ve školách, kde staré struktury absolutně nejsou erudované k tomu, aby mladým lidem vysvetlily, že fet a jiný hnus jsou prostě špatné. Jinak pokud lidem k nákupu čehokoli poslouží Local nebo jiná knajpa je úplně jedno. Déček je v našem městě tolik, že by jste se asi divili. Osobně vím, že policejní kecy, který se kolem Erose rozjely jsou z 85% vymyslem a ze zbytku pravdou, která se však bude jen velice těžko prokazovat.

          5. Za chvíli se dostanete k tomu, že Eros byl největší obětí a vše zavinili jeho odběratelé, dodavatelé, učitelé a zbytek společnosti. Proto by měl být odškodněn a vystaven jako příklad osoby, která se s tím vším popasovala a ještě vyšla se ctí.
            To je absurdní, ne? Měl by sedět a každý den být bičován.

          6. Absurdně to možná zní, ale komentáře zde o tom, jak by si lidé představovali jeho potrestání mi přijdou ještě absurdnější . . . .

          7. Kdo to má nebo nemá v životě snadné? Proč takový alibismus, vždyť debata o tom, kdo to má nebo nemá v životě těžké je úplně bezpředmětná :-). A jestli pan nejchytřejší co tuto větu napsal si myslí, že Eros to měl v životě nejtěžší, tak mi je ho moc líto :-)!

  2. Řidič se pak ve voze zamkl, ven ho museli dostat policisté násilím :D, chtěl bych toho negramota vidět jak ho dostavali ven násilim 😀

  3. koukám že je to tady v komentářích každej hrozně moc velkej človíček ale do xichtu by jste mu to neřekli!!! njn na internetu dokáže bejt každej hrozně moc velkej

  4. no ještě by mohla spadnout klec na Václava Holuba!!!!!
    o Erosovi se to vědělo dlouho až jsem si říkala, proč se furt nic neděje

    1. Pomalu pomalu s takovýmto nařčením! Pokud takto píšete o konkrétní osobě, musíte mít jasné a nyvyvratilné důkazy o jeho vině a zapletení se do trestné činnosti! Pakliže nic takového v ruce nemáte, jedná se o křivé nařčení a ten člověk o kterém píšete Vás může lehko zažalovat, což bych já osobně udělal!

      1. To je pravda! O Eremkovi to vědělo celé město, nedivím se, že to dopadlo jak to dopadlo a to že to byl parchant a křivák o tom není pochyb, ale na Vaška Holuba nikdo nic nemá, tzn. proč ho do toho tahat, když s tím nemá nic společného!

          1. špatně jsem to napsala, netvrdím, že s tímto případem má přímo vašek něco společného, ale prostě by mohla spadnout klec v určitých věcech na víc lidí nebo myslíte, že v pizzerce neni barelový přeleváný alkohol apod.? a je toho víc ale NETVRDÍM že v tomto případě hraje roli

  5. Obhajovat dealera že za to nemůže že si to děti mohou koupit u někoho jiného.Je jako obhajovat vraha že kdyby to nebyl on tak mohl vraždit někdo jiný.

    1. S tímhle se nedá více než souhlasit, pokud člověk sejde z cesty, dá se na dráhu drogového dealera, musí počítat s následky, které se mohou časem dostavit. Pokud se jedná o Eremku nevidím důvod proč ho alibisticky obhajovat. Trošku se nad tím zamyslete hlavně vy co píšete, že je teď každý velký. V čem jako? Proč ho obhajovat, dyť to pako vydíralo člověka pod pohrůžkou zabití a těch lidí by klidně do budoucna mohlo být více. Když se mu někdo nelíbil choval se k němu jako ke kreténovi, prodával tvrdý drogy, policie u něj našla nelegálně držené zbraně, dokonce se u něj našel alkohol z likérky drak co kdyby sis u něj právě ty co ho obhajuješ dal tohle svinstvo co myslíš, že by řešila tvá rodina? Byla by nadšená nebo kdyby ti mířil pistolí do obličeje a smál se ti, že ti vystřelí mozek co bys mu vzkázal ty hrdino a jeho dobrýj kamaráde. Zamysli se než napíšeš příště blbost! Takovýhle lidé se do normální společnosti neumí začlenit a dříve nebo později by to mohlo skončit i hůře, buďte rádi, že to skončilo jak to skončilo a že ten zmetek bude mít pár let o čem přemýšlet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Tentokrát měli muži "A" národní házené volno, díky předehrávce

Po Kvě 27 , 2013
Výsledky zbylých utkáních 20.kola 2.ligy. Muži „B“ prohráli o jediný gól v Jihlavě, dále hrály v Jihlavě také obě družstva starších žákyň. Čtěte dále:   Na D1 začal platit zákaz předjíždění kamionů. Policie hned zahájila kontroly

You May Like

Témata