Z deníku Policie

Kriminalisté zadrželi dealera drog. Policisté objasnili krádeže železa.

PELHŘIMOVSKO: Osmadvacetiletý muž prodával marihuanu, extázi a kokain 

Pelhřimovští kriminalisté zadrželi osmadvacetiletého muže z Humpolce, který měl v průběhu posledních deseti let na Humpolecku a Jihlavsku prodávat drogy. V současné době je muž ve vazbě.
 
Na uvedeném případu pracovali kriminalisté již delší dobu. „Realizaci jsme naplánovali na neděli 19. května, když jsme operativním šetřením získali informaci o převozu drog určených k další distribuci“, řekl plk. Mgr. Jaromír Štěpánek, vedoucí územního odboru v Pelhřimově. Drogy měl převážet osmadvacetiletý muž z Humpolce. Policisté obsadili veškeré příjezdové cesty do Humpolce, a když vytypovaný osobní automobil sjel z dálnice, dali mu pokyn k zastavení. Řidič však na tento pokyn nereagoval a začal ujíždět. „Jeho rychlost jízdy přes město Humpolec dosahovala až 150 kilometrů za hodinu“, sdělil plk. Štěpánek. Z Humpolce se snažil ujet směrem na Jihlavu, a protože nereagoval na výzvy k zastavení a svou nebezpečnou jízdou ohrožoval životy a zdraví osob, použili policisté k jeho zastavení zbraně. Vzhledem k tomu, že se nacházeli již mimo obydlené území, vystřelili celkem čtyřikrát na pneumatiku levého zadního kola ujíždějícího vozidla. Tím byl řidič přinucen zastavit. Před policisty se ale ve vozidle zamkl. Ti potom museli použít donucovací prostředky a řidiče na místě zadrželi. Během pronásledování řidič vyhodil z okna automobilu balíček, ve kterém byla přepravovaná zásilka drog.
 
„Při probíhající realizaci bylo kromě uvedeného muže zadrženo dalších pět osob ve věku od čtyřiadvaceti do dvaatřiceti let. Jedná se o čtyři muže a jednu ženu“, řekl npor. Mgr. Luboš Jakoubek, vedoucí oddělení obecné kriminality. Policisté provedli celkem čtyři domovní prohlídky a dvě prohlídky jiných prostor. Během realizace policisté zajistili kromě jednoho a půl kilogramu marihuany také výpočetní techniku, mobilní telefony, finanční hotovost, zbraně a dvanáct litrů alkoholu, který bude vzhledem ke svému původu podroben expertize, zda neobsahuje metanol. „Dále jsme zajistili majetek v hodnotě přes pět miliónů korun jako výnosy z trestné činnosti“, dodal npor. Jakoubek.  
 
Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání muže z Humpolce pro zvlášť závažný zločin nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a zločin vydírání. Muž je obviněn z toho, že v průběhu deseti let prodal různým osobám marihuanu v celkové hodnotě kolem dvou miliónů korun, tablety extáze v hodnotě přes 35 tisíc korun a jedenáct gramů kokainu v hodnotě dvacet tisíc korun. Zločinu vydírání se měl dopustit v srpnu roku 2011. Tehdy zjistil, že mu jiný muž z Humpolecka odcizil 2,5 kilogramu marihuany. Proto ho společně s jedenatřicetiletým komplicem donutili přisednout k nim do vozidla, odvezli ho na odlehlé místo a tam ho pod pohrůžkou zbraní a hrozbami usmrcením nutili k navrácení odcizené drogy.
V současné době je obviněný v českobudějovické vazební věznici. Za spáchané skutky mu hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let.
Auto.jpg
 
„Tento případ je výjimečný v tom, že se jedná o první realizaci případu drogové kriminality na Pelhřimovsku, ve které figuruje i kokain“, uzavřel npor. Jakoubek.

PELHŘIMOVSKO: Dvojice pachatelů se zaměřila na pozemek u bývalého mlýna 

Humpolečtí policisté objasnili krádeže železného materiálu z pozemku bývalého mlýna u obce Čejov. Pachatelé tam během měsíce dubna nejméně ve třech případech odcizili různé věci v celkové hodnotě převyšující 35 tisíc korun. Policisté zjistili, že krádeží se dopustili dva muži z Pelhřimovska ve věku osmnáct a třiadvacet let.
Ke krádežím došlo v období od devátého do devatenáctého dubna. V prvním případě z pozemku zmizely tři vodní turbíny, které dohromady vážily téměř tři tuny. Jejich hodnotu majitel vyčíslil na bezmála třináct tisíc korun. Podruhé pachatelé odcizili železný šrot a tři elektromotory, potřetí si na místo nákladním automobilem přijeli pro vodovodní šoupě o hmotnosti přes 1700 kilogramů. Přímo na místě je ale přistihli policisté. Většinu odcizených věcí se policistům podařilo zajistit a vrátit majiteli.
Policisté oběma mužům sdělili podezření z přečinu krádeže, za který jim hrozí až dva roky vězení. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
17. května 2013
Čtěte dále:   Policisté pátrají po třináctileté dívce z Humpolecka, může být i na Brodsku

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Mimořádná příležitost pro příznivce Verdiho a Wagnera

Út Kvě 28 , 2013
Operní galakoncert jako připomínka dirigentských kreací Gustava Mahlera zazní ve čtvrtek 30. května 2013 v 19.00 v Jihlavě na festivalu Hudba tisíců Čtěte dále:   Předčasné oslavy konce roku. Pil sedl za volant, chytili ho v Humpolci

You May Like

Témata