Bezohlednost není ctnost

2

KRAJ VYSOČINA: Policisté se zaměřili na motorkáře

Policisté navštívili o uplynulém víkendu motosraz v Uhelné Příbrami na Chotěbořsku. V rámci krajského preventivního projektu „Bezohlednost není ctnost“, který je určen pro účastníky silničního provozu, se tentokrát zaměřili na motorkáře.

Cílem preventivní akce bylo seznámit motorkáře se situacemi, do kterých se mohou dostat jako účastníci dopravní nehody. Při téměř 90 procentech dopravních nehod, na kterých mají účast motocyklisté, dojde ke zranění jezdce na motocyklu. Bohužel motocyklista není v případě dopravní nehody chráněn bezpečnostními prvky tak, jako osádka osobního vozidla, a následky dopravní nehody pro něho bývají i tragické.

Policisté společně se zdravotníky z Českého červeného kříže Havlíčkův Brod vysvětlovali motorkářům zásady první pomoci v případě, že se stanou svědky vážné dopravní nehody svého kolegy. Mnohdy jsou právě motorkáři na místě dopravní nehody jako první a záchrana života jejich kamaráda závisí na jejich schopnostech poskytnout zraněnému správnou a účinnou první pomoc. Účastníci motosrazu, kterých se v sobotních odpoledních hodinách sešlo v Uhelné Příbrami na dvě stovky, tak měli možnost si vyzkoušet zásady první pomoci zraněnému řidiči motocyklu.

Motorkáři se tak dozvěděli jak zkontrolovat životní funkce, v jakých případech se musí sundat z hlavy zraněnému ochranná přilba a kdy naopak ne, jako postupovat při ošetření otevřených zlomenin, jak správně provádět masáž srdce a spoustu dalších užitečných rad, které by někdy mohli na svých cestách potřebovat.

Policisté účastníkům srazu ale odpovídali i na dotazy, které se netýkaly pouze zranění při dopravních nehodách. Jejich dotazy směřovaly na informace týkající se silničního zákona, příčiny dopravních nehod a jejich předcházení, zásady bezpečné jízdy, vybavení policistů, alkohol za volantem a další témata úzce související s dopravou a chováním řidičů na silnicích. Na závěr celého setkání s účastníky motosrazu policisté předali každému přítomnému motorkáři plně vybavenou motolékárničku a alkohol tester.

Čtěte dále:   Zloděj si odnesl ze zahrady ve Vilémově ratanový nábytek

Motosraz44.JPG

zdroj: www.policie.cz

Petr

2 thoughts on “Bezohlednost není ctnost

  1. Policisté by se měli zaměřit hlavně na řidiče osobních a nákladních aut. Důvod není potřeba zmiňovat. Stačí se podívat na zprávy: řidička osobního auta nedala přednost motorce; zdrogovaný mladík srazil motorkáře atd..

    1. Jako motorkář ctím jedno zásadní pravidlo, díky kterému ještě dýchám. MOTORKÁŘ NEMÁ NIKDY PŘEDNOST.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Kraji dochází trpělivost, požaduje okamžité dokončení a předání mostu sv. Kateři

Čt Čvn 20 , 2013
Opravu mostu sv. Kateřiny v Havlíčkově Brodě měl dodavatel stavby společnost SDS EXMOST podle platných smluv dokončit v listopadu loňského roku. Do dnešního dne není dílo dokončeno a nejsou odstraněny stavební nedostatky. Mezi důvody, které se mohly podepsat na tomto už jen stěží respektovatelném zdržení může být několik – např. […]

You May Like

Témata