Kraji dochází trpělivost, požaduje okamžité dokončení a předání mostu sv. Kateři

3

Opravu mostu sv. Kateřiny v Havlíčkově Brodě měl dodavatel stavby společnost SDS EXMOST podle platných smluv dokončit v listopadu loňského roku. Do dnešního dne není dílo dokončeno a nejsou odstraněny stavební nedostatky. Mezi důvody, které se mohly podepsat na tomto už jen stěží respektovatelném zdržení může být několik – např. možné nedodržení plánu prací.

Společnost SDS EXMOST v současné době nestandardně omezila komunikaci s investorem a přestala Kraj Vysočina informovat o přijatých opatřeních, která by mohla situaci řešit, téměř nereaguje na naše výzvy k odstranění závad a sladění stavby s projektovou dokumentací.

 

Pro Kraj Vysočina znamená aktuální stav určitou ztrátu důvěry v dodavatele a v tuto chvíli zvažujeme realizaci posledních možných kroků, které by mohly odvrátit případné uzavření mostu koncem června – ať už úplně nebo částečně. Prioritou Kraje Vysočina je bezpečně a v souladu s projektovou dokumentací provedená stavba, která má veřejnosti a občanům Havlíčkova Brodu sloužit, nikoli jim přidělávat problémy a komplikace. Jednou z možností je i případné nasazení jiného dodavatele, který by stavbu dokončil, jsme připraveni pro občany toto podstoupit i přesto, že současný dodavatel hrozí žalobami.

 

 

  • Ing. Libor Joukl, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast dopravy a majetku

zdroj: www.kr-vysocina.cz

Čtěte dále:   U Jihlavy vznikla farmářská samoobsluha. Platí se do kasičky či QR kódem

Petr

3 thoughts on “Kraji dochází trpělivost, požaduje okamžité dokončení a předání mostu sv. Kateři

  1. Byla opět vybrána ta nejlacinější nabídka, kvalita a kdo za ní stojí už nikoho nezajímá. Hlavně aby si soudruzi mohli plácat po ramenou jak skvěle levně pořídili. Tak to máte levný a teď čumíte a daňovému poplatníkovi se svírá chodidlo v pěst.
    Otázka je: kdo je za výběr odpovědný ???

    1. No přece pan Joukl, který si teď stěžuje. No ale on brečet nemusí, jeho rodina vždy dotace od kraje obdrží…..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Vesnicí Vysočiny 2013 jsou Jámy + ocenění pro Jiřice u Humpolce

Čt Čvn 20 , 2013
Obec Jámy na Žďársku letos získala titul Vesnice Vysočiny. Rozhodla o tom desetičlenná odborná porota zastřešující regionální kolo soutěže Vesnice roku. „Obec o svých kvalitách přesvědčuje konkrétními aktivitami směřujícími ke zlepšení kvality života v obci, prezentace obce v rámci soutěže Vesnice roku měla stále vzestupnou tendenci,“ zdůvodnil rozhodnutí Radek Menčík, […]

You May Like

Témata