Z deníku Policie

2

Řidička byla pod vlivem drog. Kradl, i když byl v podmínce. Opilý muž se válel u silnice. Policisté, hasiči i dobrovolníci pátrali po seniorce. Muž ujel od čerpací stanice bez zaplacení.

PELHŘIMOVSKO: Navíc měla uložený zákaz řízení 

V pátek půl hodiny po půlnoci zastavili policisté mezi obcemi Bystrá a Komorovice osobní automobil citroen. Při kontrole pak zjistili, že třicetiletá řidička má soudem uložen zákaz řízení motorových vozidel a to až do prosince letošního roku. Navíc policisté u řidičky provedli zkoušku na drogy, která byla pozitivní na amfetamin. Policisté ženě další jízdu vozidlem zakázali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

PELHŘIMOVSKO: Na zahradě si zloděj natrhal sedm kilogramů rybízu 

Policisté z obvodního oddělení v Humpolci vyšetřují neobvyklý případ krádeže. Pachatele se jim podařilo zadržet krátce po přijatém oznámení přímo na místě činu. Ve čtvrtek ráno kolem osmé hodiny jsme přijali oznámení o vloupání na oplocenou zahradu na okraji Humpolce.
 
Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, které se podařilo ještě uvnitř objektu zadržet pachatele. Policisté dalším šetřením zjistili, že muž vnikl dovnitř poté, co přestřihal ostnatý drát donesenými kleštěmi a následně přelezl oplocení. Dostal se tak na pozemek zahrady, kde poté za užití nalezené železné tyče vypáčil zámek dveří plechové boudy, do které následně vnikl. Zde železnou tyč odložil a z boudy odcizil pilku na železo a kapesní nůž. Následně na zahradě otrhal z keře téměř sedm kilogramů červeného rybízu, který uschoval do batohu a místo se snažil stejným způsobem opustit. Policistům z obvodního oddělení se ale podařilo zloděje zadržet.
 
Jednalo se o dvaadvacetiletého muže z obce na Pelhřimovsku. Tento muž byl v nedávné době za přečin krádeže pravomocně odsouzen rozhodnutím Okresního soudu v Pelhřimově, a to v polovině května letošního roku, k trestu odnětí svobody na dvanáct měsíců podmíněně se zkušební dobou do poloviny června roku 2016. Ve věci proto policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a věc řeší ve zkráceném přípravném řízení.  Stejný den si zadržený muž vyslechl podezření ze spáchání přečinu krádeže. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v trvání až tři roky.

PELHŘIMOVSKO: Muž skončil na protialkoholní záchytné stanici 

Na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy převáželi ve středu 10. července kolem půl desáté večer policisté z obvodního oddělení Humpolec sedmapadesátiletého muže. Muž na ulici Kamarytova v Humpolci ohrožoval svůj život tím, že v silně podnapilém stavu, kolovalo mu v krvi 2,70 promile alkoholu, ležel na chodníku v těsné blízkosti pozemní komunikace, Po zvednutí nezvládal koordinovat chůzi a neustále padal do vozovky. Svým jednáním ohrožoval bezpečnost svoji, ale také bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu.

PELHŘIMOVSKO: Žena upadla v lese a nemohla se postavit na nohy 

Včera ve večerních hodinách proběhla na Pelhřimovsku pátrací akce po dvaadevadesátileté seniorce. Pátrání mělo naštěstí dobrý konec.
 
V pondělí krátce po půl osmé večer přijali pacovští policisté oznámení o ztracené seniorce. Dvaadevadesátiletá obyvatelka domova důchodců odešla na procházku a nevrátila se. Zaměstnanci domova se paní nejdříve snažili nalézt sami, když se jim to však nepodařilo, oznámili pohřešování policistům.
 
Policisté začali okamžitě organizovat pátrací akci. Na pomoc přizvali dobrovolné hasiče z Onšova, Košetic a Senožat, členy hasičského záchranného sboru z Pelhřimova a také dobrovolné psovody ze Želiva. Pátrací akce se zúčastnili i zaměstnanci domova důchodců a deset dobrovolníků z řad obyvatel Onšova. 
 
Po vytipování možných lokalit, kde by se paní mohla nacházet, byli účastníci pátrací akce rozděleni do skupin a začali tato místa prohledávat. Kolem čtvrt na devět našel seniorku jeden z dobrovolníků se svým psem v lesním porostu v místě zvaném U Studánky. Paní byla ve špatném zdravotním stavu, ale při vědomí. Policistům řekla, že se šla projít, ale mezi stromy upadla a už se nedokázala sama postavit na nohy.
 
Policisté a hasiči seniorku odnesli z nepřístupného lesního terénu na komunikaci vzdálenou asi sto metrů, kde ji předali zdravotníkům. Záchranná služba pak ženu převezla do pelhřimovské nemocnice.
 
Všem, kteří se včerejší pátrací akce účastnili a tím se podíleli na záchraně života pohřešované ženy, patří velké poděkování.

PELHŘIMOVSKO: Policisté ho v Humpolci dopadli 

Humpolečtí policisté si včera(7.7) kolem půl jedenácté večer všimli v Okružní ulici osobního automobilu Renault Twingo. Ten odpovídal popisu vozidla, jehož řidič v osm hodin večer natankoval v Havlíčkově Brodě pohonné hmoty a od čerpací stanice odjel bez zaplacení. Za sebou nechal dluh bezmála tři tisíce korun. Policisté ihned za podezřelým vozidlem vyjeli, našli ho ale prázdné, odstavené v ulici U Nemocnice. Na místě zjistili, že na automobilu jsou umístěny odcizené registrační značky a další odcizené značky jsou uvnitř vozidla. Na místo přivolali i policejního psovoda se služebním psem, který v nedaleké ulici vypátral majitele vozidla.  
 
Jednalo se o pětadvacetiletého muže z Humpolce. Policisté dále zjistili, že muž má do října letošního roku uložen zákaz řízení motorových vozidel. Vzhledem k tomu, že muž je vyšetřován i dalším útvarem policie, policisté případ zadokumentovali a spisový materiál postoupí ke společnému řízení.
Čtěte dále:   Na dálnici u Humpolce havarovalo nákladní auto. Zasáhli hasiči

Petr

2 thoughts on “Z deníku Policie

    1. Podekuje hlavne ten majitel zahradky s rybizem, za pomoc se sklizni, Teda jestli to Policie nenecha nekde jako dukaz do vysetreni pripadu. Pak uz to rybiz nebude…. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

"Vyfoťte si svůj dům/město z vrtulníku" - již tuto neděli v Humpolci!

Pá Čvc 12 , 2013
Ve vrtulníku Robinson R44 se můžete vznést nad střechy Vašich domů a okolí vašeho rodného města . Již v neděli 14.7.2013 Čtěte dále:   Neviděli jste ji? Policie hledá třináctiletou dívku z Humpolce

You May Like

Témata