Škola ožila již o prázdninách

Nejen učitelé, ale i zájemci z řad veřejnosti z Humpolecka a Havlíčkobrodska byli aktivní.

Dne 26. srpna 2013  probíhalo po  absolvování  předchozího kurzu  na naší Střední škole informatiky a cestovního ruchu v Humpolci pilotní  ověřování  projektu UNIV 3  – profesní   kvalifikace v oboru  prodavač 66-003-H.

Zkoušku konalo 11 účastníků kurzu v prostorách odborných učeben a prodejny.

Všichni museli prokázat dovednosti a znalosti z oblasti povinných modulů  z  legislativy oboru, administrativy prodejny, pokladních operací, skladování a evidence zboží, přípravy a nabídky zboží, komunikace v prodejně. Zkouška byla hodnocena třemi hodnotiteli.

Absolventi kurzu prováděli : posuzování kvality zboží při odběru a přejímce zboží, řešili reklamace, prováděli kalkulaci cen, přeceňování zboží, přepočet cen zboží na cizí měnu, kontrolu tržeb, manipulaci  s kontrolní pokladnou, vyhotovovali objednávku zboží, inventarizaci včetně zjištění a  řešení  inventarizačních rozdílů. Součástí bylo předvádění a prodej potravinářského a nepotravinářského  zboží , poskytování doplňkových služeb, balení zboží, vážení, měření,  aranžování  zboží.  Prokázána  byla  i orientace v příslušné oborové legislativě.

Absolventi  získali  další kvalifikaci pro budoucí uplatnění v praxi potvrzenou  certifikátem EU.

Střední škola informatiky a cestovního ruchu SČMSD Humpolec, s. r. o.

Čtěte dále:   Humpolec navštíví kardinál Duka, cestou do želivského kláštera

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Organizace nového školního roku

Čt Srp 29 , 2013
Školní budovy se v novém školním roce 2013/2014 zaplní žáky už toto pondělí 2. září a pro závěrečné vysvědčení si školáci dojdou v pátek 27. června. Čtěte dále:   LES

You May Like

Témata