Pilotáž – výroba knedlíků

V červnu a červenci jsme na naší Střední škole informatiky a cestovního ruchu Humpolec,s.r.o. v Hradské ulici 276 přivítali účastníky rekvalifikačního vzdělávacího programu VÝROBA KNEDLÍKŮ 65-013-E. Projekt zaštiťuje Národní ústav pro vzdělávání ve spolupráci s Evropskou unií.

Celý projekt byl zakončen závěrečnou zkouškou, takzvaným pilotním ověřováním.  Kandidáti po intenzivní výuce – jak teoretické, tak praktické – absolvovali závěrečnou zkoušku, při níž prokázali, že se ve výuce naučili přejmout suroviny, správně je skladovat, že umí vynormovat – tedy spočítat spotřebu surovin pro jednotlivé druhy připravovaných knedlíků.

No a nejdůležitější část projektu? Přece to, že kandidáti opravdu umí knedlíky uvařit! V duchu hesla „Těžko na cvičišti, lehko na bojišti“ se poprali s výzvou a počáteční stavy „Ruce po lokty v těstě…“ velmi brzo zmizely a každý výukový den byl završen konkrétním výstupem – krásnými knedlíky. A naši kandidáti se mají čím pochlubit – uvaří klasiku všech klasik, tedy houskové knedlíky, ale i další, náročnější verze příloh – karlovarské, žampionové, pražské a špekové knedlíky. Mohou předvést i bramborové, chlupaté knedlíky – naše „bosáky“. A česká kuchyně nemůže být bez plněných kynutých knedlíků, které naši kandidáti zvládli také naprosto bravurně.

Proto si plně zaslouží výstupní certifikát, dokladující jejich znalosti a dovednosti, tedy kvalifikaci pro výrobu knedlíků. Toto by měla být jasná zpráva pro majitele a provozovatele restaurací – jsou dispozici uchazeči o místo, kteří jsou ve své kvalifikaci opravdu dobří a mohou  být přínosem pro Vaše restaurace!

Střední škola informatiky a cestovního ruchu SČMSD Humpolec, s. r. o

Čtěte dále:   Zlíňaci testují – libovej frankfurter z Bageterie Boulevard

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

PUNKOVÁ VYSOČINA

St Zář 4 , 2013
Sobota 7.9. 2013, Michalovice u Havl.Brodu – KD Čtěte dále:   Píšou o Humpolci: Gastro poklad na Vysočině. Skvělé jídlo se odstěhovalo do Humpolce

You May Like

Témata