Kraj Vysočina ukazuje na webu, za co utrácí

Občané Kraje Vysočina mají už od letošního dubna možnost nahlížet na rozpočet a hospodaření kraje.

Nahlížení je možné prostřednictvím rozklikávacího rozpočtu zveřejněného na www stránkách Kraje Vysočina www.kr-vysocina.cz/rozpocet.asp

Funkčnost této aplikace byla nyní rozšířena o detailnější informace o tom, komu kraj uhradil a za co. „V praxi to znamená možnost rozkliků výdajů na veřejné služby až na úroveň čísla dokladu, kterým byla služba proplacena, a to od roku 2010. Nadále platí, že data o čerpání rozpočtu výdajů se zobrazí pouze s denním zpožděním, tedy dnes vidíte to, co se stalo včera,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast financí Vladimír Novotný.

 

 
 

Už při představení aplikací Rozpočet a hospodaření populárně a Rozpočet hrou slíbilo vedení Kraje Vysočina doplnit tuto službu o ucelenější pohled na konkrétní veřejné služby a posunout vypovídací schopnost zveřejněných dat do vyššího stupně podrobnosti. „Občan nyní může monitorovat hodnotu jednotlivých akcí včetně jejich dodavatelů. Neexistuje žádné omezení, žádný limit, žádná uhrazená částka nezůstane skryta. Službu chápeme jako další možnost k hlubší kontrole nakládání s veřejnými penězi,“ řekl Vladimír Novotný.

 

Rozšířená služba rozklikávacího rozpočtu Kraje Vysočina, stejně jako předchozí verze, vznikla kompletně na odboru analýz a podpory řízení a využívá data datového skladu krajského úřadu.

zdroj: www.kr-vysocina.cz

Čtěte dále:   Nová silnice z Humpolce na Brod uleví Věži a Skále

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Upozornění na zaplacení poplatku za komunální odpad 2013 po splatnosti

St Říj 16 , 2013
Město Humpolec tímto upozorňuje své občany, kteří doposud nesplnili svou poplatkovou povinnost z OZV č. 4/2012 a neuhradili poplatek za likvidaci komunálního odpadu za rok 2013, aby tak neprodleně učinili (včetně těch, kteří neobdrželi složenku). Čtěte dále:   Brod zahltily kilometrové kolony. Důvodem je příprava křižovatek na obchvat

You May Like

Témata