Z deníku Policie

Při střetu tří osobních vozidel na komunikaci u obce Dehtáře se zranila jedna osoba. Tělíčko bylo zabaleno v igelitových taškách. Opilý stopař ohrožoval provoz. Řidič byl pod vlivem drog. Kriminalisté objasnili krádeže na Humpolecku.

23.10.2013 Pelhřimovští profesionální hasiči zasahovali v úterý odpoledne u dopravní nehody tří osobních vozidel na komunikaci u obce Dehtáře na Pelhřimovsku. Při nehodě se zranila jedna osoba.  

 
Informaci o nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 15:34 hod.
 
V době příjezdu hasičů byla zraněná osoba v péči zdravotníků. Jednotka provedla zajištění havarovaných vozidel proti požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovala speciálním sorbentem. Provoz na komunikaci byl po nehodě omezen.
 
Příčina, průběh a veškeré okolnosti nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.
Bnehodehtare.jpg
zdroj: HASIČI ČR

KRAJ VYSOČINA: Kriminalisté žádají při pátrání o pomoc veřejnost 

Krajští kriminalisté se znovu obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pátrání po ženě, která byla na jaře letošního roku těhotná a v týdnu mezi 8. – 12. dubnem 2013 porodila dítě, ale v současné době u sebe žádné narozené dítě nemá. Toto pátrání souvisí s nálezem mrtvého novorozence u rybníka Drátovec a Havlíčkobrodsku v Kraji Vysočina.
 
Z výsledů soudní pitvy vyplynulo, že se jednalo o dítě bílé pleti, dítě bylo donošené, po porodu žilo a bylo schopné života. Kriminalisté proto vedou ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy novorozeného dítěte matkou. V případě prokázání viny by pachatelce hrozil trest odnětí svobody v rozmezí tří až osmi let.
 
V pátek 12. dubna večer kolem osmnácté hodiny bylo u rybníka Drátovec v katastrálním území Havlíčkův Brod v místní části Perknov nalezeno mrtvé tělíčko dítěte. Jednalo se čerstvě narozené dítě ženského pohlaví. Tělo holčičky bylo uloženo do světle modré  igelitové tašky s logem firmy POMPO. Tato taška byla ještě vložena do další igelitové tašky s logem Penny Market. Taška byla v přesně nezjištěnou dobu odhozena v blízkosti lesní cesty, kde ji nalezl náhodný kolemjdoucí, který zde byl na procházce. Tělíčko ale nebylo v tašce odhozeno po dobu delší než jeden týden.
 
Kriminalisté mají k dispozici profily DNA matky i novorozeného dítěte. I když matka dítěte mohla pocházet z jakéhokoliv místa v České republice, není ale vyloučeno, že bydlela v nejbližším okolí místa nálezu těla novorozence.
 
Na všechny již zveřejněné výzvy v televizi a novinách občané reagovali a všechny podněty kriminalisté prověřili. Prozatím s negativním výsledkem. Kriminalisté proto znovu žádají sdělovací prostředky o pomoc při zveřejnění výzvy. V této souvislosti bychom uvítali svědectví osob, které by si v oblasti kolem rybníka Drátovec v místní části Perknov všimli v týdnu od 8. do 12. dubna 2013 pohybu nějakých osob nebo zaparkovaného vozidla, ze kterého by nějaké osoby vystupovaly a pohybovaly se u lesní cesty v okolí rybníka, případně nesli v okolí rybníka tašku s výše uvedeným logem, aby kontaktovali linku 158 nebo se zcela anonymně ozvali se svým svědectvím na telefonní lince 974 261 320 nebo 974 261 325, případně zaslali informace prostřednictvím e-mailu na adresu: skpv.ook@policievysocina.cz.
 
Současně žádáme občany, kteří by ve svém okolí nebo rodině věděli o dívce nebo ženě, která byla na jaře letošního roku těhotná a porodila, ale o žádné narozené dítě nyní nepečuje, aby kontaktovali se svědectvím linku 158 nebo výše uvedené telefonické případně e-mailový kontakt.
Se žádostí o pomoc se obracíme se také na gynekology, kteří měli v uvedené době v péči těhotnou ženu, která porodila dítě a v současné době o žádné dítě nepečuje.

PELHŘIMOVSKO: Policisté ho převezli na záchytku 

V neděli po dvacáté hodině přijali policisté oznámení o muži, který se potácí po silnici mezi Pelhřimovem a Červenou Řečicí. Policisté ihned vyjeli na místo a zjistili, že jednadvacetiletý muž se v podnapilém stavu snažil stopovat auta. Přitom vrávoral po silnici a řidiči ho museli objíždět, aby ho nesrazili. Dechovou zkouškou na alkohol policisté muži naměřili 2,81 promile. Protože svým jednáním ohrožoval svůj život a zdraví a také bezpečnost v silničním provozu, policisté ho zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici.

PELHŘIMOVSKO: Provedený test na návykové látky byl pozitivní 

Dnes v jedenáct hodin dopoledne kontrolovali pelhřimovští policisté v Nádražní ulici v Pelhřimově řidiče osobního automobilu Opel Astra. Při kontrole provedli u šestadvacetiletého muže zkoušku na přítomnost návykových látek, která byla pozitivní na amfetamin a marihuanu. Na výzvu policistů se poté podrobil lékařské prohlídce a odběru krve ke zjištění přesného množství návykových látek v těle. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz. O dalším postupu rozhodne výsledek expertízy v oboru toxikologie.

PELHŘIMOVSKO: Stíhají dva muže a jednu ženu 

Pelhřimovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů a jedné ženy, kteří se dopouštěli majetkové trestné činnosti zejména na Humpolecku. Jedná se o muže ve věku 21 a 23 let a sedmadvacetiletou ženu, v současné době bydlí všichni na Pelhřimovsku. Trestné činnosti se dopouštěli společně a po vzájemné domluvě. 
 
Prvního skutku se dopustili v únoru letošního roku, kdy vnikli do neobydlené zemědělské usedlosti v obci Lhotice, odkud odcizili motocykl bez registrační značky, motor od motocyklu a akumulátory. Na konci srpna vnikli do rekreační chaty nedaleko obce Mladé Bříště. Z chaty odnesli elektrocentrálu, propanbutanové láhve, sekyru a další věci. Do stejné oblasti se vrátili na počátku září a tentokrát se vloupali do další chaty. Vypáčili okno a také dveře dřevníku, chatu prohledali, ale nic neodcizili.
V době od třetího do desátého října obvinění vnikli do areálu zemědělské společnosti v obci Budíkov, kde ze zaparkovaného traktoru odčerpali 22 litrů motorové nafty. Další krádeže se dopustili mezi desátým a dvanáctým říjnem. Nedaleko obce Hněvkovice se oknem vloupali do nástavby z nákladního automobilu, která nyní slouží jako základna radioklubu. Z místa odcizili kabely, pozinkované zemnící tyče a hliníkový stolek. V období od prvního do dvanáctého října se také vloupali do dřevěné kůlny u rekreační chaty v Lešově a odtud odcizili třicet kilogramů železného šrotu.
 
Trojice svými skutky způsobila celkovou škodu za téměř 21 tisíc korun. Oba muži byli navíc za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzeni. Na základě provedeného šetření se kriminalistům podařilo jejich skutky objasnit.
 
Vyšetřovatelka zahájila trestní stíhání pachatelů pro přečin krádež a přečin porušování domovní svobody spáchaných formou spolupachatelství. Hrozí jim trest odnětí svobody až na tři roky.  
 
Čtěte dále:   Pozor na podvodné telefonáty

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Křesťanství znamená činit pokání

St Říj 30 , 2013
Biblistu profesora Jana Hellera nemusím příliš představovat, je obecně známý jako vynikající znalec zvláště Starého zákona a jako vysokoškolský učitel, který přednášel na teologických fakultách v Praze, Berlíně, švýcarské Basileji a jinde. Čtěte dále:   Chlapec do školy nedošel, ráno ho v Humpolci srazilo auto

You May Like

Témata