Výsledky ankety „Vytvoření vyhlídkové věže v rámci areálu hradu Orlík“

22

Výsledky provedených anket a závěry Zastupitelstva města Humpolec

Výsledky hlasovaní v jednotlivých anketách:
Anketa hlasovacími lístky:
Celkem: 312 hlasů
Ano: 275 hlasů
Ne: 37 hlasů
 
Anketa na webových stránkách města (mesto-humpolec.cz)
Celkem: 756 hlasů
Ano: 308 hlasů
Ne: 448 hlasů
Anketa v aplikaci „Váš názor“ (vas-nazor.cz/humpolec.html)
Celkem: 116 hlasů
Ano:  51 hlasů
Ne:  65 hlasů
Děkujeme všem občanům za účast.
Výsledky hlasování byly prezentovány na zasedání Zastupitelstva města Humpolec dne 20.11.2013, které svým usnesením 411/21/ZM/2013 rozhodlo takto:
I. Zastupitelstvo města bere na vědomí
informace o přípravě projektu zpřístupnění hradní věže Orlíku a výsledky a závěry veřejné ankety k záměru
II. Zastupitelstvo města schvaluje
další kroky pro zadání předprojektové přípravy a následné zadání projektu pro stavební povolení a realizaci stavby zpřístupnění věže hradu Orlík pro veřejnost dle studie ing.arch.M.Fraňka
III. Zastupitelstvo města ukládá
1. vedoucímu odboru ŽP a PP 
1.1. při schválení prostředků na předprojektové přípravy zadat zpracování podkladů pro projekt na zpřístupnění věže hradu Orlík pro veřejnost
  
Čtěte dále:   10. Ročník FOLK-ROCK-COUNTRY hudebního festivalu Ozvěny Prázdnin

Petr

22 thoughts on “Výsledky ankety „Vytvoření vyhlídkové věže v rámci areálu hradu Orlík“

  1. Tak vzhůru do věží…..

    Respektuji vůli zastupitelů, ovšem s podobným projektem začínat v posledním roce mandátu stávajích zastupitelů, nevím. Rok 2014 bude rokem voleb

    1. Pomník pana starosty a jednou provždy zku°°ený krásný středověký hrad. Se členy Castrumu, kteří léta obětavě Orlík zvelebují a s rozhlednou nesouhlasili si zastupitelé bezostyšně vytřeli p°°el ! Nedivil bych se, kdyby se o hrad přestali starat a za pár let tu budeme mít sice rozhlednu, ale hrad se bude opět rozebírat na kamení, jako už po mnoho let v minulosti. Takže obrovské minus pro současné zastupitele. Je třeba vyzdvihnout odvahu těch co nehlasovali pro !
      Jinak návrh M. Fraňka je pěkný, ale ve spojení s Orlíkem je to zvěrstvo. Ať Martin něco pěkného vymyslí na Havlák, odkud je mimo jiné podstatně lepší rozhled. A to že to tam nejde vyřešit jsou lži. On to totiž zatím nikdo řešit ani nechtěl.

      1. Výsledky ankety pro 634 hlasů,proti 550 hlasů.Takže zastupitelé pouze respektovali vůli cca 12 % občanů Humpolce.Osobně jsem pro tuto rozhlednu,tema Havlák je k ničemu.Kéž by se takto rozhodovalo i v cause tenisová hala,tam se bohužel vedení města na názor občanů neobtěžovalo zeptat.

        1. To je úplná pravda. Čekejte ale, že se ozvou hlasy, proč teď tu halu vytahujete a měl jste chodit na zastupitelstvo. Přitom to byl do nebe volající projev zvůle.

          1. A už jste se byli podívat jak hala vypadá. Pinkálisti tvrdili , že touhle dobou už bude hala stát.

      2. Když byl den otevřených dveří na Orlíku, tak tam byl archeolog, který říkal, že každé zviditelnění památky je jenom dobře. Když se to budoucí generaci nebude líbit, tak si konstrukci rozhledny může odstranit a zřícenině hradu to neuškodí. Ta anketa na MÚ a v infocentru vyšla s převahou pro stavět rozhlednu. Na internetu to jsou stejně jenom klikači.

        1. Tak to tedy nevím, v čem Vám přijde anketa papírově-schránková validnější než ta internetová. …To je jako kdybych například řekl, že na MÚ do kaslíku to někdo naházel organizovaně a tím se snažil „shodit“ hlasy papírové.

          1. Jasně. že není nikde jistota,ale už jenom jít na informační centrum Humpolec znamená,že se musíte od počítače zvednout, napsat tam svoji adresu a podpis. Nevěřím , že tam někdo bude falšovat adresy a podpisy to by se paní Marcele Kubíčkové asi nelíbilo,,,. Na internetu to je až moc anonymní a můžete klikat do nekonečna.

        2. Papírovou anketu podle mého názoru významně ovlivnila akce Poslední puchýř organizovaná KČT. Většina z nich prošla íčkem a předpokládám, že většina turistů z nápadu rozhledny byla nadšena i podle jejich dalších reakcí. Obecně většina prvotních reakcí lidí nesvázaných s regionem je pozitivních dokud nad tím nezačnou uvažovat a přemýšlet o dopadech. Rozhledny jsou prostě in a každá nová je podle obecného mínění dobrá. jen v první fázi všem hned nedojde, že je to uprostřed hradu se svou malebností. Proto říkat přes vše výše napsané, že je to názor občanů, není asi úplně přesné. Ono íčko je íčko a je určené i přicházejícím zvenčí. Na radnici je to trochu jiné, ale tam netuším jestli byl u ankety zveřejněn návrh. Obecně na anketní otázku se dá odpovědět rozumně i ano, jelikož není spojena s konkrétním návrhem.

          1. Co vím, tak u všech anket byl návrh zveřejněn (na MěÚ ověřeno osobně) a mimoto dostatečně medializován. Doprovodný text byl napsán tak, aby jasně říkal, že se hlasuje o tomto konkrétním návrhu/ podobě. Můžete si zpětně dohledat na internetu.
            Stejným způsobem jako „íčko“ se dají okomentovat např. hlasy „proti“ na internetu – zajímavá byla obzvláště noc tuším z 8.-9.11., kdy od osmi večer do půlnoci z ničeho nic přibylo cca 45 hlasů proti (do osmi večer bylo 12 hlasů přes „pro“) a totéž se dělo i z 15.-16. , kdy přibylo dalších cca 70 – přibývaly v řádech desítek i třeba ve dvě hodiny ráno. Čí akce toto vyvolala nevím a nemám zájem po tom pátrat.
            Anketa dopadla tak, jak dopadla. Kdo chtěl, dostal prostor a čas se vyjádřit. Vyhlídková věž byla zcela transparentně odhlasována na veřejném zasedání a hlasy patří zcela konkrétním lidem.

            frrrr

  2. Úterý, 26.11. 2013 – 17:31:36,naprostý souhlas s tímto příspěvkem,podobné slova či věty mě napadaly hned jak jsem se dozvěděl,že projekt má od zastupitelů zelenou.Jenom mám obavy aby za pár let město nemuselo řešit problém jak vše uvést do původního stavu.A to by byl teprve problém.Miruna.

    1. V době šetření na každé radnici je náklad cca.4miliony,který má projekt rozhledny stát celkem značný.Někteří zastupitelé neustále brečí co stojí svoz odpadu, loni tak zrušili proto i těch pár vyjímek, které měli lidé nad 80.let a ZTP/P a na výstavbu rozhledny se peněz nelituje.

      Jde také o to, aby lidé měli o něco lepší podmínky pro život v městě samotném, mám na mysli právě náklady na vlastní život, které odvádí městu.
      Bude jistě nádherné, že stavíme sportoviště a rozhlednu, ale to život samotný ovlivní jen minimálně.

  3. Ještě bych tam udělal kiosek nebo hospodu a bude to super. Nebyl jsem tam 10 let tak tam aspon zajdu. Palec nahoru pro město.

    1. Starosta Kučera dle dnešního tisku už nechce dál starostovat ,tedy po příštích volbách. Máte všichni prostor to zkusit dělat lépe…

      Strany už nyní hledají lidi na kandidátky…

      1. Že už nechce to je jedna varianta, ale spíše by ho už nikdo nezvolil…., ale že se mu „nechce“, to zní rozhodně lépe, že 😎

          1. Komunisty jako starosty bych se nebál,ovšem museli by humpolečtí členové KSČM mít osobnost,tu bohužel nemají. Základna přestárlá a to je jejich problémem.

          2. Podstatou filosofie komunismu je společenské vlastnictví výrobních prostředků, beztřídní společnost a boj proti vnitřnímu a vnějšímu nepříteli.
            Přestárlý komunista myslím není problém. Naopak 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Vánoce U MAHLERA

Út Lis 26 , 2013
Několikaletá tradice Vás všechny zve o prvním adventním víkendu do rodného domu G.Mahlera na vánoční prodejní výstavu Čtěte dále:   Hradní víkend s mírou

You May Like

Témata