Z deníku policie

Jednatel společnosti nevedl řádně účetnictví. Kriminalisté stíhají devětadvacetiletého muže z Humpolce. Pachatel se vloupal do kůlny u chaty. Provoz na dálnici D1 komplikovala dopravní nehoda.

PELHŘIMOVSKO: Hrozí mu až dva roky vězení 

Pelhřimovští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže z Pelhřimovska. Muž je obviněný z toho, že jako osoba fakticky vystupující a jednající za obchodní společnost se sídlem na Pelhřimovsku od února roku 2008 do února 2011 bezdůvodně řádně nevedl účetnictví a účetní záznamy, například účetní knihy a další záznamy sloužící k přehledu o stavu hospodaření a majetku společnosti. Za stejné období navíc nepodal předepsaná daňová přiznání. Svým jednáním tedy ohrozil včasné a řádné vyměření daní.
Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání muže jako obviněného z přečinu zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na dva roky nebo zákaz činnosti.

PELHŘIMOVSKO: Muž se dopouštěl majetkové a drogové kriminality 

Pelhřimovští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Humpolce. Má na svědomí několik trestných činů na úseku drogové a majetkové kriminality. Hrozí mu až pětileté vězení.
 
Muž je obviněný z toho, že v průběhu letošního roku nejméně v jedenácti případech na různých místech prodal dalším osobám pervitin. Za drogu získal přes dvacet tisíc korun.
Dále je muž stíhaný za majetkovou trestnou činnost. Je obviněn z toho, že v polovině září letošního roku vnikl do dílny v přízemí rodinného domu v Plačkově, odkud odcizil nářadí v celkové hodnotě sedm tisíc korun. Na konci října se pokusil odcizit věci uložené v zaparkovaném osobním automobilu v obci Sedlice. Nezjištěným předmětem poškodil zámek levých předních dveří, ale byl vyrušen jinou osobou a z místa utekl. Na poškozeném centrálním zamykání vozidla způsobil škodu za deset tisíc korun.
V úterý 22. října kolem poledne v Kamarytově ulici v Humpolci ze zaparkovaného osobního automobilu Škoda Octavia odcizil za použití heveru čtyři kompletní kola a dále dvě autobaterie, vše v hodnotě šest tisíc korun.
V prvním listopadovém týdnu muž vnikl do areálu bývalého zemědělského družstva ve Velkém Rybníku a vloupal se do zajištěného objektu kravína. Tam odcizil kompresor, přenosnou benzínovou elektrocentrálu a disky kol k osobnímu automobilu, vše v hodnotě osmnáct tisíc korun. V budově seníku pak poškodil čtyři zaparkovaná vozidla – veterány. U vozidel poškodil zejména karosérie a okna, majitel vyčíslil škodu na devatenáct tisíc korun.
V době od 2. do 3. listopadu se obviněný vloupal do kabin a garáže u fotbalového hřiště v Lipnici nad Sázavou. Místnosti prohledal, ale nic neodcizil. Poškozením zámků a dveří způsobil škodu za tisíc korun. V neděli třetího listopadu v časných ranních hodinách se vloupal do prodejny v Masarykově ulici v Humpolci. Tvárnicí rozbil skleněnou výplň výkladní skříně a vnikl do prodejny. Tam ho však vylekalo světelné čidlo a tak z místa utekl. Přitom ale poškodil vystavené zboží. Škoda byla vyčíslena na bezmála sedmnáct tisíc korun.
Posledního skutku se dopustil v sobotu devátého listopadu, když v Humpolci ve Lnářské ulici vnikl do budovy bývalé výrobní společnosti. Tam prohledal několik místností a odcizil hudební pracovní stanici a klíče od osobního automobilu. Pomocí klíčků pak zaparkované vozidlo odvezl. Na místě způsobil škodu přes třicet tisíc korun.
 
Kriminalisté zahájili trestní stíhání muže pro přečiny nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Muž je stíhán na svobodě, hrozí mu trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.
 

PELHŘIMOVSKO: V letošním roce prověřovali policisté zatím 249 případů krádeží vloupáním  

Humpolečtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v noci z pondělí na úterý vloupal do kůlny u rekreační chaty u obce Petrovice. Pachatel vypáčil dveře kůlny a zevnitř odcizil elektrocentrálu, křovinořez, motorovou pilu a další nářadí. Celkem způsobil škodu za patnáct tisíc korun. Policisté případ prověřují pro podezření z přečinu krádeže.
 
Od začátku letošního roku do konce měsíce října prověřovali policisté na Pelhřimovsku celkem 249 případů krádeží vloupáním. Nejčastěji se pachatelé vloupali do rekreačních chat, následovaly obchody. Policisté na Pelhřimovsku objasnili bezmála 27 % těchto případů. 
Provoz na dálnici D1 komplikovala dopravní nehoda

Humpolečtí profesionální hasiči zasahovali ve čtvrtek dopoledne u dopravní nehody nákladního a osobního vozidla na 90. km dálnice D1 ve směru na Brno. Nehoda se obešla bez zranění osob.  

 
Nehoda byla na linku tísňového volání HZS Kraje Vysočina ohlášena v 10:21 hod.
 
Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem. Provoz na dálnici byl po nehodě omezen a doprava proudila pouze jedním jízdním pruhem.
 
Pár minut před jedenáctou hodinou dopoledne se podařilo odstranit následky dopravní nehody a plně obnovit provoz na dálnici.
 
Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.
Anehodad128.jpg
Čtěte dále:   Opilec v kamionu dostal podmínku. Na D1 u Humpolce boural se třemi promile

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Nedělní koncerty. Putování za vánocemi. Mikulášská nadílka.

Pá Lis 29 , 2013
koncerty v Humpolci a okolí konané v neděli 1.12.2013. Putování za vánocemi v Humpolci. Mikulášská nadílka v Jiřicích. Čtěte dále:   Rychlost 229 km/h: jízda sporťáku skončila na dálnici u Humpolce

You May Like

Témata