Z deníku Policie

Žena se dopustila podvodu. Řídil i přes zákaz soudu. Sedmnáctiletý mladík měl v krvi přes dvě promile alkoholu. Opilci zaměstnávali policisty. Policisté měli na Silvestra plné ruce práce.

PELHŘIMOVSKO: Neoprávněně čerpala sociální dávky 

Pelhřimovští policisté sdělili podezření z přečinu podvodu šestatřicetileté ženě z Pelhřimova. Ta je podezřelá z toho, že při žádosti o sociální dávky zamlčela podstatné skutečnosti a tím se neoprávněně obohatila o téměř třicet tisíc korun.
Žena v květnu loňského roku zažádala na úřadu práce o příspěvek na bydlení. K žádosti ale předložila upravenou nájemní smlouvu, kterou navíc neoprávněně podepsala za pronajímatele. Tím zamlčela, se s ní ve společné domácnosti žije její druh, který se na chodu domácnosti finančně podílí. Na základě toho byly ženě vyplaceny dávky ve výši přes 28 tisíc korun.
Policisté ženě sdělili podezření z přečinu podvodu a případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Hrozí jí trest odnětí svobody až na dva roky

PELHŘIMOVSKO: Je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 

V pondělí 23. prosince hodinu po poledni zastavili policisté v Pelhřimovské ulici v Humpolci osobní automobil Škoda 105. Při kontrole jednatřicetiletého řidiče policisté zjistili, že má soudem uložen zákaz řízení všech motorových vozidel a to až do prosince příštího roku. Přesto muž uvedl, že vozidlo řídil z obce Kamenná Lhota na Havlíčkobrodsku až do Humpolce.
Policisté muži ještě týž den sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Věc řeší ve zkráceném přípravném řízení, podezřelému hrozí až dva roky vězení. 

PELHŘIMOVSKO: Zdravotníci ho převezli do nemocnice 

Ve čtvrtek po jedné hodině v noci vyjížděli policisté do Nové Cerekve k oznámení o opilém sedmnáctiletém mladíkovi. Na místě zjistili, že chlapec byl nalezen téměř v bezvědomí před budovou kulturního domu, kde právě probíhala diskotéka. Přivolaní zdravotníci ho převezli do pelhřimovské nemocnice, kde zjistili, že měl v krvi 2,3 promile alkoholu.
Policisté nyní zjišťují, kdo chlapci alkohol podal. Případ šetří jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.  
 

PELHŘIMOVSKO: Dopouštěli se přestupků a ohrožovali své zdraví 

O víkendu řešili policisté na Pelhřimovsku několik případů, kdy se osoby pod vlivem alkoholu dopouštěly protiprávního jednání, případně ohrožovaly své zdraví.
 
V sobotu kolem půl osmé večer vyjížděli policisté k oznámení do obce Popelištná. Devatenáctiletý mladík se v chatové kolonii přivedl do podnapilého stavu a poté úmyslně rozbil skleněné výplně u šesti oken rekreační chaty. Přitom se poranil na rukou. Při dechové zkoušce na alkohol nadýchal 1,74 promile. Zranění mu ošetřil přivolaný lékař, který rozhodl o jeho převozu na protialkoholní záchytnou stanici. Majitel chaty vyčíslil škodu na nejméně pět set korun. Policisté případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
Včera po jednadvacáté hodině přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o poškození zaparkovaného automobilu v Cholossiově ulici v Pelhřimově. Policisté ihned vyjeli na místo a zjistili, že třiadvacetiletý muž, který byl v silně podnapilém stavu, ulomil zrcátko zaparkovaného vozidla. Majiteli tím způsobil škodu za tisíc korun. Policisté provedli u muže dechovou zkoušku na alkohol, při které nadýchal 2,36 promile. Protože nebyl schopen ani samostatné chůze, neustále vrávoral a padal na zem, policisté ho zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Muž je podezřelý z přestupku proti majetku, hrozí mu až patnáctitisícová pokuta.
 
V neděli krátce před sedmnáctou hodinou přijali policisté oznámení o ženě, která v silné opilosti leží v parku ve Lnářské ulici v Humpolci. Policisté na místě zjistili, že se jedná o třiašedesátiletou ženu, která je tak opilá, že není schopna ani chůze, ani jakékoli komunikace. Navíc nebyla schopna se podrobit dechové zkoušce na alkohol. Protože ve svém stavu ohrožovala svůj život a zdraví, policisté ji zajistili a převezli na záchytku.

KRAJ VYSOČINA: Rvačky, výtržnosti, pátrací akce i tragická havárie 

Silvestrovské oslavy na Vysočině tentokrát výrazně zaměstnaly policisty, a to napříč celým územím celého kraje Vysočina. Policisté museli řešit nejrůznější šarvátky, výtržnictví a rvačky, které měly na svědomí především podnapilé osoby.
 
V průběhu noci přijali policisté integrovaného operačního střediska na tísňové lince více než padesát oznámení o nejrůznějším protiprávním jednání. Nejčastěji se jednalo o různé potyčky a rvačky mezi lidmi. Na všechna volání museli operační důstojníci adekvátně reagovat vysláním policejních hlídek na místo, kde k výtržnictví nebo potyčkám docházelo. Celkem dvanáct podnapilých osob muselo být umístěno k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy.
 
V souvislosti s oslavami příchodu Nového roku evidujeme také jedno poranění v souvislosti s používáním zábavní pyrotechniky. K události došlo v obci Velký Beranov dnes časně ráno kolem půl jedné. Při odpalování světlice se zřejmě vlivem poryvu větru část této světlice oddělila a vlétla na balkon u domu, kde rozbila skleněnou výplň okna. Střepy z rozbitého okna pak poranily na ruce muže, který se v tu chvíli nacházel na balkoně. Zranění je naštěstí pouze lehké. Policisté případ zadokumentovali a budou se jím dále zabývat.
 
V průběhu posledního dne loňského roku a na Nový rok jsme v kraji realizovali také dvě pátrací akce. Jedna z nich proběhla na Třebíčsku a druhá dnes časně ráno na Jihlavsku. V obou případech byly pohřešované osoby vypátrány. Poslední den roku jsme na Havlíčkobrodsku vyjížděli k havárii osobního vozidla, při které jeden člověk na místě zahynul a tři další mladí lidé utrpěli zranění – jeden těžké a dva lehké.
Čtěte dále:   Policie hledá třináctiletou dívku z Humpolce, nevrátila se do zařízení pro mládež v Senožatech

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Program kina - leden 2014

Čt Led 2 , 2014
Program humpoleckého kina na leden 2014. Čtěte dále:   Sladké mámení. Muž chtěl v Humpolci ukrást dvě desítky čokolád

You May Like

Témata