Zlatá jeřabina má deset let. Veřejnost si ji oblíbila

Více než tisícovka nominačních archů s návrhy zajímavých kulturních aktivit a počinů z celého kraje se sešla organizátorům ankety Zlatá jeřabina. V následujících dnech budou roztříděny a ještě v únoru se sejde odborná komise, která sestaví, tak jako v minulých letech, žebříček dvou seznamů po třicítce konkrétních položek v kategoriích Kulturní aktivita a Péče o kulturní dědictví.

Hlasování ve veřejné anketě bude možné od 10. března do 16. dubna 2014 na webových stránkách kraje a prostřednictvím hlasovacího formuláře v březnových novinách Kraj Vysočina.

 

 
 

Slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního desátého ročníku soutěže Zlat jeřabina s letopočtem 2013 je naplánováno na květen 2014.

 

V předchozím ročníku soutěže Zlatá jeřabina byl veřejností nejvýše hodnocen v kategorii Kulturní aktivita festival Trampský širák. V kategorii Péče o kulturní dědictví velice těsně vyhrál Humpolec a jeho Obnova Nápravníkova stavení vč. vytvoření expozice Skanzen Zichpil před Polnou a jejich Obnovou a zpřístupněním kostela Nanebevzetí Panny Marie. I v letošním ročníku se počítá s tím, že dva vybrané projekty budou Vysočinu reprezentovat v podobné soutěži v rámci přeshraničních aktivit s Dolním Rakouskem.

zdroj: www.kr-vysocina.cz

Čtěte dále:   Havíření na tři dny rozvíří Jihlavu

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Z deníku Policie

Po Úno 10 , 2014
Policisté dopadli muže, kteří se vloupali do prodejny. V lednu se snížil počet nehod. Nedělní nehoda na D1 se zásahem humpoleckých hasičů. Čtěte dále:   Vánoce na Pelhřimovsku klepou na dveře. Víme, kdy rozsvítí vánoční stromy

You May Like

Témata