Jezinky a bezinky

Divadelní soubor Jindřicha Honzla při MěKIS v Humpolci Vás zve na divadelní představení autora Josepha Otto Kesselringa JEZINKY A BEZINKY

Pondělí 03.03.2014 19:30
Pátek 07.03.2014 19:30
Pondělí 10.03.2014 19:30

Přeložila: Zdenka Werichová a Marie Fantová – Breinlová
Úprava: Jan Werich

Režie: Michael Junášek j.h.

Jezinky a bezinky – jedná se o černou komedii o čtyřech dějstvích, která měla premiéru 10. ledna 1941 ve Fulton Theatre na Broadwayi. Po 1 444 odehraných přestaveních měla derniéru 17. června 1944.

Jan Werich,  který tuto hru zhlédnul na Broadwayi, ji nechal přeložit a uvedl ji v roce 1958 pod názvem Jezinky a bezinky v Divadle ABC.

Děj této hry se odehrává v milém a pohodlném domě v Brooklynu, z jehož stěn dýchá spíš atmosféra viktoriánské Anglie než newyorský padesátých let. Dvě starší elegantní dámy, sestry Abby a Marta Brewsterovy, příjemné a pohostinné slečny, zvou podobně staré pány na bezinkové víno, ale v této rajské pohodě se však dějí věci nadmíru podezřelé! Jejich životním posláním je konat dobro – ovšem pouze podle jejich vlastních představ. Sestry Brewsterovy tyto pozvané starší pány postupně tráví tzv. bezinkovým vínem, aby jim dopřáli „blažený klid na tváři“. A tak, když tety navštíví jejich synovec Mortimer, nestačí se divit…Situaci v domě plném mrtvol ještě zkomplikuje příchod opravdového zločince se zřejmými sadistickými sklony. Chvíle napětí se střídají se sekvencemi milého humoru. Jedná se o bláznivě morbidní pohádku pro dospělé, která je parodií na hrůzostrašné horory a dobová inscenační klišé.

Ajezinky.jpg

www.infohumpolec.cz

Čtěte dále:   Koncert kapely BUTY - již dnes

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Masopustní průvod Humpolcem

Út Bře 4 , 2014
Masopustní průvod – úterý 4.3.2014 od 13 hod. v Humpolci Čtěte dále:   Elegance molekuly Dejvického divadla živě v humpoleckém kině

You May Like

Témata