Z deníku Policie

Krádež vozidla. V oploceném areálu kradl brikety. Pachatel odcizil vozidlo. Muži nadýchali přes tři promile. Chtěl na internetu koupit auto. Z odemčeného vozidla zmizela peněženka.

PELHŘIMOVSKO: Pachatel způsobil škodu za téměř 160 tisíc 

Pelhřimovští policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Pražské ulici v Pelhřimově odcizil osobní automobil značky VW Sharan. Ke krádeži došlo od úterní osmnácté hodiny do včerejších šestnácti hodin. Vozidlo stříbrné barvy, registrační značky 4J8 8835, bylo zaparkované na parkovišti sídliště. V autě měl majitel doklady k vozidlu, navigaci a dětskou koloběžku zářivě žluté barvy. Celkovou škodu majitel vyčíslil na bezmála 160 tisíc korun.
Policisté ihned vyhlásili po odcizeném vozidle celostátní pátrání. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu krádeže a celý případ dále prověřují.

PELHŘIMOVSKO: Chodil pro ně s pytlem na brambory 

Pelhřimovští kriminalisté stíhají sedmatřicetiletého muže z Pelhřimovska, který od začátku prosince do poloviny března odcizil téměř dvě tuny briket a způsobil tak škodu přes osm tisíc korun. Důvodem krádeží byla podle něho skutečnost, že neměl čím topit. Proto v uvedeném období nejméně čtyřiatřicetkrát vnikl do areálu s uskladněným uhlím u pelhřimovského vlakového nádraží. S sebou si vždy přinesl pytel na brambory, ve kterém odcizené brikety postupně odnášel. Celkem odcizil 1700 kilogramů topiva.
Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání muže pro přečin krádež. V případě prokázání viny mu hrozí až dva roky vězení.

PELHŘIMOVSKO: Ve vozidle byly i doklady 

Policisté pátrají po neznámém pachateli krádeže vozidla, ke které došlo v noci z 23. na 24. března na ulici Osvobození v Pelhřimově. Zloděj zde odcizil zaparkované osobní vozidlo Volkswagen Golf. Ve vozidle se nacházely doklady od vozidla a řidičský průkaz majitele. Dále byla ve vozidle černá aktovka s dalšími doklady a pánská letní bunda. Pachatel tak způsobil škodu za více jak 70.000 korun. Policisté věc šetří pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Pachateli hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

PELHŘIMOVSKO: Policisté je odvezli na protialkoholní záchytnou stanici 

Dne 22. března dopoledne přijali policisté oznámení, že u silnice I. třídy č. 34 u obce Záhoří leží silně podnapilý muž. Humpolečtí policisté po příjezdu na místo skutečně nalezli ležet silně podnapilého osmadvacetiletého muže v silničním příkopu u autobusové zastávky u obce Záhoří. Policisté u něho provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem. Přístroj naměřil 3,23 promile alkoholu v dechu muže. Policisté poté muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě.

K dalšímu podobnému případu vyjížděli Pelhřimovští policisté dne 23. března kolem třinácté hodiny odpoledne na ulici Humpolecká v Pelhřimově. Také zde nalezli policisté silně podnapilého jednačtyřicetiletého muže, který ležel v silničním příkopu. Policisté u něho zjistili provedenou dechovou zkoušku 3,06 promile alkoholu v dechu. Muž špatně komunikoval a nebyl schopen chůze. Policisté ho také převezli na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy.

PELHŘIMOVSKO: Přišel o 2.500 EUR 

Čtěte dále:   Chlapec do školy nedošel, ráno ho v Humpolci srazilo auto

Policisté pátrají po neznámém pachateli podvodu na internetu. Poškozený muž z Žirovnicka si chtěl koupit osobní vozidlo Opel. Inzerát na prodej automobilu našel začátkem března na internetu a prodávající za vozidlo požadoval částku 2.500 EUR. Poškozený muž se s prodávajícím pomocí mailu domluvil, že vozidlo mu bude ze Španělska posláno transportní firmou. Poté kupující poslal pachateli na účet u zahraniční banky částku 2.500 EUR. Od té doby prodávající s poškozeným nekomunikuje a k zaslání vozidla do České republiky nedošlo. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. V případě dopadení hrozí pachateli až pětiletý trest odnětí svobody.

Policisté proto opětovně varují všechny občany, kteří by chtěli reagovat na inzeráty s lákavými nabídkami na koupi vozidel, aby neposílali na bankovní účty zřízené u zahraničních bank finanční prostředky jako různé zálohy na koupi, pojištění, nebo zálohy na převoz nabízených vozidel, nebo jiného zboží do České republiky. Ochrání se tak před podvodným jednáním neznámých pachatelů, kteří páchají tuto formu trestné činnosti.

PELHŘIMOVSKO: Majitelka přišla o doklady a platební karty 

Humpolečtí policisté prověřují případ krádeže peněženky ze zaparkovaného osobního automobilu, ke které došlo v noci na středu v Dvorské ulici v Humpolci. Dosud neznámý pachatel využil skutečnosti, že majitelka nechala zaparkované vozidlo odemčené. Z přihrádky u spolujezdce odcizil peněženku s doklady a platebními kartami.
Policisté místo krádeže ohledali a případ zadokumentovali. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po pachateli pátrají.
 

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Dejte žábě šanci

Po Bře 31 , 2014
V těchto dnech se po setmění na většině silnic v kraji Vysočina můžete setkat s putujícími obojživelníky. Probíhá jejich každoroční jarní stěhování na místa rozmnožování. Skokani, ropuchy, čolci a další druhy putují každý rok ze vzdálenosti i několika kilometrů do stále stejného rybníka, ve kterém se sami narodili. V případě, […]

You May Like

Témata