Další akce v bývalém ČML v Humpolci již tento víkend!

Čtvrtý tématický večer vás zavede do matematického kabinetu. Výstava nazvaná Pravidla asymetrie představí tvorbu mladé umělkyně Kateřiny Kučerové.

Čtvrtý tématický večer vás zavede do matematického kabinetu. Výstava nazvaná Pravidla asymetrie představí tvorbu mladé umělkyně Kateřiny Kučerové, pro níž jsou východiska a její inspirační zdroje ukryta v různých vědeckých disciplínách. Kateřina Kučerová totiž často čerpá náměty z matematiky, geometrie či fyziky. V těchto disciplínách hledá jednoduchá pravidla, která se pak snaží obsahově narušovat. Využívá různých vyjadřovacích prostředků – kresbu, malbu, prostorovou instalaci nebo video. Kateřina preferuje čistou a jednoduchou formu. 

Autorka je studentkou AVU v Praze, kde studuje v ateliéru Intermediální tvorba II, současně studuje na UMPRUM v ateliéru Produktového designu. 

"Kritiku očima vědce" si připravil matematik Jan Jůzl, který bude v krátké přednášce hovořit o tématech, kterými se Kateřina ve své tvorbě zabývá.

Na vernisáži zahraje Zdeněk Lichnovský alias blacksheepboy.

Těšíme se na viděnou.

Za závod 01 M. a I. Čermákovy

 Akucerovacml.JPG

 

Závod 01, Lnářská 499, Humpolec

Vstup přes vrátnici, do prvního patra, kancelář na konci chodby.

info na tel: 777 740 475

www.arte3ko.cz/lab

více o Kateřině Kučerové: http://cargocollective.com/katerinakucerova

Rozhovor mezi Humpolákem a Ivetou Čermákovou najdete zde:

http://www.humpolak.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=7217

Čtěte dále:   Výtvarníci z Vysočiny - kolektivní výstava členů Spolku výtvarných umělců Vysočiny

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Těsná prohra mužů "A" v Podhorním Újezdu.

Po Kvě 12 , 2014
V dalším utkání na hřišti soupeře nestačili humpolečtí muži „A“ II. ligy národní házené na Podhorní Újezd, když tentokrát prohráli rozdílem jediné branky. O následující neděli se představí muži „A“ na hřišti vedoucího týmu soutěže – Brno Draken. Čtěte dále:   Zájezd na divadelní představení Mrzák inishmaanský

You May Like

Témata