Z deníku Policie

Řidič byl po vlivem drog. Opilý muž se válel v noci po silnici. Pachatel se vloupal do garáže. O víkendu zemřel při nehodě motorkář. Tragický čtvrtek na silnicích. Dopravní nehody.

PELHŘIMOVSKO: Test byl pozitivní na amfetamin 

Humpolečtí policisté zastavili ve středu po dvaadvacáté hodině ve Lnářské ulici v Humpolci osobní automobil značky Seat. Při kontrole řidiče provedli policisté u šestadvacetiletého muže test na přítomnost návykových látek. Ten vyšel s pozitivním výsledkem na amfetamin.
Policisté následně řidiče vyzvali k provedení lékařského vyšetření, kterému se dobrovolně podrobil ve zdravotnickém zařízení v Humpolci. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Věc v současné době šetři jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu, pro další kvalifikaci skutku bude důležitý výsledek expertizy z oboru toxikologie.

PELHŘIMOVSKO: Při dechové zkoušce nadýchal tři promile 

Dnes (31.7) před půl druhou v noci přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o opilém muži, který leží na silnici mezi Želivem a Červenou Řečicí a mluví o sebevraždě. Policisté ihned vyjeli na místo, kde našli silně opilého devětatřicetiletého muže, který nebyl schopen se udržet na nohou a nedokázal se orientovat v místě a čase. Navíc mluvil o tom, že si chce ublížit. Při dechové zkoušce na alkohol mu policisté naměřili 3,03 promile.
Protože muž svým jednáním ohrožoval svůj život a zdraví, policisté ho zajistili a převezli ho k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici

PELHŘIMOVSKO: Zloděj odnesl elektrické nářadí za čtyřicet tisíc 

Humpolečtí policisté pátrají po pachateli, který se vloupal do garáže na Pražské ulici v Humpolci. K vloupání došlo v období od 20. června do 28. července. Dosud neznámý pachatel překonal uzamčený zámek vrat a vnikl do garáže. Zevnitř odcizil různé nářadí jako kombinované kladivo, příklepovou vrtačku, vrtací kladivo, úhlovou brusku a další, vše v hodnotě přes 40 tisíc korun.
Policisté místo krádeže ohledali a případ zadokumentovali. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže a po pachateli a odcizených věcech pátrají.
KRAJ VYSOČINA: Stále více řidičů usedá za volant pod vlivem alkoholu 
V průběhu uplynulého víkendu policisté v Kraji Vysočina zadokumentovali celkem 48 dopravních nehod, při kterých byla jedna osoba usmrcena – jednalo se o řidiče motocyklu. Jedna osoba utrpěla při nehodě těžké zranění a 25 účastníků bylo zraněno lehce. Nejvíce nehod (13) se stalo na silnicích na Havlíčkobrodsku, kde také při vyšetřování okolností čtyř nehod policisté zjistili u účastníků hladinu alkoholu přesahují dvě promile.
 
Při víkendových nehodách vznikla hmotná škoda ve výši 2 300 000 korun. Ve dvanácti případech z celkových 48 nehod si řidiči vyřídili nehodu sepsáním euroformuláře. Alarmující skutečností je, že v osmi případech policisté zjistili, že řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholu, v sedmi případech byla hladina alkoholu vyšší než jedno promile. V jednom případě byl řidič pod vlivem omamných a psychotropních látek.
 
Policisté se proto v nadcházejícím období ve zvýšené míře zaměří na kontroly všech účastníků silničního provozu, zda-li nepožívají před jízdou alkoholické nápoje. Hodnoty alkoholu v krvi v některých případech víkendových dopravních nehod vysoko přesahovaly dvě promile. Takový účastník silničního provozu ohrožuje nejen sebe, ale především ostatní účastníky silničního provozu.
 
Opilá cyklista bez cyklistické přilby havarovala a zranila se
V pátek 25. července půl hodiny po poledni vyjížděli policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod vyšetřovat okolnosti dopravní nehody na silnici třetí třídy mezi obce Herálec a Boňkov. Devětačtyřicetiletá cyklistka jela po silnici ve směru od obce Herálec. Nezvládla řízení jízdního kola a na komunikaci havarovala. Při pádu utrpěla zranění a byla z místa dopravní nehody převezena vozidlem rychlé lékařské pomoci na ošetření do Nemocnice Havlíčkův Brod, kde byla hospitalizována. U cyklistky provedli policisté na místě dopravní dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 2,79 promile alkoholu v dechu. Následně byla provedena opakovaná dechová zkouška s pozitivním výsledkem 2,80 promile alkoholu v dechu. Šetřením na místě dopravní nehody bylo zjištěno, že cyklistka neměla za jízdy na hlavě nasazenou ochrannou přilbu.
 
Opilá řidička nerazila do oplocení u domu
V sobotu 26. července ve 21.30 hodin jsme přijali oznámení o dopravní nehodě, ke které došlo na silnici v obci Šlapanov. Třiačtyřicetiletá řidička osobního vozidla Hyundai i30 přijížděla po silnici směrem od obce Šachotín. Při průjezdu pravotočivé zatáčky přejela s vozidlem do protisměru, kde narazila do oplocení u domu Řidička po nárazu z místa dopravní nehody odjela do vzdálenosti zhruba 200 metrů, kde s vozidlem zastavila na pravé straně silnice. Majitelka poškozeného oplocení ale řidičku zastihla. U řidičky provedli policisté dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 2,62 promile alkoholu v dechu. Při opakované dechové zkoušce dosahovala naměřená hodnot 2,61 promile alkoholu v dechu. Na místě jí policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 42 000 korun. Žena je podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Opilý řidič přejel nohy chodkyni
Policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod vyjížděli v neděli časně ráno kolem druhé hodiny vyšetřovat okolnosti dopravní nehody, která se stala v Golčově Jeníkově. Třiadvacetiletý řidič osobního vozidla Seat Cordoba jel po silnici ve směru do centra obce Golčův Jeníkov. Najel na pravou krajnici, kde narazil pravým předním kolem do obrubníku a následně zde přejel dolní končetiny chodkyni, která seděla na travnatém pásu za obrubníkem a měla nohy položené na krajnici. Při dopravní nehodě utrpěla chodkyně zranění, se kterým byla převezena vozidlem rychlé lékařské pomoci do Nemocnice Havlíčkův Brod, kde byla hospitalizována. U řidiče osobního vozidla policisté provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 2,03 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška skončila také s pozitivním výsledkem, a to 2,10 promile alkoholu v dechu. U chodkyně policisté provedli dechovou zkoušku v nemocnici – její výsledek byl také pozitivní – 1,07 promile alkoholu v dechu. Policisté zadrželi řidiči na místě řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

KRAJ VYSOČINA: Při dopravních nehodách zemřeli v průběhu jednoho dne čtyři lidé 

Poslední červencový den se zapíše černým písmem do statistik dopravní nehodovosti. Na silnicích Kraje Vysočina policisté zadokumentovali cellem patnáct dopravních nehod, při kterých zemřeli čtyři lidé, jedna osoba byla těžce zraněna a dalších deset osob utrpělo lehké zranění. Mezi zraněnými jsou také tři děti. Při včerejších nehodách policisté nezjistili žádného podnapilého řidiče.
 
První tragická nehoda se stala ráno po osmé hodině, kdy jsme přijali oznámení o havárii osobního vozidla, ke které mělo dojít na 83. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. Sedmdesátiletý řidič osobního vozidla Škoda Fabia na dálnici za zhoršených klimatických podmínek – v místě v té době intenzívně pršelo – jel v levém jízdním pruhu a předjížděl pomaleji jedoucí vozidla. Nepřizpůsobil ale rychlost jízdy zejména povětrnostním podmínkám.  V důsledku toho na mokré vozovce dostal s vozidlem smyk, přejel doprava přes pravý jízdní pruh a zpevněnou krajnici na travnatou mez, kde následně narazil přední pravou částí vozidla do kamenité části zatravněné meze. Vlivem tohoto střetu se vozidlo několikrát přetočilo přes střechu po směru jízdy v prostoru travnaté meze, odkud se následně po několika metrech opětovně odrazilo zpět na pozemní komunikaci do prostoru pravého jízdního pruhu a zde zůstalo stát.  Při havárii utrpěl řidič zranění, kterým i přes okamžitou pomoc kolemjedoucích řidičů a poté posádky zdravotnické záchranné služby na místě podlehl.  Místo nehody bylo průjezdné pouze levým jízdním pruhem a za nehodou se tvořily kolona vozidel. Tato kolona dosahovala až pěti kilometrů. Po třech hodinách se v místě podařilo provoz plně obnovit a kolony se plynule rozjely.
 
K další vážné dopravní nehodě vyjížděli policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod na silnici I/34 mezi obce Věž a Skála na Havlíčkobrodsku krátce po jedenácté hodině dopoledne. Na této silnici se čelně střela dvě osobní vozidla. Šestatřicetiletý řidič osobního vozidla Seat Leon  nebezpečně předjížděl a při předjíždění se v zatáčce čelně střel s protijedoucím osobním vozidlem. Nehoda si vyžádala celkem sedm zraněných osob. Mezi zraněnými byly také tři děti.
 
Řidič osobního vozidla Seat Leon – pravděpodobný viník nehody – jel po silnici I/34 ve směru od obce Skála na obec Věž. Začal na přímém klesajícím úseku silnice předjíždět v místě, kde na vozovce je vyznačena vodorovná dopravní značka "podélná čára souvislá",  která následně přechází ve vodorovnou dopravní značku podélná čára přerušovaná. Místo je navíc označené svislou výstražnou dopravní značkou "Nebezpečí smyku" s dodatkovou tabulkou "za mokra" doplněnou informativní dopravní značkou "Doporučená rychlost" "50". Tento řidič předjížděl jízdní soupravu tvořenou tahačem s návěsem. Po jejím předjetí se zařadil zpět na svoji stranu komunikace, ale následně z přímého úseku najel do pravotočivé zatáčky, ve které na mokrém povrchu komunikace nezvládl její průjezd, přejel s celým svým vozidlem do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním automobilem Mazda 626. Ve vozidle Seat Leon cestovalo pět osob, z toho tři děti, které byly v souladu se zákonem připoutané v dětské sedačce. Při nehodě byli všichni pasažéři z osobního vozidla Seat Leon lehce zraněni a byli převezeni do nemocnice v Havlíčkově Brodě. Ve druhém vozidle cestoval řidič a jeden spolujezdec – řidič byl těžce zraněn a musel být převezen do nemocnice v Brně, druhý účastník utrpěl lehké zranění a byl převezen do nemocnice v Havlíčkově Brodě. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 140 000 korun. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Silnice byla po nehodě na nezbytně nutnou dobu zcela uzavřena, poté se podařilo obnovit provoz v místě nehody kyvadlově. Řidič, který nehodu zavinil, je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.
 
K nejvážnější dopravní nehodě, která si vyžádala tři mladé lidské životy, vyjížděli policisté včera po půl jedné odpoledne na silnici I/19 mezi obce Kámen a Zlátenka na Pelhřimovsku. Devatenáctiletá řidička osobního automobilu. Renault Megane Scénic projížděla po silnici ve směru od obce Zlátenka směrem na obec Kámen. Při průjezdu prudké levotočivé zatáčky v klesání nepřizpůsobila rychlost jízdy a s vozidlem dostala smyk, který nezvládla. Následně s vozidlem vyjela vpravo mimo pozemní komunikaci na její nezpevněnou krajnici, poté strhla řízení vlevo a s vozem vyjela do protisměru, kde se čelně střetla s protijedoucím nákladním automobilem, který po střetu s osobním vozidlem sjel se soupravou do pravého silničního příkopu. Při dopravní nehodě došlo k usmrcení řidičky a jejich dvou spolujezdců – osmnáctileté dívky a devatenáctiletého mladíka. Silnice byla z důvodu vyšetřování okolností nehody až do večerních hodin zcela uzavřena. Policisté odkláněli veškerý provoz neobjízdné komunikace v okolí.

Na dálnici boural ve čtvrtek odpoledne nákladní vůz, po nehodě skončil mimo dálnici

Bez zranění se obešla čtvrteční dopravní nehoda nákladního vozidla na 136. km dálnice D1 ve směru na Prahu.  

 
Hlášení o nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 17.08 hod. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí s rychlým zásahovým automobilem a cisternovou automobilovou stříkačkou.
 
Nákladní vůz skončil po nehodě mimo dálniční těleso, pod strání v potoce. Posádka vyvázla z nehody bez zranění. Hasiči provedli na havarovaném vozidle protipožární opaření a zamezili případnému úniku provozních kapalin. Na vyproštění vozidla byla na místo povolána specializovaná firma.

Na 82. km dálnice D1 ve směru na Brno ve čtvrtek bourala dvě osobní vozidla

Humpolečtí profesionální hasiči zasahovali ve čtvrtek před devátou hodinou ráno u dopravní nehody dvou osobních vozidel na 82. km dálnice D1 ve směru na Brno.  

 
Posádky havarovaných vozidel Škoda Octavia a BMW X3 vyvázly z nehody bez zranění. Při nehodě se zranil pracovník specializované firmy, který se v době střetu pohyboval za svodidly.  Po nezbytném ošetření na místě události jej zdravotníci převezli sanitním vozem k dalšímu ošetření do nemocnice.
 
Jednotka provedla na vozidlech protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zlikvidovala speciálním sorbentem. 
 
Provoz na dálnici byl po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému omezen

Šest zraněných si vyžádala dopravní nehoda dvou osobních vozidel na komunikaci u Věže na Havlíčkobrodsku

Havlíčkobrodští a humpolečtí profesionální hasiči zasahovali ve čtvrtek dopoledne u vážné dopravní nehody dvou osobních vozidel na komunikaci mezi obcemi Věž a Skála na Havlíčkobrodsku. Nehoda si vyžádala celkem šest zraněných. Z havarovaných vozidel museli hasiči za použití hydrauliky vyprostit dvě zraněné zaklíněné osoby.  

Hlášení o nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 11.14 hod.
 
Zasahující jednotky na místě pomohly zdravotníkům s ošetřením zraněných osob a s jejich transportem do sanitních vozů. Na havarovaných vozidlech hasiči provedli protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali sorbentem.
 
 
Komunikace zůstala po nehodě neprůjezdná a doprava byla vedená přes objízdné trasy.
 
Příčinu nehody vyšetřují policisté.
Aanehodavez.jpg

Při ranní nehodě na dálnici zemřel starší řidič osobního vozidla

K tragické dopravní nehodě osobního vozidla na 83. km dálnice D1 ve směru na Brno došlo po osmé hodině ráno. K nehodě vyjeli profesionální hasiči z Humpolce a Pelhřimova.  

Řidič osobního vozidla Škoda Fabia podlehl svým zraněním na místě. Hasiči zajistili havarovaný vůz proti požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem.
 
Provoz na dálnici byl po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému omezen.
 
Příčinu nehody vyšetřují policisté.
Aanehodadal83.jpg
Čtěte dále:   Chlapec do školy nedošel, ráno ho v Humpolci srazilo auto

Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Next Post

Oznámení

Po Srp 4 , 2014
Oznámení o pronájmu bytu 1+1 v Humpolci + nebytových prostorů Čtěte dále:   Pozor na podvodníky

You May Like

Témata